پاسخ ایران به تهدید مجازی داعش
فرمانده نیروی انتظامی از استفاده گروهکهای تروریستی از فضای سایبری برای مقاصد شوم خود خبر داد و گفت: اقدامات پیشگیرانه و بازدارنده در این حوزه انجام شده و سعی شده آن مقدار که متوجه جمهوری اسلامی ایران است به آن جواب لازم داده شود.
به گزارش فارس، سردار سرتیپ پاسدار حسین اشتری فرمانده نیروی انتظامی در کنفرانس مطبوعاتی در حاشیه نشست جهانی جرایم سایبری در دنیای به هم پیوسته یکی از اهداف برگزاری این نشست را هماهنگی بیشتر در مبارزه با جرایم سایبری با کشورهای مورد تعامل دانست و گفت: امروزه پلیس جمهوری اسلامی ایران در موضوع سایبری با تمام کشورهای دنیا به جز رژیم صهیونیستی ارتباط دارد.
فرمانده نیروی انتظامی تصریح کرد: این همکاری و تعامل در جهت شناسایی و برخورد با مجرمان سایبری است.
وی به راهاندازی مرکز فضای پلیس اینترپل در سنگاپور اشاره کرد و گفت: نمایندگان پلیس جمهوری اسلامی ایران نیز در افتتاح مرکز فضای پلیس اینترپل حضور داشتند.
این مقام ارشد انتظامی کشور برگزاری نشست جهانی جرایم سایبری در دنیای به هم پیوسته در تهران را افزایش هماهنگی و تعامل با کشورهای دیگر عنوان و تصریح کرد: ما باید بتوانیم با مجرمینی که در این فضا با شگردهای مختلف وارد شده و آسایش مردم را سلب میکنند برخورد کنیم؛ البته بیش از 90 درصد از جرایمی که در فضای مجازی رخ میدهد توسط پلیس فضای مجازی شناسایی و برخورد شده است و طبق قانون نیز پیگیریهای لازم نیز در این خصوص اتخاذ گردیده است.
سردار اشتری، مدت زمان فعالیت پلیس فتا را از ابتدا تا کنون 5 سال عنوان کرد و گفت: از راهاندازی این پلیس 5 سال میگذرد و پلیس فتا توانسته توانمندیهای خوبی را نمایش داده و حتی با کشورهایی که حدود 15 سال نیز در این زمینه کار خود را شروع کردند رقابت کند. کشورهایی که از نظر تجهیزات، امکانات و جمعآوری اطلاعات ظرفیتهای بیشتری از ما داشتند.
این مقام ارشد انتظامی کشور به تحریمها اشاره کرد و افزود: با وجود تحریمها استفاده از فناوریها دراین حوزه برای ما مشکل بوده است اما با ارادهای که در پلیس جمهوری اسلامی ایران و پلیس فتا وجود داشته و دارد اقدامات خوبی صورت گرفته است و امیدواریم اتفاقات بهتری را نیز شاهد باشیم.
فرمانده نیروی انتظامی به کشورهای غربی و به خصوص اروپایی پرداخت و گفت: در کشورهای اروپایی که مدعی پلیس سایبریاند شاید درصد کشفیات از نصف هم کمتر باشد به نسبت جمهوری اسلامی ایران؛ چرا که امروز ما تا 90 درصد توانستهایم جرایم سایبری را شناسایی و برخورد کنیم و این از افتخارات پلیس جمهوری اسلامی ایران است.
سردار اشتری در پاسخ به سوالی درمورد استفاده گروهکی داعش و گروههای تروریستی از فضای سایبری اظهار اشت: این فضا فرصتی را برای همه گروهها، افراد و سازمانها فراهم میکند تا بتوانند به اهداف مطلوب خود برسند یا یا در راستای اهداف شوم قدم بردارند؛ متاسفانه امروز گروهکهای تروریستی از این افراد برای مقاصد شوم خود استفاده میکنند اما در آن مقدار که متوجه جمهوری اسلامی ایران یشود سعی شده جواب لازم داده شود و اقدامات پیشگیرانه و بازدارنده انجام شود؛ این فضا در اختیار این گروهکها است و اثرات مخرب را شما در کشورهای مجاور و همسایه میبینید.
این مقام ارشد انتظامی کشور در پاسخ به دیگر سوالی در مورد دستگیری گروهکهای تروریستی گفت: دستگیری با عنوان موضوع تروریستی نداشتهایم.
وی در ادامه در پاسخ به سوالی درمورد فروش مواد مخدر از طریق فضای سایبر اظهار داشت: متاسفانه افراد سودجو از این ظرفیت استفاده میکنند و برای ساخت و فروش مواد مخدر از فضای مجازی استفاده میکنند؛ البته تعداد زیادی از شبکهها و باندها در شهرهای مختلف شناسایی و برخورد شدهاند اما اینکه بیرون از مرزهای کشور روی یک موضوعی کار کنند برخورد فیزیکی با آنها سخت است اما میتوان گفت: بیش از 90 درصد شناسایی شدهاند.
وی با بیان این مطلب که سعی شده اقدامات پیشرفتانه و پیشگیرانه افزایش یابد خاطر نشان کرد: خانوادهها باید آگاهی بیشتری داشته باشند تا در استفاده از فضای مجازی خود و فرزندانشان لطمه و ضربهای نبینند.
- ۹۴/۰۳/۰۵