وضعیت خودپرداز، پوز و کارت بانکی تا پایان سال 86
وضعیت بانکها با توجه به برنامههای وزارت اقتصاد و دارایی و تبیین اهداف هر سال و پیگیریهای معاونت بانک و بیمه آن آقای پور محمدی رو به بهبود است. ابتدا کار به جایی رسیده بود که عدهای فکر میکردند برای تولید کار ممکن است خودپرداز انسانی 24 ساعتی در دستور کار بانکها قرار گیرد. دستگاه پوز هم از اجناس لوکس به حساب میآمد. با این تفاسیر رسیدن به حدود 24 میلیون کارت، 7645 خودپرداز و 170 هزار پوز در انتهای سال 86 مقداری مناسب است.
این مقادیر در حال رشد است و حدود 2600 خودپرداز در حال فعال سازی و 2263 خودپرداز دیگر در مرحله خرید قرار دارند. برای پوز نمیتوان آینده دقیقی پیش بینی کرد اما رشد آنرا میتوان با سال 86 مقایسه نمود و برای سال 87 به نصب حدود 170 هزار پوز دیگر امیدوار بود. فهرست بانکهای دارای خودپرداز به ترتیب تعداد بهره برداری شده در جدول زیر است:
اما اگر مجموع سه مرحله خودپرداز را ملاک قرار دهیم، بانک ملی اول، صادرات دوم و تجارت سوم خواهند شد. تعداد نهایی بانک ملی به 3000 دستگاه و بانک صادرات به 2000 و تجارت به 1600 دستگاه خواهند رسید. سه بانک اول به شرح زیر خواهند شد:
بعضی از ارقام برای راحتی گرد شدهاند.
خریدهای گذشته و حال، تنوعی در سازندگان محصول ایجاد کرده است به نحوی که شرکت ایران نارا به مدیریت آقای حسینی توانسته حدود 900 خودپرداز از مارک بنکیت BANQIT بفروشد و از قرار معلوم شرکت ان.سی.آر هم ایران را تحریم کرده و شرکت ایران ارقام نمیتواند آنرا عرضه کند. باید ببینیم که این بلا برسرِ شرکت خدمات هم میآید یا خیر. خدا کند که چنین نشود وگرنه با توجه به تولید ناکافی خودپرداز در ایران، مجبور میشویم از چین و هند و شاید هم از افغانستان وارد کنیم. البته اگر شرکتهای ایرانی مانند هاتف، خدمات انفورماتیک، ایران ارقام، ایران نارا و دیگران شروع به زمینه سازی برای تولید انبوه نمایند، شاید مشکلی نداشته باشیم. اما خدا نیاورد روزی را که مجبور باشیم محصولات رده آخر دنیا را با قیمت گزاف استفاده کنیم.
منبع : ماهنامه راه راست
- ۸۶/۰۲/۲۴