همسویی مجلس و دولت در نگاه به اینترنت
علی شمیرانی - هفته قبل در مجلس پس از ماهها جلسهای با هدف بررسی گزارش کمیسیون صنایع پیرامون کیفیت اینترنت و شاخصهای مرتبط با آن با رویکرد چالشهای ایجاد شده برای شهروندان و کسبوکارهای مجازی با حضور وزیر ارتباطات و دبیر شورای عالی فضای مجازی برگزار شد.
با اتمام جلسه اما برخی رسانهها با استناد به اظهارات یکی دو نماینده مجلس، آن را به نظر مجلس تعمیم دادند و تیترهای مورد پسند خود را زدند.
اما بررسی پرتکرارترین کلیدواژههای ذکر شده در نطق نمایندگان مجلس و وزیر ارتباطات چیز دیگری را نشان میداد.
رییس مجلس بابت سرعت پیشرفت شبکه ملی اطلاعات از دولت تقدیر کرد و خواستار دو برابر شدن سرعت ترانزیت داخلی کشور، حل مشکل وزارت ارتباطات با مخابرات و توسعه سکوهای داخلی شد.
تمرکز دشمن روی فضای مجازی، خنثیسازی تحریمها با کمک شرکتهای دانشبنیان و ضرورت توسعه زیرساختهای داخلی و شبکه ملی اطلاعات، محور غالب در نطقهای دیگر نمایندگان مجلس بود.
گزارش کمیسیون صنایع مجلس نیز اشاراتی به دلایل کندی اینترنت به علت کاهش پهنای باند، افزایش ترافیک و استفاده از فیلترشکنها و همچنین عوارض استفاده از VPNها و تاکید بر افزایش اعتماد مردم به شبکهها و سکوهای داخلی داشت.
وزیر ارتباطات هم با ارایه گزارشهای قبلی از دستاوردهای وزارتخانهاش و استقبال میلیونی مردم از پلتفورمهای بومی، از مجلس خواست تا قانونی که وی برای جمعآوری بساط فروش فیلترشکنها ارایه خواهد کرد را تصویب کنند و در نهایت نیز آرزو کرد وضع خدمات داخلی به جایی برسد که ایرانیها اصلا نیازی به فیلترشکن نداشته باشند.
لذا در این جلسه نه نهاد مشخصی برای رفع مشکل اینترنت و فیلترینگ مورد خطاب قرار گرفت، نه اقدام و ماموریتی تعریف شد و نه الزام و ضربالاجلی برای چیزی تعیین شد.
ذکر این نکته نیز ضروری است که از نگاه دولتمردان منظور از توسعه اقتصاد دیجیتال یعنی گسترش خدمات و بسترهای دیجیتال داخلی است.
در واقع نه تنها تفاوتی میان مواضع دولت و مجلس در خصوص سیاستهای فعلی در قبال اینترنت و فضای مجازی وجود نداشت، بلکه یک همسویی از نظر مشکلات باقیمانده همچون تعدد مراجع ذیصلاح در این حوزه و لزوم رسیدن به شاخصها و اهداف تعیین شده در شبکه ملی اطلاعات و برنامه هفتم نیز مشاهده شد.
به عبارت دیگر خروجی این جلسه تاکید بر تداوم روند و سیاستهای فعلی در خصوص وضعیت موجود اینترنت بود.
و در نهایت اینکه در این میان اثری از خروجی ضربالاجل رییس جمهور به مرکز ملی فضای مجازی برای کندی اینترنت نیز مشاهده نشد. (منبع:فناوران)