کاربران متوجه جدایی اینترنت از اینترانت نشدند
یکی از مراحل ایجاد شبکه ملی اطلاعات، جداسازی اینترنت از اینترانت در لایه کاربر نهایی و زیرساخت است. این تفکیک برای 400 هزار کاربر آغاز شده و معاون شرکت زیرساخت هم میگوید: در شبکه زیرساخت اینترنت از اینترانت جدا شده است.
به گزارش فارس، راهاندازی شبکه ملی اطلاعات مهمترین تکلیف برنامه پنجم برای وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات است.
طبق برنامهربزیهای اولیه، این شبکه قرار بود در سه فاز اجرایی شود و قرار بود جداسازی اینترنت از اینترانت در ذیل یکی از فازهای اجرایی، انجام گیرد.
جداسازی اینترنت از اینترانت در دو مرحله قابل انجام است. نخست اعمال در شبکه زیرساخت و سپس اعمال برای کاربر نهایی (دستگاههای دولتی و کاربر خانگی).
در مورد جداسازی اینترنت از اینترانت برای کاربر نهایی آن طور که مجری سابق شبکه ملی اطلاعات گفته: پس از اعلام بیاشکال بودن ارائه پهنای باند 2 مگابیت بر ثانیه به کاربران خانگی، اتصال نخستین گروه از کاربران خانگی به شبکه ملی اطلاعات آغاز شد و برای 400 هزار خانوار اینترنت از اینترانت جدا میشود.
اما جداسازی اینترنت از اینترانت در شبکه زیرساخت را از شرکت ارتباطات زیرساخت که متولی زیرساختهای ارتباطی کشور است، پیگیری کردیم.
محمدعلی آریانیان در گفتوگو با فارس گفت: در لایه زیرساخت کشور اینترنت از اینترانت تفکیک شده است. در اصل در شرکت زیرساخت اینترنت و اینترانت برای مراجعات حضوری جدا شده است. به این صورت که در 100 منطقه در سطح کشور یک پورت اینترنت، یک پورت اینترانت و یک پورت IPMPLS (پرسرعت) داریم و در این محلهای حضور هر کس، هر سرویسی بخواهد به صورت جداگانه دریافت میکند.
معاون نظارت راهبردی و برنامهریزی ارتباطات زیرساخت در شرکت ارتباطات زیرساخت تصریح کرد: این 100 محل، نقاط انتهایی و نقاط محل حضور است که سرویسهای زیرساخت در آنجا ارائه میشوند. در نتیجه جداسازی اینترنت از اینترانت در شرکت زیرساخت انجام شده است. اما علیرغم تفکیک اینترنت از اینترانت زیرساخت، این تفکیک برای کاربر نهایی هنوز انجام نشده است.
وی توضیح داد: ظرفیت پهنای باند ایران حدود 550 گیگابیت بر ثانیه است. اما علیرغم توسعه زیرساختهای ارتباطی، مشکل اصلی این است که پهنای باند باید با محتوای داخلی استفاده شود. به این معنا که مرکز دادههای داخلی در کشور وجود داشته باشد و مردم بر حسب نیاز به آنها مراجعه کنند و بتوانند بر اساس پروتکلهای اینترنت نیاز خود را برطرف کنند.
معاون شرکت ارتباطات زیرساخت تصریح کرد: در صورت جداسازی اینترنت و اینترانت تفاوتی بین این دو نخواهد بود به این معنا که کاربر متوجه نمیشود مقصد آدرسی که وارد کرده در داخل یا خارج از کشور است و اطلاعاتی که درخواست کرده از داخل یا خارج کشور در اختیار او گذاشته شده است.
- ۹۲/۰۷/۱۳