ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

کانال‌های مستهجن تلگرام باز یا بسته؟

| سه شنبه, ۵ آبان ۱۳۹۴، ۱۲:۵۵ ب.ظ | ۰ نظر
هم‌زمان با شایعه در دستور کار قرار گرفتن موضوع فیلترینگ تلگرام، وزیر ارتباطات با عقب‌نشینی از موضع پیشین خود گفت: تلگرام اکنون اعلام کرده که دسترسی به بخش‌های غیراخلاقی در ایران را محدود کرده و دیگر دسترسی به این بخش‌ها برای کاربران امکان‌پذیر نیست.
در حالی که وزیر ارتباطات هفته گذشته اعلام کرده بود که تلگرام از 2 هفته پیش، دسترسی به صفحات غیر اخلاقی را مجددا فعال کرده است، روز گذشته حرف خود را پس گرفت. این واکنش در حالی مطرح شد که خبرگزاری فارس از قول یک مقام آگاه از بررسی فیلترینگ تلگرام در جلسه روز چهارشنبه کمیته تعیین مصادیق مجرمانه اینترنتی خبر داده بود.
 
اظهار نظر وزیر در مورد احساس مدیران تلگرام
محمود واعظی روز گذشته در حاشیه بازدید با همتای روس‌تبار خود گفت: ارایه مطالب غیراخلاقی مستهجن خط قرمز ماست و در این زمینه با هیچ کس تعارف نداریم.
وی گفت: این شرکت در حال حاضر در ایران حدود 13 تا 14 میلیون کاربر دارد و آنچه طی روزهای گذشته از سوی مدیران تلگرام عنوان شد به نوعی فرار به جلو محسوب می‌شد.
وی ادامه داد: طی روزهای گذشته ارتباط اینترنتی ما از سه مسیر قطع شد که اگرچه این اتفاق‌ها معمولا رخ می‌دهد اما این‌که سه مسیر همزمان با یکدیگر دچار اختلال و قطعی شود به ندرت رخ می‌دهد.
وزیر ارتباطات عنوان کرد: زمانی که این اتفاق رخ داد مدیران تلگرام احساس کردند تلگرام در ایران فیلتر شده است برهمین اساس چنین موضوعاتی را منتشر کردند، اما مسایل اصلی آن بود که ما به این شرکت اعلام کرده بودیم که صفحات غیراخلاقی و مستهجن را در ایران مسدود کند.
واعظی متذکر شد: قطعا اگر این صفحات و دسترسی به آنها مسدود نشود مراجع تصمیم‌گیرنده در ایران وارد عمل شده و درخواست خود را به وزارت ارتباطات ارجاع می‌دهند چرا که به هرحال این وزارتخانه درخصوص فیلتر‌کردن سایت‌ها تصمیم‌گیرنده نیست و ما تنها تصمیمات گرفته شده در مراجع ذی‌ربط را اجرا می‌کنیم.
وی با تاکید بر این‌که وزارت ارتباطات تلاش دارد که پیشگیری‌های لازم را انجام دهند تا مردم بتوانند از تمام شبکه‌های سالم بهره‌مند شوند گفت: گاهی ممکن است اعلام نکردن این موضوع باعث شود شرکت‌های مربوطه این‌طور اعلام کنند اگر از قبل به آنها اعلام می‌شد جلوی دسترسی به بخش‌های غیراخلاقی را می‌گرفتند همان‌طور که پس از فیلتر‌شدن وی‌چت چنین موضوعی به ما اعلام شد.
او ادامه داد: بر همین اساس ما تصمیم گرفتیم این موضوع را به این شرکت‌ها اطلاع دهیم، چرا که حق مردم است که تا زمان دسترسی به شبکه‌های بومی مناسب بتوانند از خدماتی که این شرکت‌ها دارند، استفاده کنند اما به هرحال باید برای استفاده از خدمات این شرکت‌ها محیط سالمی وجود داشته باشد. این موضوع هیچ ربطی به مسایلی مانند شنود و جاسوسی نداشته و اصلا چنین بحث‌هایی با وزارت ما مرتبط نیست.
وزیر ارتباطات در بخشی دیگری از صحبت‌های خود تاکید کرد: دولت به طور جدی به دنبال حفظ حریم خصوصی مردم است و تلاش دارد مردم به شبکه‌هایی که در اختیار وزارت ارتباطات است اعتماد داشته باشند.
واعظی در خصوص حد و مرز فعالیت شبکه‌های اجتماعی نیز گفت: فعالیت این شبکه‌ها تا جایی که سالم باشد و به گونه‌ای باشد که مردم آن را تایید کنند قطع نمی‌شود، اما قطعا اگر این شبکه‌ها از خطوط قرمز گذر کنند فعالیت آنها محدود خواهد شد.
وی یادآور شد: تلگرام نیز اکنون اعلام کرده که دسترسی به بخش‌های غیراخلاقی در ایران را محدود کرده و دیگر دسترسی به این بخش‌ها برای کاربران امکان‌پذیر نیست.
به گزارش فناوران وزیر ارتباطات به بحث سرعت اینترنت اشاره کرد و گفت: تلاش داریم همزمان با افزایش محتوای داخلی سرعت اینترنت را هم افزایش دهیم اکنون آنچه برای ما مهم است این است که شبکه ملی اطلاعات راه‌اندازی شود تا با محتواهای مختلفی که روی آن قرار می‌گیرند مردم به خدمات مورد نظر خود دسترسی راحت‌تری داشته باشند.
واعظی عنوان کرد: اکنون ما این شبکه را به گونه‌ای طراحی می‌کنیم که 80 درصد دسترسی مردم به اطلاعات از طریق محتوای داخلی و 20 درصد آن خارجی باشد کشورهای دیگری چنین اقدامی را دنبال کرده‌اند و به‌طور مثال اکنون در کره جنوبی 81 درصد دسترسی مردم از طریق محتوای داخلی صورت می‌گیرد.
وی با یادآوری این‌که اکنون از میان 138 دستگاه دولتی حدود 70 دستگاه خدمات خود را روی شبکه داخل طراحی و ارایه کرده‌اند، توضیح داد: در زمینه‌ تولید محتوا باید این فرهنگ را در داخل کشور تقویت کنیم که بخش‌های مختلف به تولید پرداخته و کار را رونق ببخشند چرا که وزارت ارتباطات متولی ایجاد زیرساخت‌های لازم است و دسترسی به محتوای داخلی مفید امری است که در آن سازمان‌های مختلف داخلی تاثیر دارند.
 
