ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

ویژگی‌های گیم نت مطلوب بررسی شد

| يكشنبه, ۱۷ دی ۱۳۸۵، ۱۱:۵۷ ق.ظ | ۰ نظر

به دنبال برگزاری سلسله جلسات هم اندیشی شورای عالی اطلاع رسانی، اینبار موضوع ساماندهی و ویژه گی های یک بازی‌سرای (گیم‌نت)مطلوب با حضور تعدادی از مدیران بازی‌سراها مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

به گزارش واحد ارتباطات شورای عالی اطلاع رسانی، در ابتدای این مراسم عباس یکرنگی، مسئول برگزاری جلسات هم اندیشی شورا با اشاره به اهمیت این موضوع در مباحث پیش‌روی جامعه، از برنامه جدی دبیر‌خانه شورای‌عالی‌اطلاع‌رسانی برای برگزاری این مدل جلسات خبر داد و گفت: با توجه به اینکه رفتار مناسب در حوزه بازی‌های‌الکترونیکی از اهمیت زیادی برای کشور برخورداراست و این موضوع یکی از حوزه‌های کاری شورای‌عالی اطلاع‌رسانی است، این جلسه را به بحث در مورد ویژگیهای مطلوب یک بازی‌سرا ( گیم نت) اختصاص داده‌ایم.

در ادامه جلسه احسان حیدری، مسئول کارگروه بازیهای الکترونیکی، بازی‌سراها (گیم‌نت ها ) را پدیده‌ای فرهنگی در جامعه امروز دانست و گفت: بازی الکترونیکی و بازی سرا پدیده هایی است که مبتنی بر علایق آدمها بوده و با انتخاب‌گری آنها ارتباط دارد و محیط بازی‌سرا محیطی شاداب و تعاملی است. در یک بازی‌سرا افراد در محیط مجازی بازی، نقش‌آفرینی می کنند و رفتار افراد در فضای بازی بر روی روان بازی‌کنان و رفتار بازی‌کنان در محیط‌ واقعی تاثیرگذار است.

وی ادامه داد: سبک‌ها و روش‌های سرگرمی و تفریحات، یک ویژگی فرهنگی هر جامعه است. چندین ‌سال است که بازی‌های الکترونیکی وارد حوزه سرگرمی مردم شده است و اکنون این ابزار‌ها نه تنها یک‌پدیده تاثیرگذار در اوقات سرگرمی است، بلکه آنقدر با آموزش های مستقیم و غیر‌مستقیم ترکیب شده‌اند که موضوع "آموزش در حین سرگرمی" مورد بحث‌های گسترده مجامع علمی و فرهنگی قرارگرفته است.

وی با تأکید بر اینکه هر اقدامی در مورد بازی‌سراها باید مبتنی بر شناخت ویژگی‌های این مکان‌ها باشد، ادامه داد: ویژگی بازی‌سراها به نوعی ترکیبی از ویژگی‌های شهربازی، سینما و مدرسه‌است. درگذشته برای بازی در جامعه، محل هایی به نام شهر بازی با ضوابط خاص راه اندازی شده که به هر حال آداب رفتار در شهر‌بازی با سینما و یا مدرسه متفاوت است. گیم نت نیز پدیده ای ترکیبی است که هیچ فردی نمی پسندد، بدون ضابطه و هنجار به کار خود ادامه دهد.

به گفته حیدری، اواخر دهه 70 که گیم نت در ایران پا گرفت، این پدیده با سیاستها و ضوابط درستی همراه نشد. اکنون اگر بخواهیم با چنان هم فکری که شایسته یک جامعه هوشیار است، پیش برویم، لازم است نظرات مختلف شنیده شود تا ازجمع بندی مطالب، سیاستها و اقدامات مناسب مشخص شود.

در ادامه این جلسه سامان جوادی که مدیر بازی سرایی به مدت 4 سال است، نبود راهکار قانونی از ابتدای راه اندازی بازی سرا ها را از مشکلاتی دانست که باعث نوعی هرج و مرج شده است. به گفته وی صلاحیت افراد موسس از ابتدا باید بررسی شود.

