گردهمایی آتن بی نتیجه تمام شد
اولین مجمع راهبری اینترنت در آتن با امید به پیشرفت فنآوری در دسترسی سریع به اینترنت در کشورهای در حال توسعه روز گذشته به کار خود پایان داد.
به گزارش سرویس جامعهی اطلاعاتی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، شرکت کنندگان در این مجمع، چالشهای مورد بحث در میان دولتها، صنایع و گروههای اینترنتی را برای کنگرهی سال آینده که در برزیل برگزار میشود، روشن کردند.
بر اساس این گزارش در این مجمع تردیدهایی که دربارهی سانسورهای اینترنت وجود دارد، مورد بحث قرار گرفت و تلاشهایی نیز برای جذب کاربران غیر انگلیسی زبان و قانونهای جهانی اینترنت انجام شد.
در این مجمع اتحادیهی بینالمللی مخابرات سازمان ملل، چالشهای سازمان U.S آمریکا را در مورد عملکردهای اینترنت جهانی به بحث دولتها در مورد آینده اینترنت تغییر داد و پیشرفت اجلاس سران سازمان ملل در سال گذشته در مورد بحث جامعهی اطلاعاتی در تونس مورد برسی قرار گرفت.
بر اساس این گزارش، ایالت متحدهی آمریکا از واگذاری رایانههایی که به صورت مستقیم ترافیک اینترنت را کنترل میکنند، امتناع کرد.
در ادامهی این جلسات، در مورد سرعت تلفنهای وابسته به اینترنت و مزایایی که برای دو میلیارد کاربر جهانی دارد بحث و تبادل نظر شد، همچنین گروههای حقوق بشر، به افزایش سانسورهای اینترنتی اخطار دادند و دولتهای چین، ویتنام، ایران، سوریه به همراه گوگل به سانسور اینترنتی متهم شدند.
همچنین بنا بر گزارش دریافتی، دکتر حمید شهریاری - دبیر شورای عالی اطلاعرسانی - در روز پایانی مجمع راهبری اینترنت گفت: اگر به مفهوم ارزشی چند فرهنگ گرایی وزن لازم داده میشد، باید به فرهنگهای دیگری چون ایران و اندونزی اجازه مشارکت بیشتری در مدیریت مجمع راهبری اینترنت داده میشد.
وی به عنوان نمایندهی ایران، در ابتدای سخنان خود از دولت یونان و مدیریت نیتین دسایی و دیگر همکاران وی که طی چهار روز مدیریت فروم را برعهده داشتند، تشکر کرد و گفت: نمیخواهم با این انتقاد زحماتی که تاکنون بر دوش مدیر کل بوده است را نادیده بگیرم، بلکه بیشتر درصدد بیان نکتهای هستم که با شنیدن حرفهای هم و با توافق یکدیگر بتوانیم مبحث حاکمیت اینترنت را پیش ببریم.
وی ادامه داد: اگر به مفهوم ارزشی چندفرهنگ گرایی وزن لازم داده میشد، باید به فرهنگهای دیگری چون ایران و اندونزی اجازه داده میشد که به عنوان صاحبان ارزشهایی خاص که ارزشهایشان کمتر نیز در این نوع جلسات طرح میشود، مشارکت بیشتری در مدیریت این نشست داشته باشد و در پانلها مشارکت داده میشدند.
وی تصریح کرد: ما نمیخواهیم ارزشهای فرهنگ خویش را به دیگر ملتها تحمیل کنیم، بلکه میخواهیم آنها فرصتهای بیشتری برای شناخت در اختیار داشته باشد، لذا از مدیریت این نشست و نشستهای بعدی در برزیل و هند توقع داریم که از اعمال این محدودیتها برای کشورهایی مانند ایران، پیشگیری کنند.
- ۸۵/۰۸/۱۳