ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

وزارت ارتباطات دنبال گرفتن پول بیشتر از مردم است

| پنجشنبه, ۱۴ فروردين ۱۳۹۹، ۰۴:۱۲ ب.ظ | ۰ نظر

مسئول سازمان فضای مجازی بسیج گفت:برای وزارت ارتباطات درج نمایشی عبارت 5G و گرفتن پول بیشتر از مردم مهمتر از افزایش سرعت واقعی اینترنت است

مسلم معین مسئول سازمان فضای مجازی بسیج در حاشیه بازدید از مرکز تولید و نشر بازی‌های رایانه‌ای و محصولات سرگرمی بسیج در پاسخ به خبرنگار مهر درباره ادعای وزارت ارتباطات نسبت به باندهای فرکانسی صدا و سیما گفت: وزارت ارتباطات در موضوع باندهای فرکانسی ۷۰۰ و ۸۰۰ صدا و سیما دنبال ارائه خدمات در حوزه 5G به مردم نیست و این در حالی است که بارها موضوعات مطرح شده توسط وزارت ارتباطات درباره نیاز به این فرکانس‌ها برای خدمات با سرعت بالاتر توسط کارشناسان رد شده است.
وی با اشاره به اینکه یکی از دلایل مطرح شده دوباره باندهای فرکانسی ۷۰۰ و ۸۰۰ توسط وزارت ارتباطات مقطع پوشش فرکانسی آن است، افزود: یکی از روش‌های افزایش ظرفیت برای ارائه خدمات اینترنتی استفاده از فرکانس ۷۰۰ و ۸۰۰ است که البته پیش نیازهای فراوانی دارد و وزارت ارتباطات اگر دنبال افزایش ظرفیت برای استفاده مردم است بهتر است بر روی تکمیل شبکه ملی اطلاعات و اینترنت خانگی سرمایه گذاری کند.

وی ادامه داد: طی چند سال گذشته بارها بر سر در اختیار گرفتن این فرکانس‌ها وزارت ارتباطات با صدا و سیما چالش‌هایی داشته است.

معین با اشاره به اینکه حتی موضوع این باندهای فرکانسی در مجلس مطرح شده است، تصریح کرد: کمیسیون تلفیق بعد از استماع نظر کارشناسان ادعاها در خصوص آزادسازی فرکانس‌های ۷۰۰ و ۸۰۰ که در اختیار سازمان صدا و سیما است را رد کرد و این فرکانس‌ها در اختیار صدا و سیما باقی ماند.

مسئول سازمان فضای مجازی بسیج با تاکید بر اینکه وزارت ارتباطات در موضوع در اختیار گرفتن باند ۷۰۰ و ۸۰۰ دنبال بهانه است که به سطحی‌ترین شیوه، نسل پنجم تلفن همراه را در کشور راه اندازی کند، تاکید کرد: وزارت ارتباطات بجای عمل به تکالیف اصلی خود یعنی راه اندازی شبکه ملی اطلاعات و توسعه اصولی زیرساخت اینترنت کشور دنبال راه حل های سطحی است و این در حالی است که موضوع ارائه نسل پنجم شبکه تلفن همراه راه حل های پیشرفته‌تری دارد.

وی با تاکید بر اینکه در نسل پنجم شبکه تلفن همراه مجموعه فرکانس‌های متنوعی استفاده می‌شود، افزود: طیف فرکانسی نسل پنجم شامل موج‌های باند بالا (بالای ۶ گیگاهرتز)، باند متوسط (۳ تا ۶ گیگاهرتز) و باند پایین (زیر ۳ گیگاهرتز) است که وزارت ارتباطات فعلاً بر روی فرکانس ۷۰۰ و ۸۰۰ برای ارائه این خدمات متمرکز شده است! که جای سوال دارد.

معین همچنین گفت: به نظر می‌رسد وزارت ارتباطات و شخص وزیر ارتباطات دنبال این موضوع هستند که سطحی‌ترین مسیر را دنبال کنند که فقط بر روی تلفن همراه مردم علامت 5G نمایش داده شود و مردم پول بیشتری بپردازند. اینکه سرعت چقدر بالاتر می‌رود ظاهراً مهم نیست.

