پیشبینی گزارش صد روز دوم وزارت ارتباطات
وعده نفوذ ارتباطات و تلفن در ۷۵۰ روستا که سه چهارم آنها زیر ۲۰ خانوار جمعیت دارند و در مناطق دور صعبالعبور هستند و هچنین بارش سنگین برف مازندران و قطعی تلفنهای ثابت و سیار، تلخ و شیرین هفته را رقم زدند.
به گزارش تسنیم، انتشار جزییات نشست مشترک مخابراتیها با وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در شرایطی که بعد از روی کار آمدن دولت یازدهم چالشهای بسیاری بین آنها به وجود آمده بود، قطعا مهمترین رویداد هفته در بخش مخابرات بود که تسنیم به آن پرداخت.
*جزییات نشست مخابراتیها با وزیر ارتباطات*
رئیس هیات مدیره مخابرات ایران در این زمینه به تسنیم گفت: برخی موضوعات غیرکارشناسی در ارتباط با مخابرات همزمان با روی کار آمدن دولت یازدهم موجب برخی چالشها شد که خدا را شکر هماکنون رفع شده است.
وی درباره جزییات این نشست عنوان کرد: چیز خاصی مطرح نشد؛ اما کلیات بحث این بود که اختلافات از طریق مذاکرات، حضور ما در وزارت ارتباطات و همچنین حضور وزارتخانه در مخابرات بسیار راحتتر حلوفصل میشود لذا ما برنامههای خود را خدمت وزیر ارائه و ایشان هم سیاستهای خاص خود را اعلام کرد.
*وعده وزیر ارتباطات در ایستگاه آخر*
وعده وزیر ارتباطات مبنی بر کاهش نرخ پهنای باند و افزایش کیفیت اینترنت در کشور تنها یک گام تا تحقق فاصله دارد زیرا در هفته جاری واعظی عنوان کرد که مذاکراتی کارشناسی را با نمایندگان شرکت زیرساخت، شرکت مخابرات و شرکتهای ندا (PAP) داشته است که در نهایت با تقلیل سود و افزایش بهرهوری موافقت کردهاند.
*اینترنت 20 درصد ارزان میشود*
وزیر ارتباطات گفت: بر این اساس و طبق مصوبه کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات، تعرفه حجمی اینترنت ADSL به مقدار 20 درصد کاهش مییابد و باید به زودی منتظر اعمال این مصوبه در بازار باشیم.
*تعریف شبکه ملی اطلاعات تصویب و ابلاغ شد*
شورایعالی فضای مجازی هم سرانجام تعریف و الزامات شبکه ملی اطلاعات تصویب و توسط دبیر این شورا به دستگاههای ذیربط ابلاغ کرد.
تعریف شبکه ملی اطلاعات براساس این مصوبه به این شرح است: شبکه ملی اطلاعات، به عنوان زیرساخت ارتباطی فضای مجازی کشور، شبکهای مبتنی بر قرارداد اینترنت به همراه سوئیچها، مسیریابها و مراکز دادهای است به صورتیکه درخواستهای دسترسی داخلی برای اخذ اطلاعاتی که در مراکز داده داخلی نگهداری میشود به هیچ وجه از طریق خارج کشور مسیریابی نشود و امکان ایجاد شبکههای اینترانت و خصوصی و امن داخلی در آن فراهم شود.
*پیشبینی شغل برای 200 هزار فارغالتحصیل IT*
اشتغالزایی و پیشبینی شغل برای 200 هزار فارغالتحصیل رشته فناوری اطلاعات از جمله موضوعات قابل توجه برای دانشجویان و متخصصان این حوزه است که در هفته گذشته این وعده در گفتوگوی تسنیم با معاون وزیر ارتباطات داده شد.
جهانگرد با اشاره به اینکه بازار فناوری اطلاعات در کشور ما پتانسیل بالایی دارد، اظهار کرد: سال آینده 200 هزار فارغالتحصیل این رشته را خواهیم داشت که از حال باید به فکر بازار کار این نیروی تازه نفس باشیم.
وی افزود: تحقیقات ما از گزارش بودجه بین 70 تا 83 حاکی از این است که هر یک تومان سرمایهگذاری در صنعت ICT، قابلیت بازگشت 15 برابری دارد، لذا سرمایهگذاری هدفمند در این عرصه زمینهای برای رشد اقتصادی است.
*برنامه اصلی صد روز دوم وزارت ارتباطات*
زیرساخت هم در این هفته ساکت نبود و تریبون ارتباطی خود را در اختیار مدیر کل حقوقی خود گذاشت تا خبر از مالکیت 20 جلد سند که سابقا در اختیار شرکت مخابرات بود دهد و در ارتباط با برنامه صد روزه دوم دولت هم بگوید: اخذ سند ایستگاه بومهن و ساختمان مجتمع مخابراتی انقلاب اسلامی در اولویت است.
صمدی در این باره گفت: با پیگیری دفتر حقوقی، از مجموع 575 املاک پس از جداشدن شرکت ارتباطات زیرساخت از شرکت مخابرات ایران به زیرساخت تعلق گرفت؛ 285 مورد از املاک منابع طبیعی بودند و هیچکدام سند مالکیت قانونی نداشتنداما هماکنون هر کدام طی 26 مرحله در پی صدور سند قرار گرفتهاند.
*کاهش تعرفه واردات موبایل تا زیر 10 درصد*
گلایه رئیس انجمن فروشندگان موبایل از تعرفه واردات گوشی و تأکید وی بر کاهش نرخ تعرفه تا زیر 10 درصد نیز هر چند به نوعی کلیشه به نظر میرسد اما تفاوتی با اظهارات گذشته دارد که به دنبال آن، این انجمن دست به کار شده و تمام سعی خود را بر این گذاشته تا پیش از برگزاری کمیسیون ماده یک در سال آینده و تعیین نرخ تعرفهها بتواند این دیدگاه را با مشاورههایی که میدهد، عملیاتی کند.
*شیرینترین خبر هفته*
خبر شیرین هفته گذشته، وعده وزیر ارتباطات بود که گفت: همزمان با سالگرد پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی، یکشنبه هفته آینده بیش از 750 روستا که سه چهارم آن روستاهای زیر 20 خانوار و در مناطق دور افتاده و صعبالعبور هستند، صاحب ارتباطات مخابراتی میشوند.
*تلخترین خبر هفته*
تلخترین خبر هم به قطع بارش برف سنگین مازندران بود که علاوه بر قطعی آب، برق و انسداد راهها، موجب قطعی تلفنهای ثابت و سیار برخی شهرهای غربی مازندران از جمله تنکابن، عباسآباد، رامسر و چالوس شد.
هماکنون براساس تمهیدات اندیشیده شده به جز برخی روستاها و توابه این استان، تمامی شهرها دارای نعمت برق، آب، گاز و تلفن هستند اما انتظار میرود که به حال آن دسته از روستاها و هموطنانی که بعضا از داشتن این نعمات بیبهرهاند، سریعتر رسیدگی شود.
- ۹۲/۱۱/۱۸