گافهای آزمون الکترونیکی ضمن خدمت فرهنگیان
برخی از فرهنگیان در آزمون الکترونیکی دوره ضمن خدمت با پرداخت وجه افراد دیگر را جایگزینخود می کنند.
دوره های ضمن خدمت فرهنگیان به صورت الکترونیکی برای معلمان و دانشجو معلمان برگزار می شود، در پایان هر دوره نیز یک آزمون الکترونیکی از معلمان گرفته میشود.
فرهنگیان جهت شرکت در دوره های ضمن خدمت، پس از ثبت نام باید وارد سامانه برگزاری این آزمون شوند و کد کاربری و رمز عبور وارد کنند.
هر فرهنگی در ساعتی که از سوی برگزار کنندگان دوره مشخص می شود، در هر مکانی که هست می تواند در این آزمون شرکت کند.
نکات پنهان برگزاری آزمون الکترونیکی
برخی از فرهنگیان نکات جالب و پنهان این آزمون ها که دوره ضمن خدمت نیز برای معلمان شمرده می شود را به خبرنگار مهر بازگو میکنند.
یکی از فرهنگیان می گوید: مادرم آموزشیار نهضت سوادآموزی بوده است، سال هاست به استخدام آموزش و پرورش در آمده است، خیلی وقت ها نمی تواند در این دوره ها و آزمون ها شرکت کند. چون خودم هم معلم هستم به جای مادرم در این آزمون ها شرکت میکنم.
یکی دیگر از فرهنگیان نیز به خبرنگار مهر می گوید: این دوره ها برای برخی دیگر، باعث ایجاد کسب و کار شده است. معلمانی هستند که با دریافت ۲۰ تا ۱۰۰ هزار تومان به شرط قبولی در آزمون، چندین بار در دوره های الکترونیکی ضمن خدمت شرکت میکنند.
وی ادامه می دهد: به دلیل اینکه آزمون الکترونیکی است، مسئولان برگزاری متوجه این موضوع نمی شوند که هنگام آزمون چه کسی پشت سیستم نشسته است و با کد کاربری هر فرهنگی که در این دوره ثبت نام کرده است، می توان در این دوره ها شرکت کرد.
با این وجود فرهنگیانی نیز هستند که دوره های ضمن خدمت را کمکی برای بالا بردن اطلاعات عمومی خود می دانند. یکی از دانشجومعلمان به خبرنگار مهر می گوید: بنده نیز زیاد شنیده ام به دلیل الکترونیکی بودن آزمون، فرد کسی دیگر را جایگزین می کند.
وی ادامه می دهد: هفته پیش آزمون الکترونیکی «شمیم دانش» را دادیم، بسیار آسان بود. بنده مطالعه کرده بودم و نمره خوبی نیز کسب می کنم. این دوره ها نقش خوبی در توانمند کردن و بالا بردن اطلاعات دارد.
آزمون ها حضوری می شوند
رییس مرکز برنامه ریزی و نیروی انسانی وزارت آموزش و پرورش در این باره به خبرنگار مهر میگوید: آزمون ها از سال جاری حضوری شده است، درصددیم آزمون ها را در مدارس ساماندهی کنیم تا به صورت حضوری و با مدیریت و نظارت مدیر مدرسه انجام گیرد.
چهاربند تاکید می کند: این راهکار به این دلیل است که شائبه هایی که در ارتباط با جایگزینی افراد در آزمون وجود دارد، ازبین برود.
به گزارش مهر دوره های ضمن خدمت تاثیر مثبتی بر اطلاعات علمی فرهنگیان و دانشجومعلمان دارد و هدف برگزاری این دوره ها نیز به روز کردن و توانمندکردن فرهنگیان است. برخی که در این آزمون تقلب می کنند و فرد دیگری را جایگزین خود می کنند، ابتدا به خود و سپس به دانش آموزان خیانت میکنند.
برگزاری آزمون حضوری با نظارت که از سوی وزارت آموزش و پرورش ارائه شده است راهکار خوبی است اما امیدواریم عملی شود. پیگیری های خبرنگار مهر نشان می دهد، دوره های ضمنخدمت همچنان الکترونیکی برگزار می شود و همچنان روند جایگزینی نیز وجود دارد. این موضوع نشان می دهد، عملکرد وزارت آموزش و پرورش در برگزاری آزمون های الکترونیکی موفق آمیز نبوده است و برخی از معلمان از نبود نظارت سوء استفاده می کنند. لذا نظارت آموزش و پرورش باید به مقوله آزمون های الکترونیکی جدی تر باشد.