ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

وعده‌ها و گزارش کار وزیر ICT

| دوشنبه, ۱۱ آذر ۱۳۹۲، ۰۳:۰۶ ب.ظ | ۰ نظر

وزیر ارتباطات با بیان گزارش عملکرد ۱۰۰ روزه این وزارتخانه، از صدور پروانه نسل ۳ و ۴ تلفن همراه در سال آینده خبر داد و گفت: همچنین جلوی گران شدن تعرفه‌ها را گرفتیم، اپراتورها اضافه مبالغ دریافتی را هم بازمی‌گردانند.

به گزارش فارس، محمود واعظی شب گذشته در برنامه گفتگوی ویژه خبری شب شبکه دوم سیما، اظهار داشت: در ابتدا باید بگویم که مذاکرات نیویورک و ژنو 2 موفقیت بسیار بزرگی برای نظام است که شامل خود توافق، اثر در افکار عمومی جهان و به لرزه در آمدن شالوده تحریم می‌شود.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: ما در آینده شاهد فضای متفاوتی در فضای روابط خارجی از نظر اقتصادی، سیاسی و فرهنگی خواهیم بود.

وی به موضوع فناوری ارتباطات و اطلاعات اشاره کرد و افزود: این فناوری زیربنای توسعه کشورها تلقی می‌شود به گونه‌ای که بدون زیرساخت قوی فناوری ارتباطات و اطلاعات نمی‌توان کشوری توسعه یافته شد.

واعظی تصریح کرد: در دنیای امروز تقریبا همه اقتصاددان‌ها معتقدند که 10 درصد سرمایه‌گذاری در فناوری ارتباطات و اطلاعات موجب افزایش یک درصدی تولید ناخالص ملی خواهد شد، امری که برای کشور ما بسیار مهم است.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات سپس به اقدامات انجام شده در 100 روز گذشته این وزارتخانه اشاره کرد و گفت: همگام کردن توسعه فناوری ارتباطات و اطلاعات با توسعه کشور از برنامه‌های ما بود که خوشبختانه توفیقاتی در این زمینه به دست آمد و هماهنگی‌های بسیار خوبی را در اولین جلسه شورای عالی مجازی داشتیم و در ملاقات و جلسات متعددی هم که با دکتر نوبخت و دکتر جهانگیری و دیگران داشتیم در این زمینه کار کردیم.

وی افزایش پهنای باند و سرعت اینترنت را از دیگر برنامه های وزارتخانه خود خواند و افزود: بررسی‌هایی که انجام شد نشان داد که وضعیت کنونی اینترنت اصلا در شان ملت بزرگ ایران نیست از این رو قرار است در برنامه کوتاه مدت، با استفاده از همه امکانات موجود تا یک سال آینده، وضعیت کنونی 2 تا 3 برابر شود و در 2 تا 3سال آینده پهنای باند به آنچه مطلوب مردم است برسد.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، توسعه مناطق کمتر توسعه یافته، روستایی و مرزی، افزایش دسترسی مردم به خدمات مختلف مخابراتی، قرار دادن پست در خدمت مردم و افزایش پست بانک در مناطق دورافتاده را از دیگر فعالیت‌ها و برنامه های خود طی 100 روز اخیر ذکر کرد و گفت: افزایش کنترل بر اپراتورها، اعمال سیاست‌های دولت در موضوع خدمت رسانی بیشتر و جلوگیری از افزایش تعرفه ها نیز از جمله مسائل مورد توجه در این دوره بوده است که تا حد ممکن در مورد تحقق آنها تلاش شده است.

وی افزایش تعرفه‌های مخابرات طی یک دوره را ناشی از اشتباه مخابرات در مراجعه به شورای رقابت دانست و افزود: رئیس شورا افزایش تعرفه‌ها را تایید کرد که این امر با مخالفت اعضای دولت روبرو و اعلام شد که این امر وظیفه شورای رقابت نیست.

واعظی در ادامه تصمیم در مورد تعرفه را وظیفه کمیسیون تنظیم مقررات دانست و گفت: امروز تفاهم کاملی بین موضع دولت، وزارتخانه، شرکت مخابرات و همراه اول به وجود آمده است.

وی افزود: ما به آنها اعلام کردیم که نباید با افزایش تعرفه‌ها لزوما سود برد بلکه می توان با خدمات خوب سود برد.

واعظی تصریح کرد: ما اعتقادمان این است که باید رقابت جدی بین اپراتورها به وجود بیاید و ما هم به دنبال آن هستیم که پهنای باند را ارزانتر به شرکت های توزیع کننده خدمات بدهیم با این شرط که آنها هم تعرفه‌های خود را کاهش دهند که امیدواریم در تلفن همراه هم این اتفاق بیافتد و مسابقه شرکت‌ها برای افزایش خدمات و کاهش تعرفه‌ها باشد، پروانه نسل 3 و 4 را هم سال آینده صادر می‌کنیم.

