واعظی: همراهاول با کار رسانهای دنبال مجوز بود
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: جلسات ارتقای نسلهای ارتباطاتی بین اپراتورهای موجود کشور و رگولاتوری کاملا شفاف بوده اما علاقهمندی ایرانسل در دریافت مجوزهای نسلهای بالاتر بیش از همراه اول بوده است.
به گزارش تسنیم، محمود واعظی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات صبح امروز در مراسم توافقنامه اهدای مجوز نسل 3 و نسلهای بالاتر به شرکت ایرانسل با اشاره به اینکه روال اهدای مجوز نسلهای سوم و بالاتر به اپراتورهای موجود در کشور کاملا شفاف بوده و زمینه برای ارائه حضور همراه اول و ایرانسل یکسان دیده شده بود، امروز تنها وارد نسل 3 نمیشویم و فردا روزی اگر ایرانسل به این نتیجه رسید که میتواند نسلهای بالاتر ارتباطی را ارائه دهد میتواند با هماهنگی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی این کار را انجام دهد.
وی همچنین گفت: با توجه به سرعت روبهرشد فناوری اطلاعات و ارتباطات در دنیای کنونی محدودیتی را جهت ارائه خدمات نسلهای ارتباطی ندیدهایم و آزادی عمل را با رویکرد سرویس محوری به جای تکنولوژی محور بودن سپردهایم.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات همچنین اشارهای به صحبتهای پیشین مطرح در این حوزه پرداخت و گفت: سال گذشته مجددا شاهد زمزمههایی مبنی بر تمدید دوره انحصار رایتل بودیم و یکی از مسئولان این اپراتور اعلام کرد که به دلیل برخی کاستیها در ارائه سرویس که به ما تحویل شده پیگیر تمدید شرایط انحصاری هستیم اما با روی کار آمدن دولت یازدهم این وعده را دادم که انحصار خدمات این نسل در کشور شکسته شود که امروز شاهد آن هستیم.
واعظی همچنین برای چندمین بار در طول سال جاری تاکید خود را معطوف به ارتقای کیفیت سرویسهای ارتباطاتی و اعمال تعرفه پایینتر داشت و گفت: باز هم اپراتورها میخواهم که چنین رویکردی را در سیاستهای خود اعمال کند زیرا از سرویس تلفنهای همراه راضی نیستم و امید دارم فصل جدیدی در کیفیت خدمات تعریف شود تا حداقل به واسطه آن قطعیهای ارتباطی کمتر شود و البته باید تعرفهها نیز پایین نگاه داشته شود تا مقرون به صرفه برای مشترک باشد.
وی افزود: در شرایط کنونی اپراتوری هوشمند است که با تعرفه پایینتر و کیفیت بالاتر بتواند مشترک خود را به شکل دائمی حفظ کند و از این جهت هدف ما برای دستیابی به چنین آمالی طرحریزی شده است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در گوشهای از صحبتهای خود به بحث ترابردپذیری پرداخت و عنوان کرد: هماکنون اگر سرویس اپراتوری مطلوب نباشد مردم باید به سمت خدمات اپراتور دیگری بروند که این کار با توجه به اینکه تغییر شمارههای آنها را در پی خواهد داشت کمی سخت است ولی برنامهای با عنوان ترابردپذیری داریم تا مشترکان در صورت صلاحدید بتوانند با حفظ شماره خود به اپراتور دیگر مهاجرت کنند که این موضوع یکی از اهداف اصلی وزارتخانه در حوزه حقوق شهروندی است.
واعظی پنهای باند سیار (موبایل) را یکی دیگر از اهداف این وزارتخانه در راستای حقوق شهروندی دانست و ابراز کرد: در آینده باید به سمتی برویم تا با پهنای باند سیار مکفی مردم بتوانند در هر نقطه و هر زمان کارهای روزمره خود را انجام دهند و هر کسی از طریق تلفن هوشمند خود بتواند اموراتش را مدیریت کند که این کار علاوه بر صرفهجویی و وقت و هزینه صرفههای زیست محیطی و سوختی را نیز به دنبال خواهد داشت.
