پروژه نرم افزار پیامک فارسی آغاز شد
نحوهی عملکرد نرمافزار پیامرسان فارسی توسط پیمانکار تولید نرمافزار تشریح شد.
به گزارش (ایسنا)، دکتر حمیدرضا ربیعی - مدیر مرکز تحقیقات فنآوری اطلاعات و ارتباطات پیشرفته دانشگاه صنعتی شریف - با بیان این که ارایهی این نرمافزار به عنوان خدمات ارزش افزوده محسوب میشود اظهار کرد: تعداد کاربران و گوشیها متنوع است و با توجه به این که در کشور بیش از دو هزار نوع گوشی موجود است تست این نرمافزار را برروی بسیاری از گوشیها انجام دادیم.
وی ادامه داد: این آزمایشها برروی گوشیهای جدیدی که به کشور وارد میشوند نیز انجام شده و در حال تهیه مدلهایی از گوشی هستیم که هنوز این تستها بررویشان انجام نشده است که به مرور زمان تستها را برروی تمام گوشیهای موجود در کشور انجام خواهیم داد.
او گفت: میتوانستیم این نرمافزار را برروی سیمکارت مشترکان نصب کنیم اما به دلیل این که برای این کار باید سیمکارتهای در دست مشترکان را گرفته و نرمافزار را برروی آن قرار میدادیم، طبیعتا صلاح نبود و مقرر شد نرمافزار توسط خود مشترک برروی گوشیها نصب شود.
ربیعی با بیان این که تقریبا تا امروز حدود 299 هزار بازدید از سایت انجام شده است گفت: در هر 185 بازدید یک گزارش اشکال وجود دارد بنابراین میتوان نتیجه گرفت که فقط نیم درصد از کاربران دچار مشکل شدند و از این تعداد 61 درصد مشکلات گزارش شده، نصب برنامه است که با تعاملات انجامی در حال برطرف کردن ایرادها هستیم.
وی افزود: 14 درصد از تقاضاها درخواست داشتند که بتوانند در این نرمافزار به دفترچهی تلفن برای ارسال پیامک دسترسی داشته باشند که در ویرایش بعدی نرمافزار که اواخر تیرماه آماده میشود این موضوع اندیشیده شده است و 13 درصد تقاضاها درخواست ارسال شکل و تصویر را داشتند که آن نیز در ویرایش بعدی خواهد بود.
مدیر مرکز تحقیقات فنآوری اطلاعات و ارتباطات پیشرفته دانشگاه صنعتی شریف با بیان این که در مرحله اول در واقع نصب این نرمافزار برروی گوشیها است گفت: در مراحل بعدی به تدریج دیگر امکانات اضافه و موارد اشکال برطرف میشود.
وی تاکید کرد: نباید در گوشیهایی که این نرمافزار بررویشان تست شده مشکل داشته باشیم و مشکل بیشتر بر روی گوشیهایی است که تست در آنها انجام نشده است بنابراین با سازندههای گوشی صحبت کردیم که یک نسخه از هر گوشی که وارد میکنند را به این آزمایشگاه ارایه دهند تا تست برروی آن انجام شود همچنین یک نمونه از گوشیهای قدیمی را نیز از بازار تهیه و خریداری کرده و کار تست را برروی آن انجام می دهیم.
ربیعی با بیان این که قرارداد ما به عنوان آزمایشگاه خدمات ارزش افزوده همراه اول اسفندماه سال گذشته به امضا رسید و از دیدگاه ما کار این نرمافزار در اواخر خردادماه به اتمام رسیده بود یادآور شد: تا آن زمان ما دمویی از این نرمافزار را تهیه کرده بودیم اما در فرصت سه ماهه به صورت جدیتری به تهیه نرمافزار پرداختیم و در اواخر خردادماه آن را آماده کردیم اما ایراداتی از سوی شرکت ارتباطات سیار به آن گرفته شد که بعد از برطرف کردن آن با 10 روز تاخیر نرمافزار آماده شد.
به گفتهی ربیعی باید به این جریان مثبتتر نگاه کرد و به این نکته نیز توجه داشت که این سرویس ارزش افزوده محسوب میشود و جزو تکالیف هیچ کس نبوده است.
او تاکید کرد: تنها اشتباهی که اتفاق افتاده ربط دادن این موضوع به بحث تعرفه است و من می گویم که این موضوع هیچ ارتباطی به تعرفه ندارد و فقط اجازه افزایش کاراکترها را در پیام فارسی میدهد.
وی اینکدینگ جدید در این نرمافزار را که امکان افزایش کاراکتر را تا 200 کاراکتر میدهد بزرگترین ابداع نرمافزار دانست.
موسس مرکز تحقیقات فنآوری اطلاعات و ارتباطات پیشرفته دانشگاه صنعتی شریف با بیان این که حدود 200 هزار نفر این نرمافزار را دانلود کردند تصریح کرد: موارد و اشکالاتی که به ما ارسال میشود در ورژن جدید برطرف خواهد شد که دلیورد شدن پیامکها بعد از ارسال و مولتیمدیا از جمله آن است.
او گفت: چیدمان جدیدی برای تایپ فارسی در این نرمافزار در نظر گرفته شده که با کاراکترهای انگلیسی فارسی تایپ میشود یعنی با زدن حرف "M" انگلیسی حرف "م" فارسی تایپ میشود.
وی گفت: این نرمافزار فعلا در سیمکارتهای 0912 است و برای سیمکارت های 0919 نیست و این موضوع ارتباطی به ما ندارد.
ربیعی همچنین درباره این که برخی از مشترکان برای دانلود این نرمافزار دسترسی به اینترنت ندارند گفت: یکی از مسائلی که در حال برنامهریزی آن هستیم این است که با توجه به آشنایی مردم با دفاتر خدمات ارتباطی بهتر است برای نصب این نرمافزار به این دفاتر مراجعه کنند.
وی یادآور شد: موضوعات جدیدی نیز طراحی میشود که برروی سیم کارتهای جدیدی که قرار است واگذار شوند قرار داده میشود که در آینده برروی گوشی یا سیمکارت نصب شود.
در ادامه یکی از خبرنگاران به دستورالعملی که از سوی همراه اول برروی سایت این شرکت به نشانی WWW.MCI.IR برای نصب این نرمافزار برروی گوشیهایی نظیر سامسونگ ارایه شده اشاره کرد که برنامه قفل شکستهای به همراه شماره سریال قفل شکستهی آن برای نصب نرمافزار فشردهساز پیامرسان فارسی عرضه شده و کاربران گوشی سامسونگ برای برخورداری از این نرمافزارباید برنامه قفل شکسته ارایه شده را دانلود کنند و با مشاهده پیغام خطا برروی رایانه، نسبت به ثبت شماره سریال درج شده در وبسایت همراه اول، اقدام کنند تا نصب این نرمافزار امکان پذیر شود که ربیعی پاسخ داد: بنده اطلاعی از این موضوع نداشتم اما این موضوع را به شرکت ارتباطات سیار اعلام میکنیم تا این مشکل برطرف شود.
- ۸۷/۰۴/۲۱