پیشرفت ۷۰درصدی سامانه هوشمند "ضدقاچاق"
روابط عمومی ستادمبارزه با قاچاق کالاوارز اعلام کرد: احداث و راهاندازی سامانه های الکترونیکی هوشمند مورد توجه قرار گرفته است و تاکنون ۷۰درصد پیشرفت کرده ایم.
برنامه «بدون خط خوردگی» رادیو گفت و گو در بخش ویژه «باسخنگویان» در خصوص عملکرد ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز با حسن نیری مدیر روابط عمومی این ستاد به صورت تلفنی گفت و گو کرد.
نیری با بیان اینکه پدیده قاچاق مانند بسیاری از جرایم یک دلیل ندارد، گفت: صرفاً ریشه قاچاق اقتصادی نیست و لزوما به دلیل ضعف در اقتصاد بروز نمی کند و در فرهنگ، سیاست، اجتماعی و البته در اقتصاد ریشه های آن را می توان مشاهده کرد.
وی با اشاره به گستردگی دامنه های قاچاق اظهار کرد: دستگاه های مختلفی به تناسب وظایف و عملکردهایشان در راه مبارزه با قاچاق کالا و ارز فعالیت می کنند. با این وجود نیاز جدی به وجود می آید که در راستای آن یک قوه عاقله به عنوان یک مرکز راهبری، نظارتی و سیاست گذاری به وجود آمد. این قوه عاقله با تدبیر مقام معظم رهبری در سال ۸۱ برطرف شد و فرمان تاریخی تشکیل ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق را صادر کرد.
مدیر روابط عمومی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز درباره ساختار ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز توضیح داد و بیان کرد: بیش از ۲۰ دستگاه از بخش های مختلف عضو هستند. هماهنگی، نظارت و برنامهریزی مهمترین تکلیف و وظیفه ستاد است.
وی همچنین افزود:مهمترین دغدغه ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز ایجاد هم افزایی و همراهی در راستای مبارزه با این پدیده شوم است و اساساً این مهم هم فلسفه تشکیل ستاد و هم از وظایف آن محسوب می شود.
نیری با بیان اینکه از سال ۹۲ فرآیند مبارزه با قاچاق کالا و ارز دارای یک قانون خاص شد، گفت: در اواخر مجلس گذشته یک لایحه تکمیلی و جامع به منظور اصلاح قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز به تصویب رسید و در حال حاضر در رفت و برگشت های قانونی قرار دارد و امیدوار هستیم به تائید شورای نگهبان نیز برسد.
وی به ابزارهای مبارزه با قاچاق کالا و ارز که در قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز مطرح شده است، اشاره و اظهار کرد: بر اساس قانون احداث و راهاندازی سامانه های الکترونیکی هوشمند مورد توجه و تأکید قرار گرفته است. در این راستا دفتر اداره کل سامانه ها در ستاد تشکیل شد و به واسطه آن، شاهد پیشرفت قابل توجهی از سامانه های الکترونیکی و هوشمند رصد و نظارت شده ایم.
مدیر روابط عمومی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز در خصوص میزان پیشرفت راهاندازی سامانه های الکترونیکی نظارت و رصد قاچاق کالا و ارز گفت: در حال حاضر حدود ۷۰ درصد شاهد پیشرفت در این زمینه هستیم. رهبر معظم انقلاب نیز در این زمینه تاکیدات فراوانی داشتهاند و بنابراین حجت شرعی و قانونی برای همگان به اتمام رسیده است و امیدوار هستیم تا پایان سال مشکلی در این حوزه نداشته باشیم.
وی به مبارزه با پوشاک قاچاق اشاره و در تشریح آن بیان کرد: سال ۹۷ الی ۹۸ اقدامات مناسبی برای شناسایی و حذف کالای قاچاق در حوزه پوشاک انجام شد که نتیجه آن افزایش ۳۰ درصدی تولید پوشاک داخلی بود.
حسن نیری درباره دیگر اقدامات صورت گرفته نیز ابراز کرد: طرح شناسه دار کردن کالا و محصولات در این روزها مطرح شده است و پوشش تبلیغاتی خوبی نیز صورت گرفته است. این طرح باعث شفافیت واردات در حوزه لوازم خانگی می شود. همکاری دستگاه های متولی تولید و اتحادیه ها و همچنین مراکز امنیتی در این زمینه بی نظیر بوده است.
وی بیان کرد: فعالیت کارگروه اجرایی به صورت جدی از سال گذشته آغاز شد و رسیدگی به پرونده های قاچاق از ثمرات این کارگروه محسوب می شود. تاکنون نیز پرونده های مهمی در زمینه قاچاق که سال ها معطل بود و حکم آن اجرا نمی شد، به واسطه این کارگروه اجرا شد.
مدیر روابط عمومی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز به موضوع «ماینر» ها یا دستگاه های استخراج رمز ارزها اشاره و اظهار کرد: پیگیری های لازم توسط ستاد انجام و طرحی به کمیته تخصصی اقتصادی دولت ارسال شد و موضوع آن در کمیته تصویب شد که بر اساس آن، چگونگی فعالیت دستگاه های رمز ارز قانونی شد و در آینده نزدیک به هیئت دولت خواهد رفت به تصویب خواهد رسید.