هشدار بایدن: از امنیت هوش مصنوعی مطمئن شوید
جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا میگوید شرکتهای فناوری باید مطمئن شوند که محصولات هوش مصنوعی آنها قبل از عرضه ایمن شده است.
سرپوش - «جو بایدن»، رئیسجمهور آمریکا، دیروز با مشاورانی در حوزه علم و فناوری دیدار کرد تا ریسکها و فرصتهای توسعه هوش مصنوعی را بررسی کند. او در این نشست گفت شرکتهای فناوری وظیفه دارند تا پیش از عرضه عمومی محصولات، از ایمنی آنها اطمینان یابند.
به گزارش رویترز، بایدن گفت هوش مصنوعی میتواند برای کمک به حل چالشهای سختی مثل بیماریها و تغییرات اقلیمی مفید باشد، اما درعینحال باید پاسخی برای ریسکهای احتمالی علیه جامعه، اقتصاد و امنیت ملی هم داشته باشد.
کاخ سفید میگوید رئیسجمهور ایالاتمتحده از این جلسه برای تأکید بر اهمیت حفاظت از حقوق و ایمنی مردم برای توسعه مسئولانه فناوری استفاده کرد. او همچنین یکبار دیگر خواستار تصویب قوانینی از سوی کنگره برای دفاع از کودکان و مقابله با گردآوری اطلاعات کاربران توسط شرکتهای فناوری شد.
جو بایدن: هوش مصنوعی میتواند خطرناک باشد
بایدن در پاسخ به این سؤال که آیا به نظر او هوش مصنوعی فناوری خطرناکی است یا نه، گفت: «باید دید. میتواند خطرناک باشد.» او همچنین در ابتدای این جلسه گفت: «به نظر من شرکتهای فناوری مسئولیت دارند تا مطمئن شوند که محصولاتشان پیش از عرضه عمومی ایمن هستند.»
رئیسجمهور آمریکا گفت تجربه شبکههای اجتماعی نشان داده است که عرضه یک فناوری بدون در نظر گرفتن تدابیر ایمنی میتواند چقدر آسیبزننده باشد. او مدعی شد که این فناوریها چگونه بر سلامت روان و احساسات کاربران بهخصوص جوانان اثر منفی گذاشتهاند.
سهام شرکتهای فعال در حوزه هوش مصنوعی پیش از جلسه جو بایدن افت قابلتوجهی داشت. البته کلیت بازار در روز سهشنبه شرایط مناسبی را پشت سر نگذاشت. این جلسه با همراهی گروهی از دانشگاهیان و مدیران گوگل و مایکروسافت برگزار شد تا درباره ریسک و فرصتهای هوش مصنوعی بحث شود.
آلمان هم احتمالاً مانند ایتالیا استفاده از ChatGPT را ممنوع میکند
هفته گذشته، آژانس حفاظت از دادههای ایتالیا تصمیم گرفت استفاده از ChatGPT را بهدلیل نگرانیهای مربوط به حفظ حریم خصوصی دادهها ممنوع کند. اکنون بهنظر میرسد که آلمان نیز قصد دارد بهعنوان دومین کشور چنین تصمیمی بگیرد.
«اولریش کلبر»، کمیسر آلمان برای حفاظت از دادهها، در مصاحبهای با روزنامه محلی Handelsblatt (به نقل از NeoWin) گفت که رگولاتورهای این کشور درحال مذاکره و گفتوگو با رگولاتورهای دولت ایتالیا درباره ممنوعیت ChatGPT بودهاند. کلبر در مصاحبه خود اعلام کرد: «اصولاً چنین اقدامی در آلمان نیز امکانپذیر است.»
دولت ایتالیا زمانی تصمیم به ممنوعیت ChatGPT گرفت که آژانس حفاظت از دادههای این کشور گفته بود که این مدل هوش مصنوعی احتمالاً قوانین مربوط به جمعآوری دادهها را نقض میکند. همچنین ادعا کرد که OpenAI نظارتی بر استفاده از این سرویس توسط کودکان زیر ۱۳ سال ندارد. شرایط خدمات این چتبات هوش مصنوعی استفاده از آن توسط کودکان آن گروه سنی را ممنوع میکند.
پس از ممنوعیت ChatGPT در ایتالیا، «ماتئو سالوینی»، معاون نخستوزیر این کشور، اظهار داشت که این اقدام برای آژانس ناظر بر جمعآوری دادهها یک امر «ریاکارانه» بوده است. او اشاره کرد که سرویسهای آنلاین دیگری نیز وجود دارند که قوانین جمعآوری دادهها و حفظ حریم خصوصی را نقض میکنند، اما مانند ChatGPT مسدود نشدهاند.
احتمال ممنوعیت ChatGPT در کشورهای دیگر
علاوه بر آلمان، کشورهای دیگری نیز درحال گفتوگو با رگولاتورهای ایتالیا در مورد اقدامات خود هستد. سخنگوی کمیسر حفاظت از دادههای ایرلند نیز اعلام کرد که آنها درحال بررسی اقدامات ایتالیا برای ChatGPT هستند و «با تمام مقامات حفاظت از داده اتحادیه اروپا در رابطه با این موضوع در تماس خواهند بود». دولت فرانسه نیز درباره این تصمیم با ایتالیا در تماس بوده است.
OpenAI از زمان اعلام ممنوعیت در ایتالیا، ۲۰ روز فرصت دارد تا نحوه برنامهریزی خود برای تطبیق با قوانین حریم خصوصی اتحادیه اروپا را اعلام کند و در غیر این صورت، استارتاپ آمریکایی ممکن است مجبور شود تا ۴ درصد از درآمد جهانی خود را بهعنوان جریمه پرداخت کند.