ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

کاهش 17.5درصدی بودجه وزارت ارتباطات

| دوشنبه, ۲۳ دی ۱۳۹۲، ۰۱:۳۱ ب.ظ | ۰ نظر

موبنا - سعیده شفیعی- وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات مسوول برنامه‌ریزی، پشتیبانی و توسعه زیرساخت‌های مخابراتی و اطلاعاتی کشور است.

با توجه به واگذارشدن بخشی از شرکت‌های زیرمجموعه این وزارتخانه بر اساس سیاست‌های اجرایی اصل 44 قانون اساسی، حجم بودجه این دستگاه دولتی طی سال‌های اخیر به‌شدت کاهش یافته و سهم مصارف آن از مصارف بودجه عمومی بسیار اندک است.

1- رقم پیشنهادی بودجه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات با 17/5درصد کاهش، از سه‌هزارو729میلیاردریال در بودجه مصوب سال‌جاری به سه‌هزارو78میلیاردریال در لایحه بودجه سال آینده رسیده است. شایان ذکر است که سهم این دستگاه از کل مصارف بودجه عمومی دولت در قانون بودجه سال 1392 حدود 0/2درصد بود که این رقم در لایحه پیشنهادی به 0/1درصد کاهش یافته است.

2- بخش عمده بودجه این وزارتخانه مربوط به حوزه ستادی است که با یک‌هزارو763میلیاردریال، بالغ بر 57درصد کل بودجه این دستگاه است. این رقم نسبت به رقم مصوب بودجه سال 1392 حدود 25درصد کاهش یافته است.

3- رقم بودجه پیشنهادی دبیرخانه شورایعالی فناوری اطلاعات نسبت به رقم بودجه مصوب سال‌جاری شش‌درصد رشد نشان می‌دهد و از 3/1 به 3/3میلیاردریال رسیده است. همچنین بودجه دبیرخانه کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات با هفت درصد رشد نسبت به رقم مصوب بودجه سال 1392 به 1/5میلیاردریال رسیده است.

4- بودجه مربوط به شرکت پست جمهوری اسلامی ایران با چهاردرصد رشد در لایحه پیشنهادی دولت مواجه شده است. رقم تخصیص‌یافته به این شرکت دولتی بر اساس قانون بودجه سال‌جاری 221میلیاردریال بوده است که به 231میلیاردریال در لایحه بودجه سال آینده افزایش یافته است. شایان ذکر است این رقم حدود هشت‌درصد کل بودجه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات را شامل می‌شود.

5- بودجه پیشنهادی شرکت سهامی ارتباطات زیرساخت با 25درصد کاهش نسبت به رقم مصوب بودجه سال 1392، از 300میلیاردریال به 225میلیاردریال رسیده که معادل هفت‌درصد کل بودجه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات است. این شرکت که متولی شبکه مادر مخابراتی در کشور است، از سال گذشته از مجموعه شرکت مخابرات ایران منفک شد و به مجموعه شرکت‌های زیرمجموعه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات پیوست.

6- رقم بودجه پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات با پنج‌درصد رشد از 160میلیاردریال در قانون بودجه سال‌جاری به 168میلیاردریال در لایحه پیشنهادی رسیده است. شایان ذکر است این رقم پنج‌درصد کل بودجه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات را تشکیل می‌دهد.

7- طبق ارقام لایحه بودجه پیشنهادی، سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی با کاهش بودجه مواجه شده است. رقم بودجه مصوب این سازمان در سال 1392 معادل 690میلیاردریال بوده که به 686میلیاردریال در لایحه پیشنهادی دولت کاهش یافته است. این رقم حدود 22درصد کل بودجه پیشنهادی وزارتخانه را شامل می‌شود.

-------------

نکته

با توجه به اینکه در بودجه وزارت ارتباطات‌وفناوری سال93 تنها 57‌درصد به ستاد وزارت ارتباطات تعلق گرفته است و بخش عمده این بودجه هم طبق تجربه‌های سنوات قبل صرف بودجه عمرانی می‌شود باید به یک نکته اشاره کرد و آن نیاز کشور به زیرساخت در بخش ارتباطات است که با توجه به موضوع بالا موردتوجه قرار نمی‌گیرد. در سال‌های گذشته هم با وجود خصوصی‌سازی در بخش ارتباطات و اضافه‌شدن اپراتورهای جدید متاسفانه نه‌تنها این اپراتورها دست به سرمایه‌گذاری در بخش زیرساخت نزدند که از زیرساخت‌ها بهره‌برداری کردند و همین موضوع باعث نقص در پیشرفت زیرساخت‌ها در زمینه ارتباطات است که به‌نظر می‌رسد در بودجه سال آینده باز هم شاهد بی‌توجهی به موضوع مهم زیرساخت‌ها خواهیم بود و با این بودجه ناچیز سهمی به زیرساخت‌ها نمی‌رسد و باید بودجه کافی در این زمینه پیش‌بینی شود تا وزارتخانه مجبور به صرف بودجه‌های جاری در این بخش نشود یا یک بودجه کافی برای زیرساخت‌ها در نظر گرفته شود تا شاهد شکوفایی در این بخش مهم که به پیشرفت فناوری کمک شایانی می‌کند باشیم.

  • ۹۲/۱۰/۲۳

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">