چرا وزیر ارتباطات از مجلس اخطار گرفت؟
یک عضو کمیسیون فرهنگی مجلس با تأکید بر اینکه راهاندازی شبکه ملی اطلاعات راهاندازی به عزم و اراده نیاز دارد، گفت: نه تنها چنین عزم و ارادهای دیده نمیشود بلکه استفاده کاربران از اینترنت بسیار بالا و حتی بالغ بر 8 تا 10 برابر هزینه واقعی است.
نصرالله پژمانفر در جلسه علنی امروز (سهشنبه) و در توضیح سوالش از واعظی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، گفت: وزارت ارتباطات بعد از وزارت نفت از پردرآمدترین وزارتخانهها است.
وی با بیان اینکه مسأله شبکه ملی اطلاعات میتواند تهدیدهای بزرگ را به فرصت تبدیل کند، افزود: مجلس برای راهاندازی شبکه ملی اطلاعات بودجه مناسبی را اختصاص داد اما در عمل به جز چند اصلاح خروجی دیگری دیده نشد و کار بیشتر از 5 درصد جلو نرفت.
پژمانفر اینترنت را در زندگی امروز مردم امری مهم خواند و اظهار کرد: در چنین شرایطی هزینه استفاده از اینترنت برای مردم بسیار زیاد و حتی بالغ بر 10 برابر قیمت واقعی آن است. در نهایت نیز کار بیکیفیت به مردم داده میشود.
وی با بیان اینکه اینترنت خارجی با قیمت بالا و کیفیت پایین به مردم داده میشود، گفت: در چنین شرایطی به شبکه ملی اطلاعات توجه لازم نمیشود، این در حالی است که مقام معظم رهبری اهمیت فضای مجازی را به اندازه اهمیت انقلاب عنوان کردهاند.
این عضو کمیسیون فرهنگی مجلس با بیان اینکه ما نسبت به مدیریت فضای مجازی نقشی نداریم، گفت: مدیریت و حاکمیت فضای مجازی با هدف سرگرم کردن مردم در دست آمریکا است و در این شرایط که شبکه ملی اطلاعات آن هم باعنوان پیچ تاریخی تبدیل تهدیدها به فرصتها توجه نمیشود، این در حالی است که در مجلس و شورای مجازی بر لزوم توسعه زیرساختها برای دستیابی به پیشرفت تأکید شده است.
پژمانفر با بیان اینکه شبکههای خارجی عموماً از شبکه ملی اطلاعات به عنوان محدودکننده و ترک کننده ارتباطات با اینترنت جهانی نام میبرند، گفت: متأسفانه وزارت ارتباطات نیز این موضوع را به شکل دیگری عنوان میکند و میگوید که این پروژه به 6 هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد. حال اینکه اعتقاد ما این است راهاندازی شبکه ملی اطلاعات به عزم و اراده و نه چند هزار میلیارد تومان نیاز دارد که این عزم و اراده وجود ندارد.
این عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس با بیان اینکه با تعرفه گذاری میتوان به راحتی شرایط را مدیریت کرد، گفت: با راهاندازی شبکه ملی اطلاعات سرعت دسترسی کاربران به اینترنت 10 برابر میشود. اکنون مردم از سرعت پایین اینترنت گلایه دارند. بهتر است شما به جای متهم کردن ما به مخالفت با اینترنت به برنامهریزی وسیعی برای دسترسی به شبکه ملی اطلاعات بپردازیم.
پژمانفر با طرح این سوال که چرا باید هزینه استفاده کاربران از اینترنت بسیار زیاد باشد، گفت: شما با گرفتن 8 تا 10 برابر پول از مردم نسبت به هزینه واقعی استفاده از اینترنت در واقع دست در جیب مردم کردهاید. این افزایش هزینه فشار مضاعفی به مردم تحمیل میکند که در نهایت این پولها به خارجیها داده شده و دیگران نفع میبرند. چرا اجازه افزایش توان داخلی را ندارید و این کار را به عهده شرکتهای خارجی دادهاید؟ چه کسانی پشت پهنای باند هستند؟
این عضو کمیسیون فرهنگی مجلس با بیان اینکه با استفاده درست از شبکه ملی اطلاعات 150 هزار شغل میتوان ایجاد کرد، گفت: پیامدهای عدم اجرای شبکه ملی اطلاعات سرکوب توان متخصصان داخلی و تداوم وابسته بودن به مصرف گرایی است. در شرایط فعلی فرصت در حال از دست رفتن است و انتظار میرود که در کنار توسعه اینترنت کارهای هم عرض نیز انجام شود.