وی با تاکید بر اینکه ارتقای پهنای موبایل و نسلهای ارتباطی زمینهساز تحقق دولت الکترونیکی است تصریح کرد: شورای عالی فناوری اطلاعات به جد دنبال نهادینه کردن دولت الکترونیکی در کشور و به تبع موضوعاتی چون سلامت، و تجارت الکترونیکی است که یکی از پیشنیازهای آن ارتقای نسلهای ارتباطی و تحقق طرحهایی چون شبکه ملی اطلاعات است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اشارهای به اشتغالزایی حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات نیز داشت و با مژدهای به فارغالتحصیلان رشته مرتبط با این حوزه گفت: یکی از اهداف اصلی ما طرحریزی برنامهای جهت خروج از رکود از که تمام وزارتخانهها نیز به نوبه خود برنامههایی را در این راستا طرحریزی کردهاند و ما نیز به سهم خود تا پایان سال دنبال این هستیم که تا پایان سال امکان اشتغال را برای 30 هزار فارغالتحصیل کارشناسی ارشد و دکترای رشته مربوط به این حوزه فراهم کنیم و امیدواریم که این نرخ برای سال آینده به 100 هزار شغل برسد.
واعظی ایجاد نهضت تولید محتوا و برنامههای کاربردی را از جمله رویکردهای این وزارتخانه دانست و گفت: با توسعه پهنای باند و ظهور نسلهای جدید ارتباطاتی نیازمندی در این زمینه برای مشترکان محسوس خواهد بود که در این راستا به تمام شرکتهای تولید محتوا میگوییم که از امروز به بعد اگر برنامه کاربردی (APP) جدیدی را نوشتند و توسعه دادند میتوانند از آن طریق به درآمدی دست پیدا کنند که بستر آن درآمد برای خودشان باشد و درصدی را نیز به اپراتورهای موبایل فعال در کشور بابت ارائه برنامهها روی سرویس خود ارائه کنند.
وی افزود: اپراتورهای کشور نیز باید در راستای این نهضت فضا را برای کارشناسان و فارغالتحصیلان باز کنند تا نیازمندی مردم در حوزههای مختلف توسط نرمافزارها مرتفع شود که این کار قطعا منجر به اشتغالزایی خواهد شد و ما نیز وظیفه خود میدانیم جهت حمایت از این نهضت سهمی را از اپراتور دریافت نکنیم؛ البته ممکن است برای اپراتورها سخت باشد که درصدی از درآمدهای قبلیشان را به گروهی بدهند که برای آنها برنامه مینویسند اما من قول میدهم که این کار به نفع خودشان خواهد بود و درآمدشان در بلندمدت بیش از پیش خواهد شد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در ادامه گفت: هر تکنولوژی به واسطه پیشرفت و توسعه معایبی را با خود به دنبال دارد که در این زمینه فکر شده و دنبال این هستیم که پیوستهای فرهنگی را در راستای توسعه نسلهای ارتباطی ارائه کنیم. البته پیش از پیش از اپراتورها میخواهیم که بر رعایت خود بر موضوعات مرتبط با این نسل را داشته باشند و از مردم نیز تقاضا داریم از ابزارهای نوین به شکل کارا و مفید استفاده کنند، هرچند که وظیفه ما این است که جلوی برخی اقدامات آسیبزا را بگیریم.
وی اشارهای به توسعه پهنای باند داخل کشور داشت و گفت: هماکنون پهنای باند داخل کشور 1200 گیگابیت در ثانیه است که امیدواریم بتوانیم در راستای تحقق شبکه ملی اطلاعات به 4 هزار گیگا بیت در ثانیه برسانیم که این زمینهای برای رشد تولید محتوا در داخل کشور خواهد بود. پیش از این نیازمندی مردم با توجه به اینکه میزبانی 90 درصد سایتها در خارج کشور بود، از خارج تامین میشد اما اکنون توانستهایم 34 درصد میزبانیها را به داخل کشور بکشانیم که تنها 66 درصد تقاضاها مربوط به خارج از کشور شده است و امیدواریم سال آینده بتوانیم میزبان 50 درصد سایتها در داخل کشور خودمان باشیم.
واعظی مجددا اشارهای به خدمات نسلهای جدید ارتباطی داشت و گفت: برخی میگویند چرا امروز به همراه اول مجوز داده نشد، اما علاقهمندی ایرانسل به چنین توافقنامهای بیش از همراه اول بود هرچند که این شرکت نیز مذاکرات فشرده خود را با سازمان تنظیم مقررات شروع کرده و امروز نیز چهارمین جلسه از آن برگزار خواهد شد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: در زمینه نسلهای جدید ارتباطاتی به دنبال این نیستیم که سرویس را ارائه دهیم و بعد از فراگیر شدن آن به دنبال رفع مشکلات باشیم زیرا با اپراتورهایی که درصدد دریافت مجوز نسلهای بالاتر هستند گفتهایم که ابتدا باید با فرکانس در نظر گرفته شده از سوی رگولاتوری خدمات خود را به شکل آزمایشی همچون ایرانسل در چند نقطه ارائه دهند و بعد از رفع مشکلات آن را به شکل سراسری تبدیل کنند.
