چرا برخی مصوبات ICT اجرا نمیشود؟
این روزها سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی که حالا وارد دوازدهمین سال فعالیت خود شده است، همچنان با پروندههای لاینحل و ابهام آمیز دست و پنجه نرم میکند. موضوع ساماندهی پروانههای اینترنتی، موضوع بورسی شدن اپراتور چند ملیتی ام.تی.ان-ایرانسل، موضوع پیامکهای تبلیغاتی، موضوع پیامکهای ارزش افزوده، موضوع عدم رعایت اشتراکهای اینترنتی، موضوع سیمکارتهای بینام و نشان، موضوع تخفیفها و کاهش قیمت اینترنت، موضوع قاچاقهای مخابراتی و ... بخشی از مسایل و مشکلات پیرامون عملکرد این سازمان است.
اما به راستی چرا مصوبات این سازمان به درستی اجرا نشده و شرکتها میتوانند به سهولت برخی از این مصوبات را نادیده بگیرند. علی اصغر عمیدیان رییس رگولاتوری گفته بود، چون برخی مصوبات ما به صرف شرکتها نیز آنها از اجرای این مصوبات امتناع میکنند! حالا وی گفته انگشت شمارند پروانههایی که اجرایی نشدهاند.
وی، نبود پشتوانه قضایی تخصصی را از جمله مواردی دانست که سبب شده برخی از مصوبات ضمانت اجرایی کامل نداشته باشد. عمیدیان گفته: در حال اجرای طرحی هستیم تا دادسرای ویژه در رگولاتوری با اختیار تام استقرار یابد و بتوانیم عدم اجرای تعهدات اپراتورها را با ابزار قانونی پیگیری کنیم.
این که چرا ایشان بعد از نزدیک به دو سال از آغاز به کار دولت جدید خبر از طرحی آن هم برای اجرا خبر میدهند، جای سوال دارد. نکته دوم این که مگر نه این که رگولاتوری حکم مقررات گذار در این حوزه را دارد. مگر نه این که الف تا یای قوانین و مقررات این عرصه و باید و نبایدها را خود تعیین میکند، پس چه مشکلاتی وجود دارد که این مسوولیت از رگولاتوری سلب شده و به قوه قضاییه محول میشود؟ آیا این اقدامات در راستای خرید زمان بیشتر و گره زدن مشکلات موجود با مسایلی دیگر دارد؟(منبع:موبنا)
- ۹۳/۰۹/۲۴