ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

وزارت ارتباطات تصدی‌‏گری نکند

| شنبه, ۱۴ بهمن ۱۳۸۵، ۰۲:۳۲ ب.ظ | ۰ نظر

رییس کمیته مخابرات مجلس، گفت: طبق ساختاری که برای وزارت ارتباطات تعیین شده، این وزارتخانه باید به سیاست‌‏گذاری و نظارت بپردازد، نه ادامه و حتی توسعه تصدی‌‏گری.

دکتر رمضان‌‏علی صادق زاده، درگفت و گو با خبرنگار ایلنا، با بیان این مطلب، اظهارداشت: این وزارتخانه باید بر روی ارتقای کیفیت و نظارت بر عملکرد اپراتورهای مختلف و نیز بر حوزه‌‏های مخابرات و پست تمرکز داشته باشد و تصدی‌‏گری را طبق اصل 44 رها کرده و به مرور زمان فعالیت‌‏های خود را به بخش خصوصی و تعاونی واگذار کند.

نایب رییس اول کمیسیون صنایع و معادن، گفت: وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات باید طبق برنامه چهارم سالانه 20 درصد از فعالیت های خود را کاهش دهد و طبق بند "ج" اصل 44، در جایی که بخش خصوصی و یا تعاونی فعال هستند، دولت دیگر نمی‌‏تواند فعالیت‌‏های خود را توسعه دهد.

وی، ادامه داد: توسعه شبکه فعلی اپراتور اول باتوجه به این‌‏که در 12سال اخیر با استفاده از تکنولوژی کشورهای مختلف طراحی شده و دارای لایه‌‏های مختلف است از نظر فنی به صلاح نیست.

صادق زاده، در ادامه به دلایل موافقان واگذاری سیم کارت توسط دولت اشاره کرد و گفت: موافقان می‌‏گویند بازار نیاز به 40میلیون سیم کارت دارد، اما هنوز کشور به این مرز نرسیده است و نیاز به اصلاح دارد.

وی، در پاسخ به این نظر موافقان، افزود: بازار نیاز به 40میلیون سیم کارت دارد؛ اما وظیفه وزارت ارتباطات سیاست‌‏گذاری و دادن اجازه به اپراتورها برای تامین سیم کارت است، نه واگذاری آن از سوی خود.

رییس کمیته مخابرات مجلس، گفت: موافقان می‌‏گویند در برنامه چهارم توسعه به دولت تکلیف شده که ضریب نفوذ تلفن همراه را به 35 درصد و تلفن ثابت را به 50 درصد برساند و ما نیز در این راستا حرکت می‌‏کنیم.

صادق زاده، گفت: درست است که در برنامه وظایفی برای دولت معین شده؛ اما درهیچ جای برنامه گفته نشده که دولت باید خود این کار را انجام دهد.

وی، توضیح داد: دولت باید برای تحقق وظایف خود بسترسازی و فضا سازی کند تا بخش خصوصی با استفاده از توان مناسب اپراتورها این کار را انجام دهد.

رییس کمیته مخابرات مجلس، افزود: موافقین می‌‏گویند با واگذاری سیم کارت از سوی شرکت ارتباطات سیار قیمت سیم کارت کاهش یافته است؛ حال آن که سیم کارت یک کالای تجاری محسوب نمی‌‏شود و باید به قیمت نزدیک به صفر در اختیار مردم قرار گیرد و کاهش قیمت آن نیز با فعال شدن شرکت‌‏های مختلف خصوصی امکان‌‏پذیر شده است.

وی، گفت: باید عرضه سیم کارت به وسیله اپراتورهای مختلف و نه دولت به حدی برسد که بازار اشباع شود و سیم کارت مثل کشورهای دیگر با قیمت ناچیز یا حتی رایگان در اختیار مردم قرار بگیرد.

رییس کمیته مخابرات مجلس، افزود: موافقین می‌‏گویند چرا در مورد تلفن همراه، مجلس سد راه وزارت ارتباطات می‌‏شود و در زمینه تلفن ثابت هیچ صحبتی نمی‌‏شود.

وی، گفت: ما در پاسخ می‌‏گوییم نه تنها در مورد تلفن همراه بلکه در ارتباط با تلفن ثابت هم معتقدیم دولت باید از تصدی گری دست بردارد.

صادق زاده، خاطرنشان کرد: موافقین می‌‏گویند درآمد حوزه تلفن همراه زیاد است؛ پس چرا این درآمد نصیب دولت نشود.

وی، در پاسخ به موافقین، گفت: با توجه به بافت اداری، دولت هزینه‌‏های بالایی هم می‌‏پردازد، بنابراین مردم نیز مجبور می‌‏شوند این هزینه‌‏ها را تحمل کنند، حال آن‌‏که این هزینه‌‏ها نباید از جیب مردم پرداخت شود.

رییس کمیته مخابرات مجلس، ادامه داد: در مجموع دلایل متعددی از سوی موافقان مطرح می‌‏شود که همه آنها پاسخ‌‏های روشن و مشخصی دارد.

  • ۸۵/۱۱/۱۴

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">