پژمانفر گفت: با راهاندازی شبکه ملی اطلاعات ضمن کاهش هزینه و افزایش سرعت خروج ارز از کشور به حداقل رسیده همچنین فرصت اشتغال در بخش خصوصی ایجاد شده و میتوان درآمد کسب کرد.
وی در پایان خطاب به وزیر ارتباطات گفت: آقای وزیر شما 11 ماه قبل به ما وعده راهاندازی و استفاده درست از شبکه اطلاعات دادید اما تاکنون اقدامی صورت نگرفته است.
پهنای باند داخلی 2400 گیگابیت است
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: هزینه باند داخلی از 500 گیگابیت قبل از دولت یازدهم به 2400 گیگابیت و پهنای باند بینالملل از 70 گیگابیت به 170 گیگابیت افزایش یافته است.
به گزارش (ایسنا)، محمود واعظی که برای پاسخ به سوالات حجتالاسلام آقاتهرانی و پژمانفر در مجلس حضور یافته بود، در پاسخ به این پرسش که دلایل توسعه شبکه و پهنای باند اینترنت توسط وزارت ارتباطات بدون پیوست فرهنگی و قبل از راهاندازی شبکه ملی اطلاعات و بیتوجهی به ظرفیت داخلی چیست؟ پاسخ داد: تجارت الکترونیک و دیگر برنامههایی که در زمان رای اعتماد به مجلس وعده دادم را با وجودی که در زمان تحویل وزارتخانه تنها 14 درصد از تکالیف برنامه پنجم توسعه تحقق یافته بود را پذیرفتم و در حالیکه نیمی از زمان این برنامه گذشته بود ولی همه مسئولیتهای اجرای برنامه پنجم توسعه را پذیرفتم و گفتم تا پایان سال 94 همه این وظایف را انجام میدهم.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات خطاب به پژمانفر و آقاتهرانی پرسید: آیا طی یازده سال گذشته و در دورههای قبل از بنده نباید از مسئولان وقت در خصوص توسعه شبکه و پهنای باند و راهاندازی شبکه ملی اطلاعات سوال میپرسیدید؟ آیا میتوانید شبکه ملی اطلاعات را بیآنکه پهنای باند را افزایش دهیم اجرا کنیم؟
وی ادامه داد: اینترنت یکی از خدمات شبکه ملی اطلاعات است و ما همه خدمات این شبکه را به صورت همزمان در دست انجام داریم.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به تکلیف ماده 2 برنامه پنجم توسعه، گفت: پروژه شبکه ملی اطلاعات نه به وزارت ارتباطات ابلاغ شده و نه بنده مسئولیتی در برابر آن دارم ولی بر اساس وظایف کاری این وزارتخانه در خصوص پیام صوتی یا همان MMS در چهار ماده و 39 بند که در تاریخ 25/6/87 به تصویب رسیده بود و شورای انقلاب فرهنگی این مصوبه را به وزارت ارتباطات ابلاغ و وزارت ارتباطات نیز آن را به اپراتورها ابلاغ کرده بود عمل کردیم. همچنین ضوابط میزبانی و تبادل اطلاعات را که در هشت ماده و 104 بند به تصویب رسیده بود و ابلاغ شده بود را اجرا میکنیم.
وی با بیان اینکه برای توسعه پهنای باند محدودیت داریم، گفت: چون شبکه ملی اطلاعات قرار است تا پایان سال جاری به بهره برداری برسد و راهاندازی این شبکه نیز در هیچ سندی به وزارت ارتباطات ابلاغ نشده است که پهنای باند گسترش نیابد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه توجه به ظرفیتهای داخلی در پروژههای ملی جزو اولویتهای برنامههایم میباشد، افزود: در پروژه خط تهران اصفهان و تهران خوزستان و پروژه بسیار بزرگی به نام «توانا» به طور کل از تجهیزات و تواناییهای داخلی استفاده کردیم.
