هشدار پلیس به خطر نابودی دارایی مردم در بازار رمز ارزها
رئیس پلیس امنیت اقتصادی نوشت: به خاطر اینکه اکثر سرمایهگذاران در حوزه رمز ارز بدون دانش و آگاهی کافی در این زمینه فعالیت میکنند بیم آن میرود که داراییهای هموطنان در معرض مخاطرات بازار رمز ارزها قرار گیرد.
به گزارش تسنیم سردار محمدرضا مقیمی، رئیس پلیس امنیت اقتصادی در یادداشتی به هموطنان درباره سرمایهگذاری در حوزه رمزارزها هشدار داد.
در این یادداشت آمده است:
فعالیت در بازارهای رمز ارزها عملیات پیچیده و کاملاٌ تخصصی است و به خاطر اینکه اکثر سرمایهگذاران بدون دانش و آگاهی کافی در این زمینه فعالیت میکنند بیم آن میرود که داراییهای هموطنان در معرض مخاطرات بازار رمزارزها قرار گیرد.
تهدیدات استفاده از رمز ارزها
چون مبدأ فعالیت رمزارزها در فضای حقیقی و قلمرو حاکمیت و قضائی جمهوری اسلامی ایران نیست و از طرفی فعالیت این عرصه در بستر فضای مجازی و اینترنت است منجر به دور زدن حاکمیتهای ملی و قدرت اقتصادی سیاسی کشور میشود و محوریت ابزار مبادله (پول) از حاکمیت سلب شده و در اختیار حاکمان کمپانیهای فراملی این فناوری قرار میگیرد و این کار را از لحاظ پیگیریهای انتظامی و قضائی با مشکل مواجه میکند و بخش عمده نوسانات بازار پول که از اساسیترین ابزارهای اقتصادی حاکمیتی بهشمار میروند، به سیاستهای این کمپانیها بستگی خواهد داشت.
خطری برای سیستمهای مالی و پولی
به خاطر کمرنگ شدن نقش نهادهای ناظر و بانک مرکزی در تراکنشها، این مسئله میتواند یک خطر بسیار جدی برای سیستم پولی و مالی هر کشور و سرمایهگذاران باشد زیرا در این صورت جایی برای اعمال سیاستهای پولی نمیماند و نظارتی بر تراکنشهای مالی وجود نخواهد داشت.
مشکلات قانونی و مقرراتی، دو مانع بزرگ مقابل مسیر ارز دیجیتالی هستند. از آنجایی که این تکنولوژی بسیار جدید است هنوز دولت و بانک مرکزی قوانین مشخصی برای آن ندارند، در نتیجه قوانین مربوط به مالیات، مبادله و مشروعیت آنها ممکن است تغییر کند و این عدم اطمینانها باعث شده پولی که در ارز دیجیتال سرمایهگذاری شود، بیش از دیگر داراییها در خطر باشد..
افزایش فعالیتهای مجرمانه
پول مجازی برعکس پولهای سنتی از قوانین و مقررات شفاف برخوردار نبوده و این میتواند به یک چالش جدی برای هر دولتی تبدیل شود زیرا راه را برای انجام کارهای مجرمانه و پولشویی باز میکند؛ در رمزارزها به دلیل ماهیت رمزنگاریشده آن هویت واقعی فرستنده و گیرنده ناشناخته میماند و این امکان را برای متخلفان فراهم میکند تا پول غیر مشروع را از طریق فرآیند پولشویی وارد سیستم مالی کشورها کنند.
امنیت سرمایهگذاری
با توجه به عمق کم بازار رمز ارزها و افزایش آگاهی و اقبال متقاضیان جدید، قیمت رمز ارزها بسیار حساس به اخبار بوده و هر خبر مثبت و یا منفی میتواند بر قیمت این ارزها تأثیرگذار باشد در چنین فضایی رفتار تودهوار بسیار قابلمشاهده بوده و میتواند باعث شکلگیری حبابهایی در دورههای زمانی مختلف شود، علاوه بر این دارندگان عمده رمز ارزها که به نهنگها معروفند برای کسب سود با دامپینگ و دستکاری کردن در این بازارها عده زیادی از سرمایهگذاران خرد را به زیان میکشانند و باعث تلاطم و شکنندگی بالا در قیمت این رمز ارزها میشوند.
هک و سرقت گسترده
استقبال کاربران جهانی از رمز ارزها فرصت خوبی را برای هکرها و مجرمان سایبری فراهم آورده است تا بتوانند با هک حسابهای کاربری آنها و نفوذ به پلتفرم صرافیهای ارزهای دیجیتالی، از طریق حملات سایبری گسترده مبالغ هنگفتی را به سرقت ببرند علاوه بر آن معاملات رمزارزها بهصورت روزانه نیز هک میشوند که گاهی باعث از دست رفتن همهچیز میشوند.
کلاهبرداری ارز دیجیتال
متأسفانه کلاهبرداری در بازار ارز دیجیتال بسیار زیاد است، بسیاری از مردم به اندازه کافی تحقیق نمیکنند و کلاهبرداران خیلی سریع عکسالعمل نشان میدهند حتی ممکن است با طراحی درگاههای جعلی اقدام به سرقت وجوه خریداران رمزارزها کنند که این امر برای یک سرمایهگذار بسیار خطرناک است.
خطای انسانی
خطای انسانی در هر موضوعی ممکن است رخ دهد اما در ارز دیجیتالی امکان اشتباه بیشتر بوده و یک اشتباه کوچک ممکن است تبعات بدی را به همراه داشته باشد، در نتیجه به راحتی امکان دارد که درخواست اشتباه دهید یا ارز خود را به کیف پول اشتباه بفرستید یا امکان دسترسی به حساب خود را به طور کامل از دست بدهید.
شما همچنین هنگام مدیریت ارز خود نیز ممکن است اشتباه کنید اگر کلیدهای خصوصی خود را فراموش کنید ممکن است نتوانید به دارایی خود دسترسی داشته باشید.