گزارش تجارت الکترونیکی به رییس جمهور ارایه شد
پروژه برنامه جامع توسعه تجارت الکترونیک, استانداردسازی کدینگ, توسعه نقطه تجاری شبکه جامع اطلاعرسانی از جمله پروژههایی است که بر عهده وزارت بازرگانی گذاشته شده تا انتهای تیرماه به بهرهبرداری میرسد.
دکتر فرهاد دژپسند معاون وزیر بازرگانی در مورد روند توسعه و پیشرفت تجارت الکترونیکی در گفت وگو باایلنا, گفت: موضوع IT و ICT از مباحث جدیدی است که تاریخچه پیدایش آن در دنیا هنوز به یک دهه نمیرسد، ولی از رشد و توسعه بسیار بالایی در سطح دنیا برخوردار بوده است، به همین منظور موسسات پیشبینی کننده رشد تجارت الکترونیک اغلب مجبور میشوند پیشبینیهایشان را اصلاح نمایند.
وی ادامه داد: ایران هم کشوری درحال توسعه و در عین حال نیازمند گسترش تجارت الکترونیک است و میخواهد از مزایای آن در زمینه افزایش صادرات غیر نفتی,افزایش جایگاه در تجارت بینالملل, ارتقاء رفاه مصرف کنندگان, افزایش رقابت بنگاهها و به طور کلی منافع مختلفی که متاثر از تجارت الکترونیک است, استفاده نماید.
دژپسند, با ابراز نگرانی از احتمال ایجاد موازی کاری دستگاهها با توجه به شرایط حاکم در توسعه، گفت: این نگرانی همیشه وجود داشت که جدید بودن این پدیده از یک طرف و مهم بودن آن از طرف دیگر باعث شود دستگاهها گرفتار موازی کاری, پراکندهکاری و هدر دادن منافع کلان کشور شوند.
وی افزود: به همین منظور دولت در سال 81 وزارت بازرگانی را موظف کرد که برنامه جامع توسعه تجارت الکترونیک کشور را تهیه و تدوین نمایند، وزارت بازرگانی هم به علت مهم بودن این بحث به این جمعبندی رسید که توسعه این بخش تنها توسط شرکت داخلی قابل اجرا و انجام نیست.
به گفته دژپسند، به همین منظور طی مناقصهای که صورت گرفت, شرکتی که توانست همکاری و مشارکت چهار شرکت برتر در زمینه تجارت الکترونیک از اروپا و آسیا همچون فرانسه, دانمارک, سنگاپور و مالزی را جلب کند برنده مناقصه شد تا با همکاری سایر شرکتهای داخلی برنامه جامع توسعه تجارت الکترونیک تهیه و اجرا نماید.
معاون وزیر بازرگانی خاطرنشان کرد: حتی با تهیه و تدوین برنامه جامع توسط شرکتهای خارجی و داخلی وزارت بازرگانی به این امر نیز بسنده نکرده و این برنامهها را برای استفاده از نقطه نظرات صاحبنظران داخلی برای توسعه به دستگاههای مربوط ارسال کردند تا نهایتاً جهت تصویب به هیات دولت ارسال شود.
دژپسند با اعلام این مطلب که هفته گذشته گزارش کاملی از فعالیت انجام شده در زمینه تجارت الکترونیک به ریاست جمهوری ارایه شده است، در خصوص بهرهبرداری از پروژههای محوله به وزارت بازرگانی گفت: پروژه برنامه جامع توسعه تجارت الکترونیک از جمله پروژههای آمادهای است که سهشنبه هفته جاری برای تایید نهایی به معاون اول رییس جمهور ارسال خواهد شد تا برای ارجاع به دولت اقدامات لازم صورت گیرد.
وی استانداردسازی کدینگ را نیز از دیگر برنامههایی اعلام کرد که در مرحله بهرهبرداری آزمایشی است و هماکنون منتظر جواب تستهای لازم برای افتتاح است.
معاون وزیر بازرگانی افزود: پروژه توسعه نقطه تجاری هم از جمله پروژههایی است که در مرحله بهرهبرداری آزمایشی است, ضمن این که طراحی و اقدامات اساسی شبکه جامع اطلاعرسانی صورت گرفته و هم اکنون در مرحله تعامل با دستگاههای مربوطه هستیم به نحوی که درحال حاضر بانک مرکزی, گمرک, مرکز آمار ایران و بازرگانی خارجی مراحل آخر تعاملات را پشت سر میگذارند.
وی تاکید کرد: قطع یقین تا انتهای تیرماه اگر پروژههای موظف وزارت بازرگانی افتتاح شود و مورد بهرهبرداری قرار گیرد.
- ۸۴/۰۳/۲۱