وی با تشریح آماری در خصوص درصد میزبانی داخلی گفت: قبل از دولت یازدهم 10 درصد از محتوا در داخل و 90 درصد از خارج انجام میشد اما پس از روی کار آمدن این دولت 35 درصد از میزان داخلی با 65 درصد از میزان خارجی استفاده میکنند. برای هر دو بخش اینترنت خانگی و موبایل نیز ضابطه اریم و اینکه فقط برای اینترنت خانگی ضابطه وجود دارد را رد میکنم.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات خطاب به هیات رییسه مجلس خواست تا از طرح ابهامات جدید خارج از سوالات نمایندگان سوالکننده جلوگیری شود، گفت: وقتی صحبتهایم تمام میشود ابهامات جدیدی توسط سوالکنندگان مطرح میشود که این مساله در خصوص همه وزرا اتفاق افتاده است و وزرا وقت پاسخگویی به این مطالب جدید را ندارند که هیات رییسه باید فکری اساسی برای آن کند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با انتقاد به آمار پنج درصدی پژمانفر، گفت: پهنای باند داخل قبل از دولت یازدهم 500 گیگابیت بود ولی امروز به 2400 گیگابیت رسیده است. پهنای باند بینالملل نیز 70 گیگابیت بود که اکنون به 170 گیگابیت افزایش یافته است. همه همتمان را گذاشتیم تا پهنای باند داخلی را گسترش دهیم و اپلیکیشنهای فاخر را توسعه دهیم.
وی ادامه داد: سرانه پهنای باند بینالملل حدود یک کیلوبیت بر ثانیه بود که هماکنون به دو کیلوبیت بر ثانیه افزایش یافته است. تعداد خانوادهها و محلهای کسب برای استفاده از اینترنت پرسرعت از سه میلیون و 300 هزار نفر به هشت میلیون و 400 هزار نفر افزایش یافته است. اینترنت موبایل نیز که در گذشته وجود نداشت اکنون به 10 میلیون کاربر رسیده است. کلیه این موارد زیربنای شبکه ملی اطلاعات است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با انتقاد به این اظهار پژمانفر مبنی بر اینکه وزارت ارتباطات به جز چند پاورپوینت توضیح دیگری ندارد، گفت: وقتی ما را برای جلسه نیم ساعته دعوت میکنید به جز یک پاورپوینت زمان دیگری برای صحبت نمیدهید. کمیسیونها یک نصفه روز وقتشان را به ما اختصاص دهند تا مشروح برنامهها و تعهداتی را که تشریح کردهام را بیان کنم. کارنامه بنده کاملا روشن است.
وی با رد گران بودن قیمت اینترنت در ایران، گفت: شرکت زیرساخت پهنای باند را در اختیار شرکتهای خصوصی و شرکت مخابرات قرار میدهد و آنان نیز همراستا با کشورهای اطراف رقمهای مناسبی برای عرضه به مشتریان ارائه میدهند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با تاکید بر اینکه مصوبات مجلس در خصوص کارگزاران روستایی را عینا اجرا میکند، گفت: کارگزاران روستایی یکی از دغدغههای نمایندگان است. قرارداد مستقیم با کارگزاران روستایی را که مصوبه مجلس است را عینا اجرا میکنم. البته نباید فراموش کرد که علت این مشکلات واگذاری نادرست شرکت مخابرات بود. اگر این اقدام درست انجام شده بود امروز با قدرت بیشتری اینجا قول میدادم.
وی در عین حال تاکید کرد: از همه قدرت و ابزارهایم استفاده میکنم تا مصوبات مجلس در خصوص کارگزاران روستایی را اجرایی کنم. در حال حاضر تعداد زیادی قرارداد بسته شده ولی عدهای میگویند چرا قراردادها به صورت غیرمستقیم بسته شده است؟ این مساله را هم حل میکنم.
کارت زرد مجلس به وزیر ارتباطات
بر اساس این گزارش در نهایت وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در جلسه علنی امروز اولین کارت زرد خود را از مجلس گرفت.
محمود واعظی که برای پاسخ به سوال نصرالله پژمانفر نماینده مشهد در جلسه علنی امروز مجلس حضور داشت، به سوال وی درباره توسعه باند اینترنت و شبکه ملی اطلاعات پاسخ داد، اما با توجه به اینکه نماینده سوال کننده از پاسخهای وی قانع نشد، سوال به رأی گذاشته شد که از مجموع 195 نماینده حاضر با 70 رأی موافق، 99 رأی مخالف و 11 رأی ممتنع مجلس از پاسخهای وی قانع نشد.
- ۹۴/۰۱/۲۵