 عدم همکاری تلگرام از زبان سخنگوی وزارت ارشاد
وزیر ارتباطات تنها مقام دولتی نبود که روز گذشته در مورد فیلترینگ تلگرام اظهار نظر کرد. 
سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز گفت: اختلال در شبکه تلگرام، به فیلترینگ ربطی ندارد و این موضوع، خارج از اختیارات ما در وزارت ارشاد است.
حسین نوش‌آبادی افزود:‌ استفاده از شبکه‌های اجتماعی در صورتی که برای جامعه مفید باشند، اشکالی ندارد و تا جایی که شامل مسایل زننده نباشد، دولت همکاری خواهد کرد. با این حال، ما تا کنون اقدامی برای فیلتر کردن تلگرام نکرده‌ایم.
او ادامه داد: از طرف مسوولان جمهوری اسلامی تماس و تذکراتی داده شده است که کانال‌های غیراخلاقی را مسدود کنند. این طرح ابتدا مورد توجه قرار گرفت و مدتی کانال‌های غیراخلاقی مسدود شدند، اما متأسفانه ادامه پیدا نکرد. در ادامه گفته شد که اگر رفتارهای ضداخلاقی در این شبکه ادامه پیدا کند، باید تصمیم جدی بگیریم.
وی توضیح داد: سرورها در اختیار ما نیست و باید در این زمینه هشدارهای لازم را بدهیم. ما باید تدابیر لازم را بیندیشیم تا بتوانیم کانال‌هایی را که تصاویر مستهجن و غیراخلاقی منتشر می‌کنند، مورد پیگیری قرار دهیم و پیشنهادی به دولت برای این حریم‌شکنی‌ها خواهیم داد.
نوش‌آبادی تاکید کرد: ما به حریم خصوصی مردم احترام می‌گذاریم و به حقوق شهروندی پایبندیم. در عین حال، محتوای مجرمانه سایت‌هایی را که بی‌بندباری را ترویج می‌کنند، توسط کارگروهی رصد می‌کنیم. 

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">