ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

چند توصیه اینترنتی به تازه واردهای بورس

| سه شنبه, ۱ بهمن ۱۳۹۲، ۰۲:۵۵ ب.ظ | ۰ نظر

سرمایه‌گذاران قبل از آنکه براساس خوانده‌ها و شنیده‌هایی که عمدتا در فضای مجازی منتشر می‌شود، اقدام به تصمیم‌گیری کنند باید به یک سؤال اساسی پاسخ دهند و آن اینکه "آیا آنچه خوانده و یا شنیده‌ایم، واقعا اعتبار، ارتباط و جامعیت لازم برای تصمیم‌گیری را دارد یا خیر؟"

"اطلاعات، مهمترین دارایی در بازار سرمایه است". این جمله را اغلب افرادی که اندک آشنایی با بورس دارند، شنیده‌اند. اما چرا و چگونـه؟

اهمیت اطلاعات در بازار سرمایه از نقش کلیدی آن در مدیریت ریسک سرمایه‌گذاری ناشی می‌شود. در یک بیان ساده، ریسک عبارتست از احتمال محقق‌نشدن پیش‌بینی‌ها و یا به تعبیر دیگر، تفاوت میان پیش‌بینی و واقعیت. بنابراین، هراندازه پیش‌بینی دقیق‌تر باشد، ریسک سرمایه‌گذاری نیز کاهش خواهد یافت و طبیعتا پیش‌بینی زمانی دقیق خواهد بود که مبتنی‌بر اطلاعات باشد.

پس بی‌دلیل نیست که اطلاعات را مهمترین دارایی در بازار سرمایه می‌دانند. سرمایه‌گذارانی که اهمیت تصمیم‌گیری براساس اطلاعات را در بورس نادیده می‌گیرند، در واقع ریسک قابل‌اجتناب سرمایه‌گذاری خود را افزایش داده‌اند، ریسکی که در ازای پذیرش آن، نباید لزوما انتظار کسب بازدهی بیشتر داشته باشند.

اما اطلاعات باید ویژگی‌هایی داشته باشد تا بتواند دقت پیش‌بینی را افزایش داده و ریسک سرمایه‌گذاری را کاهش دهد. معتبر بودن، مرتبط بودن، به‌روز بودن و جامعیت، چهار ویژگی اساسی اطلاعات موردنیاز برای سرمایه‌گذاری است، اطلاعاتی که فاقد این ویژگی‌ها باشد، نه‌تنها یک دارایی ارزشمند محسوب نمی‌شود، بلکه می‌تواند زمینه از دست رفتن دارایی سرمایه‌گذاران را فراهم کنـد!

امروزه با توسعه بازار سرمایه و افزایش شمار سهامداران از یک‌سو و گسترش شتابان فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی از سوی دیگر، سرمایه‌گذاران در معرض سیل عظیم آنچـه که اطلاعات نامیده می‌شود، قرار گرفته‌اند و با اندک جستجو در اینترنت، می‌توانند به انبوهی از داده‌های و گفتارهای متنـوع و ناهمگون درخصوص بورس دسترسی پیدا کنند: از تحلیل‌هایی درخصوص ارزش سهام شرکت‌های خاص تا توصیه به خرید یا فروش برخی سهام؛ از تحلیل وقایـع سیاسی و اقتصادی و اثر آن بر بازار سهام تا انتشار برخی شایعات و شنیده‌ها پیرامون مسائل مختلف.

در این میان، چند سؤال اساسی همچنان باقی است و آن اینکه آیا همه آنچه که در فضای مجازی، تحت عنوان اطلاعات منتشر می‌شود، واقعا اطلاعات است؟ آیا ویژگی‌های اصلی اطلاعات، یعنی اعتبار، ارتباط، جامعیت و به‌هنگام بودن را دارد؟ آیا تصمیم‌گیری براساس آنها واقعا به سود سرمایه‌گذاران است؟ و در نهایت، چه شخصی مسئول نتایج حاصل از اینگونه تصمیم‌گیری‌هاست؟

بدون تردید، عوامل متعددی در پایش اطلاعات و تفکیک سره از ناسره، دخیل است که مهمترین و مؤثرترین آن، نوع واکنش و رفتار سرمایه‌گذاران در قبال اینگونه اطلاعات است. سرمایه‌گذاران قبل از آنکه براساس خوانده‌ها و شنیده‌هایی که عمدتا در فضای مجازی منتشر می‌شود، اقدام به تصمیم‌گیری کنند باید به یک سؤال اساسی پاسخ دهند و آن اینکه "آیا آنچه که خوانده و یا شنیده‌ایم، واقعا اعتبار، ارتباط و جامعیت لازم برای تصمیم‌گیری را دارد یا خیر؟"

رفتار منطقی، هوشمندانه و به دور از شتابزدگی که مسئولان و کارشناسان بازار سرمایه همواره از آن، به عنوان یکی از عوامل اساسی موفقیت سرمایه‌گذاران در بورس یاد می‌کنند، دقیقا به همین معناست. آنچه که سرمایه‌گذاران باید همواره مدنظر قرار دهند، چنـد اصل ساده اما کلیدی است:

- قبل از ورود به بازار سرمایه، افق سرمایه‌گذاری و میزان ریسک‌پذیری خود را تعیین و براین اساس، اقدام به سرمایه‌گذاری کنیـد. در هر شرایطی، به این دو معیار پایبند باشید و عجولانه تصمیم‌گیری نکنید.

- به شایعات و شنیده‌هایی که بعضا در فضای مجازی و غیررسمی، از سوی اشخاص ناشناس و غیرمعتبر منتشر می‌شود، استناد نکنید. اطلاعات خود را همواره از منابع خبری موثق و معتبر دریافت کنید.

- براساس عوامل بنیادین و مرتبط با ارزش سهام تصمیم‌گیـری کنید، نه عوامل غیرمرتبط.

- اگر تخصص کافی برای تصمیم‌گیری درخصوص سهام را ندارید، از کمک نهادهای مالی دارای مجوز سازمان بورس، مانند شرکت‌های مشاور سرمایه‌گذاری و یا سبدگردان‌ها کمک بگیرید. فهرست نهادهای مالی دارای مجوز در پایگاه اینترنتی رسمی سازمان به نشانی www.seo.ir قابل مشاهده است.

- و در یک کلام:

"مسئولیت‌های خود به‌عنوان یک سرمایه‌گذار هوشمند را همواره مدنظر داشته باشید. بهترین عامل برای تضمین منافع شما در سرمایه‌گذاری، رفتار هوشمندانه شماست."

سعید مستشار(منبع:فارس)

  • ۹۲/۱۱/۰۱

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">