پاسخ سازمان IT به اظهارات وزیر کشور
روابط عمومی و امور بین الملل سازمان فناوری اطلاعات ایران با توجه به مطالبی که اخیراً در خصوص نحوۀ پیاده سازی شبکۀ ملی اطلاعات و ایجاد زیرساخت دسترسی به شبکه های جهانی در رسانه ها طرح شده و منجر به ابهاماتی در این خصوص شده است، ضمن احترام به کلیۀ دغدغه ها و انتظارات مسئولان و کاربران جامعۀ بزرگ اطلاعات کشور اشاره به چند نکتۀ ذیل را ضروری می داند:
بر اساس مأموریتهای ذاتی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، که منبعث از قوانین مصوب مجلس شورای اسلامی و اسناد بالادستی است، ایجاد، توسعه و مدیریت زیرساخت ارتباطی و اطلاعاتی کشور وظیفه و تکلیف این وزارتخانه بوده و بدین منظور بر اساس برنامۀ پنجم توسعه و الزامات مصوب شورای عالی فضای مجازی که اخیراً توسط رئیس جمهور محترم ابلاغ شده، شبکۀ ملی اطلاعات در حال پیادهسازی و توسعه است.
از سوی دیگر، شورای عالی فناوری اطلاعات که ریاست آن با رئیس جمهور محترم و در غیاب ایشان با معاون اول محترم رییس جمهور بوده و دستگاههای مختلفی نظیر وزارت کشور، وزرات علوم، تحقیقات و فناوری، وزارت آموزش و پرورش، و وزارت صنعت، معدن و تجارت در آن حضور دارند، در خصوص نحوۀ کاربرد و تقسیم کار اجرایی بخشهای مختلف شبکه (از جمله شبکههای اختصاصی دستگاهها، موسوم به اینترانت دستگاهها) تصمیمگیری خواهد کرد. "
بر اساس این گزارش هفته گذشته وزیر کشور از تصویب نوعی مصوبه در شورای اجتماعی کشور خبر داد.
این در حالیست که به گفته وی شورای اجتماعی کشور نهادی رسمی است که 23 دستگاه عضو آن هستند و تصمیمگیریهایی که در این شورا انجام میگیرد به منزله مصوبه دولت تلقی میشود.
وی همچنین گفته بود: "ما اینترانت داخلی هنوز نداریم و قرار شده که صداوسیما چون متولی این کار از قبل بوده اینترانت ملی را راهاندازی کند و در این باره بسترها و امکانات خوبی نیز برای این طرح فراهم شده است. دستور دوم ما مبنی بر شبکههای مجازی بود که صداوسیما این موضوع را مطرح کرد که براساس آن حدود 10 هزار محله که روستاها نیز جزیی از آن محلات در نظر گرفته میشود تحت پوشش شبکههای مجازی قرار میگیرند."
این موضوع ابهاماتی را در میان ناظران و فعالان حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات ایجاد کرد. چراکه به سرعت نگرانی سالهای گذشته در خصوص موازی کاریهای بیفایده را به خاطر آورد.
- ۹۲/۱۱/۰۷