وی افزود: اینطور که از فعالیت‌های چند سال اخیر وزارت ارتباطات مشخص است آنها با موضوع باند فرکانسی ۷۰۰ و ۸۰۰ دنبال ارتقای سرعت دسترسی مردم تا سرعت دانلود چند گیگابیت در ثانیه و … نیستند و با بهانه پوشش بیشتر و افزایش ظرفیت دنبال تصاحب این باندهای فرکانسی هستند.

وی در پایان گفت: وزارت ارتباطات بهتر است بجای اتوبان کشی برای سرویس‌های خارجی، تکلیف شبکه ملی اطلاعات و اینترنت خانگی را که در اکثر کشورهای دنیا جزو ملزومات اصلی اتصال مردم به شبکه است را مشخص کند و به مباحث حکمرانی سایبری توجه بیشتری داشته باشد.

 

در همین رابطه:

وزیر ارتباطات:

فرکانس خالی صدا و سیما باید آزاد شود تا مشکل شبکه موبایل حل شود


وزیر ارتباطات در اعتراض کاربران به کندی سرعت اینترنت مسئله نیاز به باند فرکانسی را مطرح کرد؛ باندی که سالهاست در اختیار صدا و سیما بوده و مذاکرات برای آزادسازی آن هنوز به نتیجه نرسیده است.
به گزارش ایرنا «محمدجواد آذری جهرمی» وزیر ارتباطات عصر امروز چهارشنبه ۱۳ فروردین‌ماه در توییتر خود و در پاسخ به کاربری که به وی گفته بود «اگر قطعی اینترنت دست شما نبود، حداقل مسوولیت وضعیت کندی اینترنت را بپذیرید» نوشت: مسوولیت می‌پذیریم، تلاش هم کردیم. ‌مصرف اینترنت نسبت به یکم اسفندماه سال قبل حدودا ۲/۵ برابر شده است.

وی افزود: ‌از اول هفته‌ نصب ۸۰۰ هزار پورت اینترنت VDSL در تهران آغاز شده است که ظرف مدت یک ماه به پایان می‌رسد.

‌وزیر ارتباطات گفت: موبایل را ارتقا دادیم اما ارتقا شبکه‌ موبایل به باند فرکانسی نیاز دارد که فعلا در اختیار صداوسیماست و تا زمانی که فرکانس آزاد نشود، ظرفیت بالاتر نمی‌رود.

آینده فناوری در گرو باند فرکانسی ۷۰۰-۸۰۰ است. تکنولوژی اصلی که در آینده با آن روبه‌رو می‌شویم ۵G (نسل پنجم ارتباطات) است که بستر ارتباطات با یوزکیس‌های IOT (اینترنت اشیا) به حساب می‌آید. IOT با اتصال (connectivity) بسیار بالا معنا پیدا می‌کند که زیرساخت مورد نیاز آن صرفا با استفاده باند فرکانسی ۷۰۰-۸۰۰ مهیا می‌شود. باندی که سالهاست در انحصار صدا و سیماست و مذاکره بر سر آزادسازی آن تا این لحظه به نتیجه نرسیده است.

صدا و سیما تنها از ۲۶درصد باند فرکانسی ۸۰۰-۷۰۰ مگاهرتزی را که در اختیار دارد، استفاده می‌کند و بقیه آن قابل آزادسازی و استفاده در بخش‌های دیگر است.

اواخر بهمن‌ماه سال ۹۷ نیز طرحی برای آزادسازی فرکانس‌های ۷۰۰ و ۸۰۰ مگاهرتز مطرح شد که کمیسیون تلفیق، مصوبه کمیسیون صنایع را در خصوص آزادسازی فرکانس‌های ۷۰۰ و ۸۰۰ که در اختیار سازمان صدا و سیما است، رد کرد.

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">