پیشبینیهایی از آینده گوشیهای هوشمند
هر سال شرکت های تولیدکننده تلفن هوشمند به رونمایی از نسل جدید محصولات خود می پردازند که ویژگی های جدیدی داشتهاند. در دهه قبل گوشی های هوشمند مدل های ساده ای بودند که تنها برای عکاسی بی کیفیت، برقراری تماس و شنیدن موسیقی مورد استفاده قرار می گرفتند. اما در دهه جاری که به انتها آن رسیدیم، تلفن های هوشمند پا فراتر گذاشته و چهره جدیدی پیدا کردند که هیچ شباهتی به گذشته ندارند.
گذشته از آن شاهد فناوری های نوینی هستیم که توجه هر فرد را به خود جلب می کنند. اگر به 20 سال قبل نگاهی بیاندازید، فراز و نشیب صنعت تلفن همراه را به خوبی متوجه خواهید شد. همچنین برخی برندها در این برهه زمانی توانستند موفق شوند اما برخی تا میانه راه از دور کنار کشیدند. البته شرکت های بزرگی چون سامسونگ و اپل توانستند همچنان با قدرت حرکت کرده بدون آن که از محبوبیت آنها کاسته شود.
در هر صورت ما در این مطلب قصد داریم شما را با چند پیش بینی بزرگ که می توان برای آینده گوشی های هوشمند داشت، آشنا شویم.
کنترل ذهنی اسمارتفون ها
بدون شک این گزینه یک موضوع فراتر از انتظار است و عملی شدن آن امری غیرممکن است به نظر می رسد. در گذشته گوشی ها کیبورد فیزیکی داشتند تا اینکه شرکت ها صفحه نمایش کاملا لمسی را جایگزین کردند. به نوعی هر چه زمان می گذرد، فناوری در پی راحتی انسان ها بوده و زندگی را آسان می سازد. این موضوع برای تلفن های هوشمند نیز صدق کرده و تنها موارد دیگر را دربرنمی گیرد.
در حال حاضر اپل با سیری و گوگل با اسیستنت دستیارهای هوشمند مجازی را تدارک دیدند که تا حدودی این موضوع محقق شده است. با کمک این تکنولوژی، بدون نیاز داشتن به استفاده از دست یا صدا خود، صرفاً با کمک ذهن میتوانید از تلفن هوشمند بهره گیرید. برای مثال میتوانید اپ ها موردنظر خود را اجرا کنید یا حتی با استفاده از تصورتان، تصاویر را ویرایش کرده و به انجام دیگر کارها تغییر سطح روشنایی صفحه نمایش یا ارسال پیام بپردازید.
اگر چنین فناوری را در آینده شاهد باشیم، کار با اسمارتفون ها بسیار ساده خواهد شد و دیگر نیازی به لمس یا کارهای دیگر نیست. کافیست با تکیه بر ذهن خود هر عملکردی که میخواهید با تلفن هوشمند داشته باشید. البته این پروژه بسیار آینده نگرانه بوده و تا عملی شدن آن فاصله طولانی داریم. امار اگر روزی فرا رسد که با ذهن خود تلفن هوشمند را کنترل کنیم، وارد عصری خواهیم شد که بشر در آن می تواند هر چیزی را با ذهن و فکر خود کنترل کند.
گفتنیست دانشمندان در تلاش هستند تا به این فناوری دست یابند و تاکنون نیز به دستاوردهای خوبی دست یافتند که ستودنیست. تنها باید منتظر بمانیم چه زمانی شاهد چنین فناوری خواهیم بود و بدون شک اگر محقق شود، دگرگونی را در زندگی بشر و انسان های روی زمین به دنبال خواهد داشت.
