کشور مشکل تولید محتوای الکترونیکی دارد
عضو شورای راهبری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: حتی با راه افتادن نسل 3 و 4 ما این مشکل را داریم که چه محتوایی را میخواهیم از باند پهن منتقل کنیم؟
به گزارش فارس، احمد معتمدی رئیس دانشگاه امیرکبیر و عضو شورای راهبری وزارت ارتباطات در هفتمین کنفرانس نظام اداری الکترونیکی گفت: در علم ارتباطات و فناوری اطلاعات
قانونی به نام قانون «مور » وجود که بر اساس آن هر 18 ماه یکبار توان IC سازی دو برابر میشود و این قانون تابه حال پابرجا بوده و بر اساس آن سیستمهای کامپیوتری و الکترونیکی، نرمافزارها، حافظهها و خدمات در همین مدت زمانی دوبرابر میشوند اما در کشورمان این اتفاق نیفتاده است.
معتمدی یادآور شد:آمارها نشان میدهد که در شاخص توسعه دولت الکترونیک در بین 20-25 کشور در پایان ردهبندی هستیم، در عین حال که بعضی کشورها اصلا در ردهبندیهای سازمان ملل در این زمینه بررسی نمیشوند ،شاید در آن صورت وضعیت بدتری داشتیم.
وی با اشاره به رشد تکنولوژی و انتقال اطلاعات همراه اظهار کرد: با نسل 3 و 4 تلفن همراه، انتقال دیتا از طریق موبایل چند برابر شده به طوری که با در انگلیس 91 درصد استفاده از شبکه تلفن همراه مربوط به دیتا و 9 درصد صوت است درحالی که ما شبکه تلفن همراه را اصلا با صوت میشناسیم و در ایران رقم انتقال دیتا حدود یک درصد است.
وی افزود: حتی با راه افتادن نسل 3 و 4 ما این مشکل را داریم که چه محتوایی را میخواهیم از باند پهن منتقل کنیم چرا که عمده محتوایی که باید از این طریق منتقل شود مربوط به حکومت الکترونیک است اما ما مشکل تولید محتوا داریم و از باند پهن هم ناچارا اطلاعاتی که خارج از کشور تولید شده را منتقل میکنیم.
وی با اشاره به وضعیت نامناسب خدمات الکترونیک در کشور، گفت:از لحاظ نیروی انسانی وضعیت خوبی داریم و در زیر ساخت هم چندان مشکل نداریم، اما به دلیل ضعف در تولید محتوا منابع هدر میرود و شاهد مهاجرت نیروی انسانی هستیم.
رئیس دانشگاه امیرکبیر با اشاره به برنامه راهبردی این دانشگاه در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات، آمادگی این دانشگاه را برای کمک به دستگاهها برای توسعه خدمات الکترونیکشان اعلام کرد.
- ۹۳/۰۵/۲۱