ژست کاهش تصدیگری شرکت زیرساخت
م.ر.بهنام رئوف - هفته گذشته مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت خبر داده است که سرویس مکالمات بینالملل از انحصار این شرکت خارج میشود و تا پایان سال به شرکتهای بخش خصوصی واگذار میشود.
با اجرای این طرح، بخش حاکمیتی همچنان در اختیار زیرساخت باقی میماند، اما گویا ارائه و فروش سرویس و حتی انعقاد قرارداد با اپراتورهای بینالمللی به بخش خصوصی واگذار خواهد شد. چه چیز به اتخاذ چنین تصمیمی از سوی زیرساخت منجر شده است، بهخصوص در بخشی که تا پیش از این، جدا از مباحث امنیتی، سود ریالی بالایی نیز برای دولت داشته است؟
جواب ساده است: شبکههای اجتماعی موبایلی و به دنبال آن سرویسهای رایگان مکالمههای اینترنتی، مانند اسکایپ و سرویسهای مشابه آن اکنون باعث شدهاند درآمد دولت از محل مکالمات بینالملل بهطور چشمگیری کاهش یابد، (درست مانند همان بلایی که بر سر سرویس پیامک آمد)؛ پس تمرکز دولت در بخشی که طبعا سود سرشار گذشته را نداشته است، اتلاف هزینه و منابع است و بهتر است این بخش به بخش خصوصی واگذار شود تا هم ژست کاهش تصدیگری گرفته شود و هم به بهانه این واگذاری، پروانههای جدیدی تدوین شده و برای اعطای این پروانهها مبالغ هنگفت سالانهای اخذ شود.
اما نکته قابل تامل در این میان بحث تامین پهنای باند اینترنت و البته خرید ارزان آن از منابع بینالمللی و فروشش به چندین برابر قیمت به شرکتهای بخش خصوصی از سوی همین شرکت زیرساخت است؛ موضوعی که چندسالی است نقل محافل خصوصی و حتی مرکز پژوهشهای مجلس شده، اما چون هنوز فناوری جایگزینی برای آن نیامده است، دولت همچنان میتواند زحمت تصدیگری این بخش را به دوش بکشد و البته میلیونها دلار از آن سود کسب کند. (منبع:روزنامه آسمان آبی)