شارژ دستگاه از راه دور
امروز شارژرهای بی سیم فناوری های نوینی در شارژ اسمارتفون هستند. اگرچه چند سالی از ظهور آنها می گذرد و نخستین بار نیز شرکت سامسونگ برای گوشی های هوشمند گلکسی اس خود در نظر گرفت. اما ما انتظار داریم در سالیان آینده شاهد فناوری شارژ بی سیمی باشیم که بتوان از راه دور یک دستگاه را شارژ کرد. همانند شارژرهای بی سیم محیطی که البته یک فرضیه بوده و به حیطه اجرا نرسیده است.
ما انتظار داریم در سال های آینده این نوع شارژرها پدیدار شده تا افراد بتوانند بدون اتصال به هیچ منبع انرژی تلفن هوشمند خود را شارژ کنند. البته پیش بینی شده این دستگاه ها علاوه بر شارژ راه دور، شامل فناوری شارژ سریع هم شده تا در مدت زمان کوتاه بدون اتصال به منبع انرژی، تلفن هوشمند را شارژ کرده و این امر کمک می کند تا هیچ گاه نگران از دست رفتن شارژ نباشیم.
موضوعی که اگر به اجرا برسد تحول بزرگی خواهد بود.اگرچه تمام پیشرفتهای انجام گرفته، همچنان گوشیهای هوشمند از نظر عمر باتری چندان پیشرفت نکردند. اگرچه ازیک تلفن هوشمند رده بالا و گرانقیمت چون گلکسی نوت 10 یا هر چیز دیگر برخوردار باشید، همچنان این مدل ها نیز عمر باتری طولانی ندارند. البته اگر فناوری شارژ دستگاه های دیجیتالی از راه دور خلق شود، تنها تلفن های هوشمند را دربرنمی گیرد و باید انتظار داشته باشیم، دیوایس های بیشتری را دربرگیرد.
تلفن های هوشمند منعطف
این روزها شرکت های بسیاری به گوشی های هوشمند منعطف روی آوردند که از جمله باید به سامسونگ، هوآوی، موتورولا و چندی دیگر اشاره کرد. بنابراین با عرضه نسل اول گوشیهای هوشمند در سال 2019، انتظار داریم دهه جدید مدل های ارتجاعی بیشتری را شاهد باشیم.
البته نخستین گوشی هوشمند منعطف Royole FlexPai بود که در سال 2018 رونمایی شد. شرکت های ال جی، سونی، وان پلاس و بیشتر هم بزودی به این فهرست افزوده می شوند. طراحی فلکسیبل یا همان ارتجاعی به افراد اجازه می دهد تا نمایشگر را در حالت موردنظر خود قرار دهند.
به کمک چنین مدل هایی شما می توانید یک گوشی 6 اینچی را به گوشی 9 اینچی تبدیل کنید. هم اکنون نیز برخی از کمپانی ها در حال توسعه نمایشگر ارتجاعی هستند اما تا زمانی که چنین تلفن های هوشمندی رایج نشوند، نباید آنها را مرسوم دانست.
به هر حال باید منتظر بمانیم شرکت های بیشتری به این فهرست افزوده شوند و محصولی ارزنده را برای رونمایی داشته باشند.
رنگ های قابل تغییر
یکی از ویژگی که انتظار داریم در نسل بعدی گوشی های هوشمند مشاهده کنیم، وجود قابلیت تنوع رنگی است. در حال حاضر رنگ های نقره ای، مشکی و سفید ساده به نظر رسیده و جذابیتی به دنبال ندارند. در سوی دیگر رنگ های قرمز، سبز و آبی نیز رنگ های جالبی برای به دست گرفتن تلفن هوشمند نیستند و گویی اسباب بازی به دست گرفتید.
از این رو احتمالا برای نسل های بعدی شرکت ها رنگ های قابل تغییری برای تلفن های هوشمند خود در نظر می گیرند. رنگ هایی که ثابت قرمز، سبز یا آبی نیستند و کاربر با قابلیت تنوع رنگی که گوشی هوشمند دارد، بدون شک برای آن جالب خواهد بود.
