نگرانی آمریکاییها از تبعات ممنوعیت تیکتاک
کارشناسان میگویند اگر قانونگذاران آمریکایی تهدید خود درباره تیکتاک را عملی کنند، ممکن است برنامههای دیگر هم در معرض خطر قرار بگیرند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما به نقل از فایننشال تایمز، به تازگی لایحهای درباره محدودیت تیکتاک در آمریکا به تصویب رسیده است. بر اساس این لایحه، شرکت چینی «بایت دنس» مالک شبکه اجتماعی تیکتاک تا اوایل سال ۲۰۲۵ فرصت دارد این برنامه ویدئویی را به یک شرکت آمریکایی بفروشد، در غیر این صورت با ممنوعیت فروشگاههای برنامه و ارائهدهندگان اینترنت مواجه خواهد شد.
این مصوبه به تهدیدات ناشی از «برنامههای کنترلشده توسط دشمن خارجی» اشاره میکند.
به نوشته فایننشال تایمز، سیاستمداران آمریکایی نگران تأثیری هستند که پکن میتواند بر محتوای دادههای کاربران «تیکتاک» اعمال کند.
فروش برنامه ها و شبکه های اجتماعی پیش از این هم سابقه داشته است. مثلا چهار سال پیش، شرکت چینی Kunlun Tech برنامه دوستیابیاش را به دلیل نگرانی قانونگذاران آمریکایی از امنیت دادههای کاربران به San Vicente Acquisition فروخت.
با این حال، این فروش کمتر از یک میلیارد دلار قیمت داشت و این در حالی است که تیکتاک بسیار بزرگتر است. درآمد آمریکا از این شبکه اجتماعی در سال گذشته به ۱۶ میلیارد دلار رسید.
به نظر میرسد هیچ پیشنهادی در این مقیاس وجود نداشته باشد. گزارشها حاکی از آن است که برخلاف متا، تیکتاک زیاندِه است.
یا در مثالهای دیگر، روسیه در سال ۲۰۱۶ دسترسی به «لینکدین» را به دلیل خودداری از ذخیره اطلاعات کاربران روسی در این کشور مسدود کرد. یا در سال ۲۰۲۰، هند تیکتاک را برای حفظ حریم خصوصی و نگرانیهای امنیتی ممنوع کرد. امسال هم چین واتساپ را به همین دلیل ممنوع کرد.
تیکتاک در تلاش برای متقاعدکردن مقامات واشنگتن درباره این شبکه اجتماعی تاکنون از دو مدیر اجرایی استفاده کرده است. اولین مدیر، «کوین مایر» بود که تنها چند ماه دوام آورد، اما جانشین او یعنی «شو زی چو» سه سال است که در جایگاهش مانده است.
اما ناکامی «چو» در متقاعد کردن قانونگذاران آمریکایی مبنی بر اینکه تیکتاک یک تهدید امنیتی نیست، میتواند برای حضور او در سِمتش محدودیت زمانی ایجاد کند. این ناکامی همچنین میتواند باعث ممنوعیت برنامههای دیگر شود.
تیکتاک تاکید کرده که در حال برنامهریزی برای مبارزه قانونی با مصوبه قانونگذاران آمریکایی است. ممنوعیت تیکتاک قطعا باعث ناراحتی ۱۷۰ میلیون کاربر آمریکایی این برنامه میشود، اما این ممنوعیت به صورت یکباره نخواهد بود.
فایننشال در پایان نوشت، با این اتفاقات، اینترنت جهانی بیش از پیش دچار شکاف و گسستگی خواهد شد