نگرانی از گسترش فساد اینترنتی در مازندران
مسوولان و نمایندگان دستگاه های امنیتی، انتظامی و نظامی مازندران نسبت به گسترش جرایم اینترنتی و برخی مفاسد اخلاقی در فضای مجازی این استان بویژه در میان دانش آموزان و دانشجویان هشدار دادند.
رییس پلیس فتا، نماینده اطلاعات سپاه و نماینده اداره کل اطلاعات مازندران هشدارهای خود را روز شنبه در جلسه کمیسیون امنیت اجتماعی استان در ساری بیان کردند.
آنان تاکید کردند که جرایم اینترنتی در زمینه اخلاقی، سرقت، قمار، تصاویر و جملات مخرب، ترویج آزادی حجاب و بی بند باری، تبلیغ آزادی سیاسی و ساماندهی تجمعات با هدف سست کردن اعتقادات دینی جوانان و نوجوانان در میان گروه های دانش آموزی، دانشجویی، کارکنان دستگاه های دولتی و حتی خانواده های مدیران در حال گسترش است.
آنان هشدار دادند که ناآگاهی والدین و خانواده ها، نبود آموزش و اطلاع رسانی سبب شده است تا خطرآفرینی فضای مجازی بویژه در ایجاد آسیب های اجتماعی روز به روز بیشتر شود.
مسوولان و نمایندگان دستگاه های متولی امنیت، تشویش اذهان عمومی، بی اعتمادی مردم به نظام و سست شدن اعتقادات جوانان و نوجوانان را از تبعات گسترش روز افزون انواع جرایم در فضای مجازی استان مازندران برشمردند.
سرهنگ احمدرضا رستمی رییس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات فرماندهی انتظامی مازندران با بیان این که 86 درصد جمعیت مازندران کاربر اینترنت هستند، گفت: 51 درصد از جرایم فضای مجازی در مازندران را سرقت های اینترنتی تشکیل می دهد.
وی جرایم اخلاقی را در جایگاه دوم جرایم اینترنتی در مازندران معرفی کرد و افزود: امروز جرایم اخلاقی بین گروه های دانش آموزی و دانشجویی استان به شدت در حال گسترش است.
سرهنگ رستمی قمار بازی به صورت آنلاین را یکی دیگر از جرایم فضای مجازی برشمرد و ادامه داد: تا کنون حدود 80 میلیارد تومان در قمار بازی آنلاین در مازندران برد و باخت شده و 200 نفر هم در این زمینه دستگیر شده اند.
وی با اشاره به این که 85 درصد از سایت های اینترنتی در مازندران نفوذ پذیرند، گفت: کنترل امنیتی روی این سایت ها وجود ندارد.
رییس پلیس فتای مازندران به استفاده نادرست برخی از کارکنان دولت در استفاده از اینترنت در ادارات اشاره کرد و افزود: بار گذاری عکس های غیر اخلاقی در ادارات از جمله جرایم اینترنتی شناسایی شده است.
به گزارش خبرنگار ایرنا، وی تنها راه پیشگیری از مشکلات و چالش های اجتماعی در فضای مجازی را آموزش و اطلاع رسانی عنوان کرد و گفت: امروز دختران مقطع راهنمایی در معرض آسیب اجتماعی غیراخلاقی قرار دارند.
سرهنگ رستمی با هشدار به خانواده های مازندرانی اظهار داشت: استفاده از موبایل و شبکه های اجتماعی مانند وایبر و تانگو علاوه بر این که ناموس و آبروی خانواده ها را تهدید می کند، اعتقادات و باورهای دینی را در بین جوانان از کمرنگ کرده است.
نماینده حوزه اطلاعات سپاه 25 کربلای استان مازندران نیز در این جلسه گفت: تغییر سبک زندگی، آزادی حجاب، ترویج مدل و رنگ های لباس و آزادگی یواشکی در شبکه های اجتماعی بیداد می کند.
