پشت پرده وعده تکراری «معافیت مالیاتی نرمافزاریها»
فخری زارع- تیرماه برای تمام صنوف مساوی است با ماه مالیات. بحث مالیات، اظهارنامه مالیاتی، معافیت مالیاتی و هر چیزی که مربوط به مالیات باشد، در این ماه بسیار داغ میشود و فعالان اقتصادی به تکاپو میافتند تا اظهارنامههای مالیاتی خود را به موقع ارسال کنند و از تخفیفهایی که سازمان امور مالیاتی ارایه میدهد، برخوردار شوند.
در همین راستا، بنا بر عادتی تکراری مسوولان دولتی و خصوصی صنف فاوا نیز یازده ماه سال را کنار میگذارند و تیرماه یادشان میافتد که باید معافیت مالیاتی شرکتهای تولیدکننده نرمافزار را به سازمان امور مالیاتی یادآوری و گوشزد کنند و هر سال این موقع، با استناد به قانون پدیدآورندگان نرمافزار، خواهان اجرای معافیت مالیاتی شرکتهای نرم افزاری می شوند.
بیش از 10 سال است که این وضعیت به همین منوال ادامه دارد و هر سال شاهد وعده و وعیدهای جدیدی از سوی مسوولان دولتی جدید برای معافیت مالیاتی نرمافزاریها و به تازگی دانشبنیانها هستیم. البته گویا بسیاری از وعدهها درخصوص معافیت مالیاتی دانشبنیانها عملی شده است، اما شرکتهای نرمافزاری همچنان در پیچ و خم یک کوچهاند و به وعدههای عملی نشده دل خوش کردهاند.
چندی پیش نیز در راستای معافیت مالیاتی شرکتهای نرمافزاری، این بار نوبت مدیر کل توسعه و کاربرد فناوری اطلاعات وزارت صنعت بود که وعده دهد، شرکتهایی که دارای پروانه بهرهبرداری وزارت صنعت هستند، به مدت 5 سال از مالیات معاف میشوند.
جالب اینجاست که این معافیت مالیاتی شامل حال شرکتهایی میشود که به تازگی اقدام به اخذ پروانه بهرهبرداری کردهاند و شرکتهایی که از قبل این پروانه را داشتهاند، مشمول این معافیت نمیشوند! حال این سوال مطرح است که چرا پس از گذشت 10 سال که این قصه تکرار میشود، هنوز قانون معافیت مالیاتی شرکتهای نرمافزار ضمانت اجرایی ندارد و اگر دولت واقعا باور دارد که تولیدکنندگان نرمافزار کشورمان باید مانند سایر کشورهای جهان از مالیات معاف باشند، سازمان امور مالیاتی را مکلف به اجرای قانون نمیکند. اگر هم این موضوع را باور ندارد، چرا هر سال وعده ای جدید میدهد که اجرایی شدن آن منوط به شرط و شروطهای بسیاری است. بنابراین به نظر میرسد وزارت صنعت نیز با این اقدام تنها خواسته شرکتهای نرمافزاری را ترغیب به دریافت مجوز کند. (منبع:فناوران)