وی گفت: مردم در مورد تعرفه‌ها نگران نباشند، ما جلوی گران شدن را گرفتیم و خودشان هم اعلام کردند که ضمن صدور قبض با قیمت‌های قبلی، افزایش دریافتی را هم برمی گردانند.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات پهنای باند کنونی اینترنت را 110 گیگابیت بر ثانیه ذکر کرد و گفت: این میزان در زمانی که وزارت تحویل شد 71/7 بود و ما امیدواریم این میزان را در 100 روز آینده به 150 گیگابیت بر ثانیه یعنی حدود دو برابر مقدار اولیه برسانیم.

وی افزود: البته تا کنون 10 گیگابیت از این اضافه پهنا بین شرکت‌ها توزیع شده و از دو روز قبل هم تصمیم به توزیع 30 گیگابیت دیگر گرفته ایم.

واعظی گفت: امید می‌رود با افزایش پهنای باند بین‌المللی و باز شدن دست شرکت‌های توزیع کننده (PAP) تعداد اشتراک‌ها (share) در ارتباطات اینترنتی خانگی که هم اکنون به میزان یک به 16، یک به 20 و یک به 40 هم گزارش شده با یک به 8 برسد.

وی پهنای باند داخلی کشور را در زمان تحویل وزارتخانه 620 گیگابیت در ثانیه ذکر کرد و افزود: این رقم به 850 گیگابیت در ثانیه رسیده و امید می رود در 100 روز آینده به 950 تا 1000 گیگابیت برسد.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات به راه اندازی سامانه صوتی و اینترنتی 195 اشاره کرد و گفت: این سامانه به صورت آزمایشی از هفته گذشته راه اندازی شده است تا نظرهای مردم در مورد مشکلات یا نقاط قوت منتقل و جمع آوری شود.

وی افزود: تلفن گویای 195 و پایگاه اطلاع رسانی http://195.irدر اختیار مردم قرار دارد، علاوه بر آن که قول اعلام ماهیانه رده بندی خدمات رسانی اپراتورها از طریق سازمان تنظیم مقررات هم عملی شده و ماه گذشته این موضوع اعلام شد.

واعظی با اشاره به ترافیک و مشکلات حمل و نقل و هزینه‌های آن به ویژه در شهرهای بزرگ، تلفیق پست و فناوری اطلاعات با ارائه خدمات سریع و جدید را یک راه حل دانست و گفت: دنبال ایده های مختلف و مطالعه کشورهای دیگر در این زمینه هستیم و به این نکته هم رسیدیم که در کشورهای دارای اینترنت پرسرعت و فضای مجازی پر رونق، استفاده از پست هم بیشتر است.

وی افزود: سامانه 193 پست فعال است و مردم می توانند به صورت تلفنی امور پستی خود را انجام دهند، خدمت دیگر پست ارسال 24 ساعته بسته پستی بین مراکز استانها و خدمت 72 ساعته پست عادی است.

واعظی در ادامه گفت: خدمت کارت پستال هم راه اندازی شده و ما به دنبال پست لجستیک، مالی و دیگر خدمات هستیم.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، شبکه ملی اطلاعات را شبکه‌ای عظیم دانست و گفت: اولین جلسه شورای عالی مجازی با حضور سران سه قوه و وزرای ذیربط و افراد حقیقی حدود 25 روز قبل تشکیل شد که اولین موضوع در دستور کار آن هم شبکه ملی اطلاعات بود که این شورا از وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات خواست تا برای جلسه بعدی مدل مفهومی و چارچوبی را به شورا ببرد که اگر تایید شد هم خودمان در وزارت خانه از نظر فنی و زیرساخت روی آن کار کنیم و هم به دستگاه های مختلف ابلاغ کنیم.

وی افزود: شبکه ملی اطلاعات یعنی این که ما بتوانیم در منازل براساس تکلیف برنامه پنجم، پهنای باند 2 مگابیت برثانیه به 60 درصد خانوارها و صد در صد کسب و کار و دولت و دیگر مصرف کنندگان بدهیم که برای این کار نیازمند دایر کردن شبکه ای با سرعت بالا هستیم.

واعظی تصریح کرد: در این طرح دولت الکترونیک، تجارت الکترونیک، آموزش و سلامت الکترونیک در شبکه ملی اطلاعات هست که البته این شبکه منعی برای استفاده از اینترنت ندارد بلکه محتوایی که در داخل کشور وجود دارد با سرعت بیشتری در اختیار کاربر قرار می گیرد.

  • ۹۲/۰۹/۱۱

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">