وی افزود: ایرانسل از امروز فعالیت پایلوت خود در زمینه نسل سوم را همزمان در چندین نقطه شروع خواهد کرد که تا پیش از ارائه پروانه اصلی در شهرهای دیگر چنین اقدامی را انجام خواهد داد تا ارتباط تهران با سایر شهرها و مشکلات مربوط به آن احصا شود.
واعظی همچنین گفت: امیدواریم بتوانیم در هفته دولت پروانه اصلی نسل سوم و نسلهای ارتباطی بالاتر را ارائه و این خدمت را به مردم عزیزمان تقدیم کنیم.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا وزارت ارتباطات در راستای افزایش تعرفههای مکالماتی اپراتورها از الزامات قانونی خود جهت کاهش آنها استفاده نمیکند، گفت: بنده به بازار و رقابت سنتی آن انتقاد دارم اما آنچه مربوط به دولت بود تعیین محدوده تعرفه و مشخص کردن سقف و کف نرخهای ارتباطی بود و تاکنون هیچ کدام از 3 اپراتور ارتباطی از محدوده قیمتی بالاتر نرفتهاند و خلافی را از آنها شاهد نبودهایم.
وی افزود: در جلسات مختلفی که با اپراتورها داشتهام به آنها توصیه کردهام برای جذب مشترکان و حفظ آنها باید با تعرفه و کیفیت بازی کنند به گونهای که تعرفه را کاهش و کیفیت را افزایش دهند؛ همراه اول و ایرانسل هماکنون بستههای مختلفی را برای مشترکان ارتباطی خود در نظر گرفتهاند که تعرفه مقرون به صرفهتری در زمینه مکالمات و استفاده از دیگر سرویسها به وجود میآورد و این روال در بسیاری از کشورهای دنیا امری عادی تلقی میشود که مشترکان به محض روشن کردن خطوط ارتباطی خود از بستههای مختلف استفاده کنند که در واقع قدرت انتخاب به مردم داده شده است.
واعظی همچنین درباره اینکه چه زمانی به همراه اول مجوز ارتقای نسل داده میشود، گفت: گفته میشود که همراه اول سرمایهگذاریهایی را در تجهیزات نسلهای بالاتر ارتباطی کرده است، اما در این موضوع دولت و وزارت ارتباطات هیچ مسئولیتی را ندارد زیرا ما گفتهایم که برای ارتقای نسل باید برخی اصول و چارچوبها رعایت شود تا این بستر فراهم گردد و حتی این را هم گفتهایم که اگر اپراتورهای موجود توانایی ارتقای شبکه نداشته باشند به سمت اپراتور چهارمی میرویم تا خدمات نسلهای بالاتر ارتباطاتی را فراهم آورد.
وی گفت: گزارشی که دیشب به دست بنده رسید حاکی از این بوده که همراه اول برای دریافت پروانه نسلهای بالاتر در تلاش است و پیشرفت آن بد نبوده اما در برههای از زمان گمان میکرد با کار رسانهای میتواند ارتقای مجوز خود را تسهیل بخشد اما دید که ما روی اصول و موازین خود پایبندیم.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات همچنین در ارتباط با شکسته شدن انحصال در حوزه زیرساخت و موضوعاتی از قبیل تامین و ارائه پهنای باند نیز گفت: سیاست ما این است که بخش خصوصی در تمامی زمینههای حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعاتی کشور فعال کنیم مگر اینکه آن بخشها بر عهده حاکمیت و دولت گزاشته شده باشد. به عنوان مثال امسال و سال آینده بیش از 10 هزار میلیارد تومان در زیرساخت کشور هزینه میکنیم و علیرغم اینکه ممکن است این رقم تا 20 سال آینده بازگشتی نداشته باشد اما از جمله وظایف زیرساخت تلقی شده که جذابیتی برای سرمایهگذاری بخش خصوصی نیز ندارد اما به قطع در بخش دسترسی زیرساخت وظیفهای برای ورود ندارد و بخش خصوصی میتواند در این زمینه صاحبنظر باشد.
واعظی در ارتباط با اینکه ارائه مجوز زودهنگام نسل سوم ارتباطی به ایرانسل با توجه به عدم تکمیل رومینگ ملی گفت: آن چیزی که در مصوبه کمیسیون تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی دیده شده است، آغاز رومینگ ملی بوده نه تکمیل آن اما قطعا پروانه ارتباطی این نسل زمانی واگذار میشود که رومینگ ملی نیز کامل شده است.
- ۹۳/۰۵/۱۳