چرا سازمان فاوای شهرداری عملکرد خوبی ندارد؟
حجت نظری در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه چرا سازمان فناوری اطلاعات شهرداری تهران نتوانسته برخی خدمات مانند فروش میوه و اقلام سوپرمارکتی را به صورت آنلاین به ویژه این روزها و با شیوع ویروس کرونا انجام دهد گفت: در مورد ارائه بعضی خدمات واقعیت این است که می شد و همچنان می شود که ما از ابزار مدرن استفاده کنیم کمااینکه بسیاری از کشورهای پیشرفته دنیا هم از این ابزار استفاده می کنند و بسیاری از خرید و فروش ها و ارائه خدمات را به صورت غیرمستقیم به شهروندان ارائه می دهند.
او ادامه داد: ارائه این دست خدمات از طریق ابزار الکترونیک و فضای مجازی صورت می گیرد که در شهرداری تهران متولی این امر سازمان فناوری اطلاعات است اما متاسفانه شاهد این نبودیم که در این حوزه خدمات رسانی ما بتواند مثل کشورهای پیشرفته دنیا صورت گیرد. شاید در جای خودش قابل توجه و شایان تقدیر باشد ولی واقعیت این است که به هیچ وجه این میزان ارائه خدمات الکترونیک برای ما مطلوب نیست.
نظری در توضیح علت این ضعف به خبرنگار اقتصاد آنلاین گفت: به نظرم بزرگ ترین ضعف ما در این موضوع به یک نقیصه برمی گردد که بنده پیشتر درباره آن بسیار صحبت کردم و آن هم این است که ما با وجود نیروی انسانی مازاد در سازمان ها، شرکت ها و مجموعه شهرداری باز هم اقدام به برون سپاری بسیاری از فعالیت ها و وظایفمان می کنیم.
این عضو شورا اضافه کرد: معضلی که فاوا مواجه است و با وجود این که تعداد قابل توجهی نیروی انسانی توانمند و متخصص در این سازمان حضور دارند اما بسیاری از اقدامات را برون سپاری می کند. خود این برون سپاری کردن مستلزم طی تشریفاتی است که متاسفانه نتیجه کار را زمانبر می کند و خیلی وقت ها ممکن است نتیجه هم برای کارفرما مطلوب نباشد و در نتیجه این فرایند دوباره از ابتدا انجام شود.
او با اشاره به رفت و برگشت یکساله راه اندازی سامانه کار داوطلبانه گفت: این سامانه نزدیک به یک سال در تشریفات سازمان فناوری اطلاعات رفت و آمد تا بالاخره بعد از اپیدمی کرونا با دستور شخص شهردار تهران یک کار فورس ماژور انجام شد و ظرف مدت یک ماه کار به سرانجام رسید. کاری که شاید پیش از آن چند ماه پیگیری می شد تا انجام شود اما متاسفانه فاوا آن را به سرانجام نرساند.
عضو هیئت مدیره باشگاه استقلال اضافه کرد: به نظرم مدیریت شهری حتما باید برای این معضل فکر جدی کند. ما باید به طور منطقی یا نیرو جذب نکنیم و کارهایمان را برون سپاری کنیم یا کارها را برون سپاری نکنیم و به نیروهای خودمان بسپاریم.
نظری در پایان تاکید کرد: شهرداری تهران با این معضل مواجه است که توأمان هر دو کار را انجام می دهد؛ یعنی نیروی انسانی متخصص دارد و در خیلی مناصب نیروی مازاد هم دارد و به آنها حقوق می پردازد اما در عین حال این نیروها را بیکار نگه می دارد و کارش را برون سپاری می کند که این اتفاق به هیچ وجه منطقی نیست و امیدواریم که برای رفع این معضل حتما آقای شهردار و مشخصا معاون برنامه ریزی فکر اساسی کنند.