داوود باقریان نیز 6 سال است که مدیریت بازی سرایی را به عهده دارد. وی گفت: محیط بازی سرا ها ، محیط جدیدی برای بچه ها بوده و هست، باید سلامت این محیط برای بچه ها تضمین شده باشد. چنین امری به واسطه تایید صلاحیت صاحبان بازی سرا ها میسر می شود. هرچند توجه داشتن به موارد سالم سازی باعث از دست دادن بسیاری از مشتریان می شود، اما یکسری مشتریان جدید، که خواهان محیط سالم هستند، جذب می‌شوند.

مرتضی نصرتی، از دیگر مدیران بازی سرا ها به بحث طبقه بندی بازی ها برای گروه های سنی اشاره‌ کرد و گقت: اکنون یک کودک 8 ساله، می تواند یک بازی که برای جوان 20 ساله با روحیات خاص تهیه شده است را بازی کند. طبق پیشنهاد وی می توان برای کنترل بیشتر برای هر بازیکن یک ID ثبت شود.

در ادامه محمد کاظم خان‌اف، که حدود 3 سال است، مدیریت بازی سرایی را به عهده دارد، به بحث امنیت شغلی در این صنف اشاره کرد که با توجه به نبود ضوابط، برای مثال امکان راه اندازی ده ها بازی سرا در یک پاساژ وجود دارد. همچنین به عقیده وی با وجود محدود بودن بازی های multiplayer، با توجه به ویژگیهای برخی بازی‌ها، نباید اجازه هر بازی به بچه ها داده شود.

کارن زینلی که در گذشته مدیر بازی سرایی بوده است، معتقد است تا زمانی که این مکان ها بر اساس نیاز شکل گرفتند، مشکلی وجود نداشت، اما زمانی که به آن به دید حرفه و درآمد زایی نگاه شد، به شکست منتهی شد.

وی پیشنهاد تدوین یک استاندارد برای بازی سرا را ارائه کرد و در ادامه با اشاره به اینکه خانمها قشر قابل توجهی از جامعه هستند، بحث یافتن راه‌کارهایی برای استفاده خانمها از این مکان ها را مطرح کرد.

سعید کریمی فر نیز از دیگر مدیران بازی سرا به اهمیت رده بندی سنی اشاره کرد. وی تصریح کرد: قوانین و مقررات تدوین شده در درجه اول باید در راستای سازمان یافتن بازی سرا ها باشد و نباید در تدوین ضوابط، ابتدا به دید درآمدزایی به این مسئله نگاه شود.

پویا قمی نیز بحث نظارت را به 4 محور تقسیم بندی کرده و گفت: برای مکان بازی سرا ها ، نوع مدیریت آن، نوع بازیها و نهایتا رده‌بندی سنی باید استاندراد و ضوابطی در نظر گرفته شود.

محسن کیان نیز که 4 سال است مدیریت بازی سرایی را به عهده دارد و همچنین مسئولیت بازرسی صنف لوازم ورزشی را به عهده دارد، به بحث الگوهای راه اندازی بازی سرا ها در خارج از کشور پرداخت و گفت: در کشور کره که یکی از فعال‌ترین کشورها در این زمینه‌است، هر بازی سرا از 100 تا 200 سیستم استفاده می‌کند و با اقداماتی مانع از اختلاط افراد در رده سنی های مختلف می شوند. وی همچنین به بحث استفاده از سیستم account managing در بازی سرا ها اشاره کرد.

طبق آمار ارائه شده ازجانب وی، حدود دو هزار بازی سرا در تهران وجود دارد که چندی قبل حدود 300 بازی سرای غیر‌مجاز که شرایط اولیه را برای کسب جواز نداشتند، تعطیل شده و اکنون 155 بازی سرای مجاز وجود دارد که پس از گرفتن جواز ، چندان مورد نظارت قرار نمی گیرند.

وی با اشاره به بحث نظارت بر مدیریت بازی سرا ها گفت: با توجه به اینکه بازی سرا ها محیط های فرهنگی محسوب شده و نوجوانان و جوانان بطور متناوب از آن استفاده می کنند، لازم است چندی‌ یکبار محیط آنها و حتی سلامت جسمی و روانی مدیران آنها، مانند باقی اصناف بررسی شود.

در انتهای جلسه عباس یکرنگی ابراز امیدواری کرد که با استمرار پیگیری ها در مورد این موضوع، گامهای عملی حساب شده برای بهبود وضعیت بازی‌سراها برداشته شود

  • ۸۵/۱۰/۱۷

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">