کاربران زمان زیادی را برای ورود به شبکههای اینترنتی از دست میدهند
ایرنا - مدیر یک مرکز ISPدر اصفهان گفت: حدود ۷۵درصد وقت کاربران اینترنتی در ایران به منظور انتظار برای اتصال به شبکه، باز کردن صفحات سایتهای اینترنتی و دریافت برنامهها و فایلها از شبکه هدر میرود.
" علیرضا مشکفروش " روز سهشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: اگر حداکثر زمان برای باز کردن یک صفحه اینترنتی در یک مرکز ۲۵ ،ISPثانیه باشد این زمان برای یک کاربر خانگی حداقل ۶۰ثانیه است و این امر گویای اتلاف حدود ۷۵درصد از وقت کاربران به هنگام استفاده از اینترنت است.
وی بیان داشت: با توجه به زمان ( (PINGارسال و دریافت بستههای اطلاعاتی ( (DATA POCKETدر دو مسیر بین خانه کاربر تا مرکز ISPو از مرکز ISPتا سرور پایگاه اینترنتی مورد نظر کاربر، مدت زمان انتظاری جهت باز شدن یک صفحه یا دریافت ( (DOWN LOADیک برنامه پدید میآید.
وی ادامه داد: ناکارآمد بودن بستر ارتباطی و مخابراتی کشور و مراکز ،ISP استفاده از سیستم " "DIAL UPبرای اتصال به شبکه ، استفاده از یک زوج سیم تلفن برای چندمشترک(سیستم (PCMو عدم رعایت نسبت ظرفیتپهنایباند اینترنتی و تعداد خطوط اشتراک در مراکز ISPاز جمله دلایل طولانی شدن این زمان انتظار هستند.
وی یادآور شد: دو روش اتصال به اینترنت در ایران با تلفن از طریق خطوط "ای-وان" ( (E1و "آی.اس.دی.ان"( (ISDNوجود دارد که بنابهنوعبستر مخابراتی آنها، زمان انتظار برای باز شدن صفحات متفاوت است.
خطوط ، ISDNخطوط اتصال به شبکه اینترنت هستند که ظرفیت پهنای باند ثابت ۱۲۸کیلو بیت بر ثانیه با استفاده از دستگاه "ان.تی"( (NTو ظرفیت ۶۴کیلو بیت در ثانیه با استفاده از خطوط عادی تلفن را برای کاربر تامین میکند.
مشک فروش گفت: به دلیل بد تنظیم شدن خطوط ISDNدر بستر مخابراتی و دفاتر فنی مراکز ، ISPزمان صرف شده برای ارسال و دریافت هر بسته اطلاعاتی حدود پنج تا شش ثانیه است در حالیکه اگر این خطوط کارآمد بودند این زمان باید حدود ۱۰۰میلی (یک دهم) ثانیه میبود.
وی با اشاره به اینکه وضعیت خطوط "ای - وان"( (E1در مقایسه با ISDNکمی بهتر است، گفت: مشکل بزرگ خطوط "ای - وان" در ایران، ناپدید شدن بستههای اطلاعاتی ( (LOST POCKETدر مسیر بسترهای ارتباطی است که کاربر مجبور میشود مجددا درخواست خود را ارسال کند.
وی دلیل ناپدید شدن بستههای اطلاعاتی در خطوط "ای - وان" را قطع ارتباط بین کاربر و مرکز ) ISPسکته خطوطای - وان) و ناکارآمد بودن سیستم خطوط ای - وان در بستر مخابراتی ایران دانست.
به گفته وی میزان حجم صفحات اینترنت نیز در زمان انتظار برای باز شدن آنها تاثیر دارد به طوریکه متوسط زمان برای باز شدن یک صفحه عادی حدود دو ثانیه است در حالیکه اگر صفحه حجیم باشد این زمان حدود ۶۰ثانیه است.
مشکفروش تصریح کرد: در ایران یک کاربر خانگی بین ۳۰تا ۶۰۰ثانیه برای باز کردن یک سایت اینترنتی باید به انتظار بماند.
وی تاکید کرد: طمع کاری برخی مراکز ارایهدهنده خدمات اینترنتی نیز در پیدایش این وضعیت بسیار تاثیر دارد.
وی توضیح داد: در بهترین شرایط یک مرکز ISPباید ۶۴کیلو بیت بر ثانیه پهنای باند اینترنتی برای هر پنج کاربر در نظر بگیرد در حالیکه در ایران این ظرفیت پهنای باند برای ۱۰تا ۲۰کاربر ارایه میشود.
- ۸۴/۰۲/۱۳