ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

وضعیت نامعلوم ۱۰ برابر کردن محتوای الکترونیکی

| چهارشنبه, ۹ اسفند ۱۳۹۶، ۰۲:۵۴ ب.ظ | ۰ نظر

سیاوش روشنی - پروژه 10 برابر کردن تولید محتوای داخلی با رویکرد کسب و کار دیجیتال در سال 95 به تایید ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی رسید.

در آذر ماه سال 1395 پس از ابلاغیه معاون اول رییس‌جمهور در خصوص پروژه‌های اقتصاد مقاومتی به دستگاه‌های اجرایی، مجموعا هفت پروژه برای وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات پیشنهاد شد که پروژه 10برابر کردن تولید محتوای داخلی با رویکرد کسب و کار دیجیتال با مشارکت حداکثری بخش خصوصی یکی از آنها بود.

برای اجرای این پروژه در آن زمان ۷۰ پیشنهاد توسط مجری طرح ارایه شد و در نهایت ۱۹ عنوان پروژه در حوزه تولید محتوایی بومی فضای مجازی به تایید رسید و بر همین اساس وزارت ارتباطات اعلام کرد در قالب بسته حمایتی و وام وجوه اداره‌شده از این طرح ها حمایت می‌کند.

در همین راستا حدود 40 میلیارد تومان به این پروژه اختصاص یافت و قرار شد با توسعه محتوا تاثیر قابل‌توجهی بر حوزه‌های علمی، پژوهشی و اقتصادی کشور گذاشته شود.

خسرو سلجوقی مجری طرح ۱۰ برابر کردن تولید محتوای بومی فضای مجازی در آن مقطع گفته بود: "با توافق با وزارت آموزش‌وپرورش، مجوز ایجاد اپراتور خدمات دانش‌آموزی به کنسرسیومی متشکل از ۲۲ شرکت ایرانی و یک شرکت ژاپنی داده شد که ارایه خدمات دانش‌آموزی مثل رایانامه، شبکه اجتماعی و تولید محتوا را عهده‌دار شده و با راه‌اندازی آن شاهد جهش بزرگی در این خصوص خواهیم بود."

یک سال بعد و در حالی که هیچ خروجی مشخص و هزینه‌کرد روشنی از اجرای این پروژه مطرح نشده بود اعلام شد که پروژه 10 برابر کردن تولید محتوای داخلی با رویکرد کسب‌وکار دیجیتالی که در سال 95 شروع شده، در سال 96 با تغییر عنوان به رییس سازمان فناوری اطلاعات وقت سپرده می‌شود.

 عنوان پروژه جدید «ایجاد اپراتورها/شرکت‌های ارایه‌کننده خدمات و محتوای الکترونیکی» و «توسعه زیرساخت و محتوای بومی» بود که در آن خبری از 10 برابر کردن محتوا نبود.

آخرین خبرها از این طرح اما این است که اجرای آن به‌طور کلی از اولویت‌های پروژه اقتصاد مقاومتی خارج شده است و لذا نباید به تامین بودجه و اجرای آن هم امید داشت.

نگاهی به وضعیت تولید محتوای کشور گویای این است که در دو سال اخیر هیچ اتفاق خارق‌العاده‌ای برای کمک به افزایش محتوای دیجیتال و بومی در کشور نیفتاده است. با این شرایط می‌توان گفت پروژه 10 برابر کردن محتوا به دلایلی همچون عدم تامین بودجه لازم، عدم ارایه تعاریف اجرایی پروژه و ناهماهنگی دستگاه‌های مسوول به سرنوشت سایر پروژه‌ها و وعده‌های واعظی وزیر پیشین ارتباطات دچار شده و قبل از اینکه وارد فاز اجرایی شود، به کل متوقف شده است.

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">