کاربران اینترنت مستعد تبدیل به قاچاقچی مواد مخدر
مدیرکل درمان و حمایتهای اجتماعی ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه وسایلی که به نوعی با رایانه در ارتباط است علاوه بر مزایا، مضراتی هم دارد گفت: استفاده کنندگان از اینترنت بیشتر در معرض خطر خرید و فروش و ساخت مواد مخدر قرار دارند.
دکتر فرید براتی در گفتوگو با ایسنا ، امکان دسترسی به مشاغل جدید را از مزایای استفاده از اینترنت عنوان کرد و افزود: هر چند استفاده به جا از اینترنت مزایایی زیادی دارد ولی آسیبهای ناشی از استفاده نادرست از آن نیز در سراسر جهان به حدی رسیده است که در متخصصین مرتبط با آسیبهای اجتماعی در جهان نسبت به انتشار کتابهایی با رویکرد تشخیص بیماریهای عصبی روانی اعتیاد به اینترنت و شبکههای جدید مصمم شدهاند.
براتی تاثیر استفاده نادرست از شبکههای اجتماعی در بروز بیماریهای روانی انکارناپذیر دانست و خاطرنشان کرد: در جنوب شرقی آسیا به ویژه چین و کره اعتیاد به اینترنت بیش از سایر مناطق وجود دارد تا حدی که بیمارستانهایی برای این افراد ایجاد شده است.
مدیرکل درمان و حمایتهای اجتماعی ستاد مبارزه با مواد مخدر تصریح کرد: محتواهایی که در برخی از شبکههای اجتماعی وجود دارد میتواند به برخی از آسیبهای اجتماعی دامن بزند.
وی افزود: خرید و فروش مواد مخدر و روان گردان از طریق برخی سایتهای غیراخلاقی به رفتارهای اعتیادآور دامن میزند.
براتی با بیان اینکه فضاهای مجازی به دلیل ماهیتشان جاذبه زیادی برای جوانان دارند گفت: جوانان نباید باور کنند که هر موردی در این فضاها وجود دارد، صحیح و موثق است.
این دکترای روانشناسی با اشاره به تحقیقات ستاد مبارزه با مواد مخدر، کنجکاوی را دومین عامل مصرف مواد در جوانان عنوان کرد و گفت: خانوادهها با منع کردن نمیتوانند از استفاده جوانان از شبکههای مجازی جلوگیری کنند بلکه با این کار آنان حریص تر میشوند.
براتی یادآور شد: خانوادهها میتوانند با درک هوشمندانه ویژگیهای جوانان به آنها اجازه دهند در چارچوب قواعد خانواده از فضاهای مجازی استفاده کنند.
مدیرکل درمان و حمایتهای اجتماعی ستاد مبارزه با مواد مخدر با تاکید بر اینکه فاصله والدین با فرزندان باید همیشه وجود داشته باشد در پایان گفت: فرزندان در خانواده باید حد و مرزی داشته باشند، والدین نیز باید برای انواع رفتارهای آنان قواعد و ضوابطی داشته باشند.
- ۹۳/۰۳/۲۸