وزارت ارتباطات و محدود کردن سوالات رسانهها
موبنا - فرشید رضایی – این روزها شاهد رویههای جدیدی در روش اطلاع رسانی وزارت ارتباطات در دولت تدبیر و امید هستیم. از وزیر ارتباطات گرفته تا مدیران این وزارتخانه یاد گرفتهاند که به خبرنگاران به کرات تذکر دهند که" لطفا یک سوال بیشتر نپرسید!"
این که چرا باید هر خبرنگار یک سوال فقط بپرسد دلایل مختلفی دارد اما سیاستهای اطلاعرسانی در وزارت ارتباطات رفتهرفته در حال آشکار شدن است و این موضوع اصطکاک میان این وزارتخانه با رسانهها را به عنوان ناظران افکار عمومی بیشتر خواهد کرد.
اما در خصوص تذکر مکرر وزیر و مدیران وزارت ارتباطات به رسانهها برای پرسیدن فقط یک سوال میتوان دلایل زیادی را متصور شد. لیکن مشخصا باید از مدیران این وزارتخانه پرسید آیا اصولا در جریان هستید که چرا اکثر رسانه بیش از یک سوال دارند؟ آیا مدیران تصور کردهاند خبرنگاران برای خودنمایی ساعتها منتظر میمانند تا در حالیکه ریز و درشت همراه مسوولان دایما با هل دادن و فشار سعی در پراکندن خبرنگاران دارند، فقط یک سوال بپرسند؟ خیر. برخی نیز معتقدند این تکنیک جدید برای گریز از پاسخگویی به رسانهها است.
علت داشتن بیش از یک پرسش از سوی رسانهها به علت انبوهی از ابهامات بیپاسخ مانده از سوی وزارت ارتباطات و برخی نهادهای درون آن است. این که یک خبرنگار بیش از سایر خبرنگاران نیز پرسش داشته باشد امری بدیهست.
در این مورد هم باید به روابط عمومی و مدیران وزارت ارتباطات این نکته را آموزش داد، که رسانهها دستههای مختلفی دارند. برخی رسانهها عمومی و برخی تخصصی تر هستند، برخی خبرنگاران هم در واقع از بخش تبلیغات رسانهها هستند که در پوشش خبرنگار به برخی مراسمها میآیند وطبیعی است که پرسشی نداشته باشند.
اما اگر یک رسانه تخصصی با خبرنگاری که بالغ بر ده سال سابقه فعالیت دارد چندین پرسش داشته باشد، مسولان وظیفه پاسخگویی دارند. این که مسوولان انبوه خبرنگاران را نیز بهانه کنند قابل قبول نیست. روش مدیریت و تفکیک خبرنگاران نیز وظیفه روابط عمومی ها است. لیکن عدم پاسخ به خبرنگاران با هر نیتی، آن هم به بهانه کمبود وقت، یا زیاد بودن تعداد خبرنگاران به هیچ وجه قابل پذیرش نیست.
آقای وزیر و مدیران محترم وزارت ارتباطات میبایست برای کاستن از پرسشهای خبرنگاران به عنوان نمایندگان افکار عمومی، اقدام به برگزاری نشستهای متعدد کرده تا به این طریق از فشار ابهامات رسانهها نیز بکاهند.
باید منتظر ماند و دید این وزارتخانه در روش اطلاعرسانی خود تجدید نظر میکند یا آنکه باید شاهد ابتکارات رسانهای جدید از سوی وزارت ارتباطات باشیم.
- ۹۲/۱۰/۲۱