پارازیتها سرطانزا هستند
معاون انسانی سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید براینکه امواج و پارازیت ها سرطان زا هستند، گفت: این سازمان درصدد است با به کارگیری راهای قانونی و همچنین استفاده از تحقیقات داخلی و خارجی این مشکل عمومی را برطرف سازد.
سعید متصدی گفت و گو با ایرنا ضمن درخواست کمک از دانشگاهیان برای اجرای پروژه های تحقیقاتی برای رفع این مشکل تاکید کرد: امواج و پارازیت ها سرطان زا هستند اما اقدامی که سازمان محیط زیست به دنبال آن است مشخص شدن منابع و شدت انتشار تشعشات و پارازیت ها است.
وی تاکید کرد: مساله مهم و حایز اهمیت در مورد انتشار تشعشات ، میزان فاصله از مبدا تا گیرنده است زیرا میزان فاصله تاثیر زیادی بر شدت اثرگذاری پارازیت بر سلامت دارد.
متصدی گفت: وقتی پارازیت ها در فضا پخش می شوند سرطان ایجاد می کنند اما اینکه به چه میزان سرطان زایی دارند و چگونه و از کجا در فضا پخش می شوند مسائلی است که باید جدی گرفته شود.
وی اظهار داشت: وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در این زمینه کمیته ای تشکیل داده و تاکنون دو جلسه آن برگزار شده است ، سازمان محیط زیست هم عضو این کمیته است و تلاش می کنیم جلسات بعدی آن هم تشکیل شود زیرا در آن موارد مربوط به حفاظت انسان ها و سلامت در مورد تشعشات به طور تخصصی و علمی مطرح و مورد بحث قرار می گیرد.
متصدی تاکید کرد: کنترل آلودگی امواج و صوت جزو برنامه های اصلی سازمان حفاظت محیط زیست است از این رو از دستگاه ها و سازمان های مرتبط دعوت می کنیم تا در جلسات بررسی پارازیت ها در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به طور منظم شرکت کنند.
معاون انسانی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: قطعا سازمان حفاظت محیط زیست برای برنامه ریزی در زمینه کنترل تشعشات از پژوهش و تحقیق به عنوان یک اقدام زیربنایی استفاده خواهد کرد و در این راستا از مطالعات بین المللی و دانشگاهی داخل کشور وحتی خارج نیز بهره خواهد گرفت.
وی درمورد آخرین اقدام سازمان حفاظت محیط زیست درباره پارازیت ها توضیح داد: سازمان محیط زیست پیگیری مباحث قانونی آیین نامه ماده 27 قانون نحوه جلوگیری از آلودگی هوا را که به آلودگی صوتی و امواج مربوط است در دستور کار دارد.
متصدی ادامه داد: دراین زمینه پیشنهادی را تهیه و به کمیسیون زیربنایی مجلس ارایه دادیم که بعد از بررسی برای برطرف کردن برخی ایرادات و اصلاحات به سازمان محیط زیست برگشت و اکنون دوباره برای ارسال مجدد آماده است و به زودی انجام می شود تا مباحث قانونی آن اجرا شود
وی در ادامه به تشکیل کمیته بررسی پارازیت ها در سازمان حفاظت محیط زیست اشاره کرد و گفت: کمیته بررسی تاثیر پارازیت ها تشکیل شده و نمایندگانی از تمام دستگاه هایی که به نوعی با موضوع پارازیت در ارتباط هستند ، در این کمیته حضور دارند.
پارازیتهای سرطانزا نیستند
این در حالیست که چند روز قبل رئیس مرکز تحقیقات سرطان با اشاره به گزارش سازمان جهانی بهداشت، گفت: امروزه ثابت شده است که اشعههای الکترومغناطیسی که با عنوان پارازیت از آن یاد میشود، سرطان زا نیستند.
دکتر محمداسماعیل اکبری در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به انواع اشعه الکترو مغناطیسی افزود: این اشعهها شامل پارازیتها و امواجی است که برای موبایل و امواج ماهوارهای میشود.
رئیس مرکز تحقیقات سرطان با تاکید بر اینکه این اشعهها سرطان زا نیستند، اظهار داشت: این امر امروزه ثابت شده است و اخیرا نیز گزارشی از سوی سازمان بهداشت جهانی منتشر شده است که بر اساس آن این امواج هرگز سرطان زا نیستند.
وی خاطر نشان کرد: از این رو اشعههای الکترو مغناطیسی که با عنوان موج شناخته میشوند، سرطان زا نیستند.
اکبری در عین حال یادآور شد: تنها اشعههایی که در بروز سرطان موثر هستند، اشعه یونیزان هستند.
وی ادامه داد: این اشعهها شامل اشعههایی که برای تصویربرداری پزشکی مورد استفاده قرار میگیرد، میشود.
به هر تقدیر بازی با روان مردم در مقوله مضربودن یا نبودن پارازیتها ادامه دارد.
- ۹۲/۱۲/۰۵