وی افزود: تحقیقات و بررسی ها نشان می دهد که 94 درصد مقولاتی که در فضای مجازی تبادل می شود، تهدیداتی علیه ارزش های اجتماعی، سیاسی، انقلابی و اقتصادی است.
وی ادامه داد: سه درصد جرائم در فضای مجازی استان مازندران مربوط به مسایل اخلاقی و سه درصد مقولات ضد دینی است.
مسوول اطلاعات سپاه مازندران تاکید کرد: آسیب های اجتماعی ناشی از شبکه های اجتماعی مانند وایبر و تانگو با استفاده از موبایل بسیار خطرناک و به شدت در حال گسترش است
وی به تبلیغات غیر دینی و اسلامی به روش طنز در شبکه های اجتماعی اشاره کرد و ادامه داد: ایجاد گروه های اجتماعی هدفمند علیه اعتقادات دینی و ارزش های اجتماعی روز به روز در حال ترویج است.
نماینده اطلاعات سپاه کربلای مازندران گفت: بررسی ها نشان می دهد امروز 67 درصد شهروندان در مسیر رنگ خاکستری قرار دارند یعنی این که با نظام عناد ندارند و نسبت به این مقولات بی تفاوت هستند ولی در شبکه های اجتماعی اسلام به عنوان دین آسان گیر ترویج می شود که سختگیری نمی کند.
وی توضیح داد: در این برداشت از اسلام چنین ترویج می کنند که اگر کسی نماز شب نخواند و روزه که برای انسان مضر است نگیرد، دین اسلام ایرادی نمی گیرد.
نماینده اداره کل اطلاعات استان مازندران هم در این نشست گفت: پرخاشگری، مقابله با والدین و فرار از خانواده از آسیب های اجتماعی ناشی از استفاده از فضای مجازی در استان است.
وی آگاه نبودن والدین در چگونگی استفاده از شبکه های مجازی و مراقبت نکردن از فرزندان هنگام استفاده از این شبکه ها را یکی از دلایل گسترش جرایم در فضای مجازی در مازندران برشمرد و افزود: امروز نرم افزار های فضای مجازی بدون هیچ هزینه ای بین شهروندان ایران مورد استفاده قرار می گیرد و در تبادلات انواع اطلاعات عمومی، محرمانه، شخصی و حریم خانوادگی بدون این که خودشان با خبر باشند به راحتی در اختیار سازندگان این نرم افزارها قرار می گیرد.
وی با بیان این که فضای اینترنتی و مجازی می تواند فرصتی برای شهروندان باشد، ادامه داد: نداشتن آگاهی، مهارت و آموزش کافی موجب شده تا آسیب های اجتماعی ناشی از استفاده نادرست از فضای مجازی چندین برابر بیشتر از مزیت های آن باشد.
نماینده اداره کل اطلاعات مازندران بی هویت کردن جوانان با سست کردن اعتقادات و باورهای دینی و ساماندهی تجمعات در فضای مجازی استان را از آسیب های اجتماعی جدی برشمرد و گفت: «من خدا هستم»، «دستان سفید»، «طرح انحلال نظام»، «تجمع در روز ششم بهمن آمل به عنوان انقلاب سفید» از فعالیت های خطرناک فضای مجازی استان است.
وی شایعه پراکنی، هجوم به اعتقادات دینی، آزادی یواشکی و حجاب جدید را هم از دیگر مشکلات اجتماعی در استفاده از اینترنت و نرم افزارهای ارتباطی در گوشی موبایل عنوان کرد.
نماینده اداره کل اطلاعات مازندران گفت: اعتماد عمومی و تشویش اذهان عمومی در فضای مجازی خطر جدی در استان مازندران است.
مازندران سه میلیون و 150 هزار نفر جمعیت دارد که از نظر کاربران اینترنتی رتبه نخست در کشور را به خود اختصاص داده است.
- ۹۳/۱۰/۲۷