گوشی هوشمندی را تصور کنید که از پنل پشتی کاملا شفافی که میتواند نور را بهصورت کامل جذب کند، بهره میبرد. در این پنل LED تعبیه شده و بهراحتی میتوانید رنگ آن را با توجه به حال و هوای خود تغییر دهید.
این فناوری به افراد اجازه خواهد داد که به راحتی و به شکل نامحدود، رنگ بدنه گوشی خود را تغییر دهند. گذشته از آن میتوانند کاری کنند که با توجه به ساعت موردنظر، رنگ دستگاه نیز تغییر کند. گفتنیست با بهرهگیری از چند LED افراد حالت گرادیانت بدنه گوشیهایی چون هوآوی P20 پرو را می توانند شبیه سازی کنند. البته با گذشت زمان این نوع گوشی ها پنل های ضدضربه پیدا خواهند کرد که دوام بالایی در برابر ضربات خواهند داشت و مقاومت قابل توجهی می تواند از خود نشان دهد.
صفحه نمایش ترکیبی
دیگر موردی که باید به آن بپردازیم وجود صفحه نمایش ترکیبی در گوشی های آینده است. نمایشگرهایی که ترکیبی از پنل اولد و جوهر الکترونیکی بوده و موجب می شوند تا افراد در کاربری طولانی چشمان آنها دچار آسیب نشود. بنابراین ویژگی جالبی خواهد بود اگر درآینده شاهد چنین دستگاههایی باشیم.
اگر در آینده شرکت ها به صفحه نمایش ترکیبی روی آورند که شامل پنل اولد و جوهر الکترونیکی می شود، نه تنها کیفیت تصویر قابل توجهی را شاهد خواهیم بود، بلکه عمر باتری دوچندان خواهد شد و افراد برای مطالعه نیز دچار ناراحتی چشمی نخواهند شد.
پنل اولد و صفحه نمایش جوهر الکترونیکی هر یک مزایایی دارند، بنابراین وجود ترکیبی آنها در یک گوشی هوشمند می تواند جالب باشد، اگرچه روزی شرکت های تولیدکننده به آن روی آورند و به استفاده از چنین صفحه نمایشی بپردازند.
تاکنون شرکت خاصی چنین ایده ای را عملی نکرده و مشخص نیست چه زمانی باید شاهد استفاده از چنین پنلی در اسمارتفون های آینده باشیم. البته نباید این آینده ای که می گوییم بسیار دور باشد.
متأسفانه، در حال حاضر عملی کردن چنین ایدهای غیرممکن است. اپل در سال 2011 چنین ایدهای را در سر داشت و پتنت مربوط به آن را ثبت کرد اما هنوز چنین محصولی روانهی بازار نشده است. در حال حاضر گوشیهایی وجود دارند که از هر دو تکنولوژی بهره میبرند، ولی این دو مورد هنوز در یک نمایشگر واحد ترکیب نشده است.
آیا باید در انتظار تلفن های هوشمندی به موجودیت امروزی در آینده دور باشیم؟
به طور کلی شاید در آینده به شکل امروزی شاهد طراحی متداول تلفن های هوشمند نباشیم و شرکت ها به ساختار هولوگرافی روی اورند. همان چیزهایی که در فیلم های تخیلی شاهد هستیم و هیچ دستگاه فیزیکی برای استفاده از آن وجود ندارد.
البته برای رسیدن به چنین دستگاه هایی سالها فاصله داریم و نباید انتظار داشت برای مثال در دهه جاری چنین گوشی هوشمندی معرفی شود، به نوعی غیرممکن است و نباید انتظاری داشت.
در هر صورت پیش بینی های مطرح شده فرضیه ای بیش نیستند و جنبه عملیاتی ندارند. اگرچه برخی شرکت ها روی نمونه هایی فعالیت داشتند اما هیچ یک به حیطه اجرا نرسید و باید منتظر ماند تا برنامه دقیق فعالان عرصه تولید گوشی هوشمند مشخص شود.
- ۹۸/۱۲/۰۷