ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

هوشمندسازی معابر؛ جلب رضایت یا کسب درآمد؟

| دوشنبه, ۱۲ خرداد ۱۳۹۳، ۱۰:۳۲ ق.ظ | ۰ نظر

دانیال رمضانی – اگر بگوییم ایران پیشرفته‌ترین تجهیزات فناورانه در حوزه ترافیک در جهان را دارد سخن گزافی نگفته‌ایم. همچنین اگر بگوییم تهران نمایشگاه دایمی عرضه آخرین تحولات فناوری دنیا در معابر شهری هست نیز کلام نادرستی نیست.

کافیست در گوشه‌ای از دنیا فناوری یا قانون جدیدی برای کنترل رانندگان وضع شود. در کمتر از چند روز تهران نیز شاهد اجرای آن قانون یا پیاده‌سازی آن تکنولوژی است. شاید بتوان گفت ما جامع‌ترین قوانین رانندگی جهان و کشور نخست در بکارگیری فناوری برای کنترل رانندگان هستیم.

در آخرین خبرها از تحولات لحظه‌ای در این حوزه آمده بود، معاون حمل و نقل و ترافیک شهردار تهران با بیان اینکه تجهیز ۱۵۰ تقاطع تهران به دوربین ثبت تخلف عبور از چراغ قرمز تا پایان سال، گفت: هوشمندسازی شبکه معابر پایتخت سرعت می‌گیرد.

سیدجعفر تشکری هاشمی با اعلام این که استفاده از ابزارهای هوشمند باعث ارتقای مدیریت ترافیک در تهران شده، گفت: اساساً شهرهایی در مدیریت ترافیک پیشرفت کرده‌اند که تجهیز آنها به ابزارهای هوشمند کنترل ترافیک این شهرها را از اشتباهات و تخلفاتی که ممکن است از چشم عوامل انسانی پنهان بماند، مبرا کرده است.

به گفته وی این سیستم‌ها به عنوان چشمان ناظر هم به پلیس راهور کمک می‌کنند و هم کمک حال مدیریت شهری هستند و تجربه موفق کنترل هوشمند ترافیک ما را به استفاده از فن‌آوری‌های روز دنیا در اداره ترافیک تهران مشتاق‌تر کرده است.

آری ما نیز قبول داریم فرهنگ رانندگی در ایران در بخش انتهایی جداول جهانی قرار دارد و از لحاظ میزان تصادفات، مجروحان و کشته‌های رانندگی در مقام نخست جهان هستیم.

تکیه و تلاش مسوولان بر بکارگیری آخرین قوانین و فناوری‌های حمل و نقل و ترافیک نیز بر همین آمار و ارقام استوار است.

لیکن آیا واقعا هدف از هوشمند‌سازی معابر به ویژه در تهران به منظور جلب رضایت شهروندان، کمک به پلیس و حفاظت از جان مردم است یا می‌توان گفت فناوری ابزاری برای کسب درآمد بیشتر هم شده است؟

از قضاوت پرهیز می‌کنیم. اما مسوولان محترمی که لحظه به لحظه در حال ارتقای قوانین و فناوری‌های رانندگی هستند، به این پرسش‌ها نیز پاسخ دهد که اگر واقعا هدف حفظ جان مردم است، در کدام کشورهای دنیا می‌توان نوزاد را سوار بر موتور سیکلت کرد و هیچ مشکلی هم نداشت؟ در کجای دنیا می‌توان بدون کلاه ایمنی شاهد تردد با سرعت دیوانه‌وار راکبان موتورسیکلت‌ها بود و راننده‌ای که در ترافیک سنگین تهران کمربند ایمنی نبسته است را شناسایی و جریمه کرد؟

شاید هر وقت نوزاد چندروزه‌ای روی موتورسیکلت و راکبانی بدون کلاه ایمنی در شهر ندیدیم، بتوان حاصل فناوری و قوانین جدید رانندگی را درک کرد.

  • ۹۳/۰۳/۱۲

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">