وزارت ارتباطات جلوی شایعهسازی را بگیرد
وزیر ارتباطات برای چندمین بار در لابهلای سخنان خود از تلاش و جدیت این وزارتخانه از طرح سربسته برای احراز هویت کاربران در فضای مجازی خبر داد. اگرچه جزییات فنی و چگونگی اجرای آن بیان نشده ولی معنی و مفهوم آن این است که هیچ کاربری قبل از آنکه مشخص نباشد کیست به هیچ گوشهای از اینترنت نمیتواند ورود پیدا کند.
وزیر ارتباطات در پاسخ به این سوال که اگر قرار است هویت افراد در شبکه شناسایی شود چه تضمینی وجود دارد که وارد حریم خصوصی نشوید؟، گفت: اسم داشتن افراد جزو حریم خصوصی نیست و لذا به نحوه کار و حریم خصوصی وارد نمی شویم اما هویت افراد را مشخص می کنیم.
او ادامه داد: ماشین هویتش در رانندگی معلوم است. حقوق شهروندی شعار دولت است و به هیچ عنوان نمی توانیم ورود به حوزه حریم خصوصی کنیم.
اگر می خواستیم در حریم خصوصی وارد شویم، اعلام نمی کردیم می خواهیم چنین کاری را انجام دهیم اما در حال انجام کارهای فنی هویت سنجی هستیم.
به هر حال بار دیگر و به شکلی نامعلوم طرحی مطرح شده که میتواند عامل ایجاد نگرانی در میان مردم و کاربران اینترنت شود. این اتفاق چیزی شبیه به ماجرای شبکه ملی اطلاعات است که ابتدا با نام اینترنت ملی مطرح شد و به سرعت نیز در جامعه اینگونه جا افتاد که قرار است اینترنت جمع شود.
در مورد احراز هویت کاربران نیز نباید منتظر ماند تا هزار و یک شایعه و ترکیب حرف راست و دروغ در جامعه پخش شده تا ذهن کاربران نسبت به طرحی که با آن بیگانهاند بمباران شود. اگر وزارت ارتباطات خود به سرعت ابعاد طرحی که قصد اجرای آن را دارد باز نکرده و نسبت به آن در جامعه فرهنگسازی نکند، به زودی با اینترنت ملی دیگری مواجه خواهیم شود.(موبنا)
- ۹۳/۰۹/۱۶