گزارش عملکرد مرکز تحقیقات مخابرات
معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و سرپرست مرکز تحقیقات مخابرات ایران گفت: برای سال ۸۷مرکز، ۷۰میلیارد تومان بودجه پیشبینی شده است.
"کمال محامدپور" روز شنبه در نشست خبری این مرکز هم زمان با دهه فجر، افزود: ۱۰میلیارد تومان نیز از درآمد اختصاصی این مرکز به شرط تحقق، به بودجه سال ۸۷افزوده خواهد شد.
وی اظهار داشت: تاکنون ۷۰پروژه در مرکز تحقیقات مخابرات ایران تعریف شده است که ۳۷پروژه برون سپاری شده و مابقی پروژهها در مرکز به کمک دانشگاهها انجام شده است.
وی ادامه داد: همچنین ۲۰آزمایشگاه تخصصی توسط مرکز در دانشگاهها نیز در حال راه اندازی است که برای راهاندازی ۱۱آزمایشگاه در حال انعقاد قرارداد هستیم.
به گفته وی، ۵مرکز رشد فناوری اطلاعات و ارتباطات نیز توسط مرکز در دست تجهیز است که در مجموع میتوان گفت در سال جاری تاکنون ۵۵میلیارد تومان هزینه پروژههای مرکز تحقیقات شده است.
بهگفتهوی، دانشگاهها توانمندی لازم را دارند و باید آنها را با تحقیقات فناوری اطلاعات و ارتباطات درگیر و پشتیبانی کرد.
محامدپور، ایجاد آزمایشگاههای تخصصی برای دانشگاهها را فرصت خوب از لحاظ مالی عنوان کرد و افزود: دانشگاهها میتوانند با استفاده از این آزمایشگاههای تخصصی کار تحقیقاتی انجام دهند و در دراز مدت نیز با استفاده از این آزمایشگاهها و فعالیتهای تحقیقاتی برای خود درآمدزایی داشته باشند.
وی جمع تسهیلات داده شده به خارج از مرکز، نظیر شرکتها، مراکز تحقیقاتی و پیمانکاران را در ۶ماهه اول سال ۸۶حدود ۱۸میلیارد تومان ذکر کرد.
از ابتدای دولت نهم جمع اعتبارات برای ارایه تسهیلات تا پایان ،۸۶ صد و ۱۲میلیارد تومان است که تاکنون ۷۰میلیارد تومان این تسهیلات به گیرندگان تسهیلات پرداخت شده است.
تاکنون ۶۰درصد این تسهیلات که به صورت وام ارایه میشود، در استان ها و ۴۰درصد آن در تهران پرداخت شده است.
سرپرست مرکز تحقیقات مخابرات ایران در مورد کمیتههای پژوهشی استانها توضیح داد: باید از ظرفیتها و امکانات موجود در استانها استفاده شود که تشکیل کمیتههای پژوهشی در ابتدای سال ۸۴در ۳استان، در سال ۲۱ ،۸۵ استان و اکنون به ۳۰استان و در واقع تمامی استانهای کشور گسترش یافته است.
کمیتههای پژوهشی متشکل از اساتید دانشگاهی و کارشناسان استانها هستند که در سال ۱۸۷ ،۸۴طرح پژوهشی پیشنهادی ارایه شده که ۴۶مورد آن تصویب شده است و در سال جاری نیز ۴۷۰طرح توسط این کمیتهها پیشنهاد شده که ۱۳۰پروژه مورد تصویب قرار گرفته است.
وی این روند صعودی را نشاندهنده ، وجود پتانسیل در استانها دانست و بیان داشت: اساتید میتوانند کارهای پژوهشی انجام دهند و برای هر پروژه نیز حداکثر ۵۰میلیون تومان تصویب کنند.
معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات مرکز تحقیقات مخابرات ایران اظهار داشت: در نیمهاول امسال ۴میلیارد تومان اعتبارات پژوهشی داشتهایم که جهت پروژههایی که در استانها پیشنهاد و تصویب شده، صرف شده است.
بهعقیده وی، سایر دستگاههای اجرایی نیز میتوانند با بکارگیری پتانسیلهای استانی، اجرای پروژههای پژوهشی خود را به استانها گسترش دهند.
معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و سرپرست مرکز تحقیقات مخابرات ایران گفت: طرح پایلوت نسل سوم تلفن همراه در تهران و تبریز اجرا میشود.
"کمال محامدپور" روز شنبه در نشست خبری این مرکز همزمان با دهه فجر، افزود: هدف از اجرای پایلوت یاد شده این است که توانمندیهای تکنولوژی نسل سوم تلفن همراه را با نسل موجود در کشور ( ۲و (۲/۵مورد مقایسه قرار دهیم.
وی اظهار داشت: نسل سوم به تعداد محدودی از مشترکان تلفن همراه جهت تست ارایه خواهد شد و پایلوت این طرح در تهران دارای ۴سایت تلفن همراه است که یک سایت در ساختمان تلفن همراه، یک سایت در وزارت ارتباطات و دو سایت نیز در مرکز تحقیقات مخابرات قرار داده شده است.
وی با اشاره به اینکه این طرح پایلوت برای بررسی نحوه انطباق این تکنولوژی (نسل سوم) با نسل ۲و ۲/۵است، افزود: طرح اپراتور سوم بر اساس نسل ۳خواهد بود.
این مقام ادامه داد: مزایده بینالمللی اپراتور سوم تلفن همراه تابع قوانین سرمایهگذاری خارجی است و سهامداران اپراتورهای موجود در کشور که بیش از ۵درصد سهام داشته باشند حق مشارکت در مزایده این اپراتور را ندارند.
وی این قانون را فرصتی برای کسانی که در اپراتورهای قبلی مشارکت نداشتند، عنوان کرد.
محامدپور استقبال شرکتهای خارجی نظیر اروپایی، روسی و چینی برای شرکت در مزایده این اپراتور را بالا بیان کرد و توضیح داد کسانی که در این مزایده شرکت میکنند باید تخصص در زمینه اپراتور تلفن همراه به ویژه نسل سوم را داشته باشند.
اسناد اپراتور سوم تلفن همراه با مشاوره اتحادیه بینالمللی مخابرات ( (ITUآماده شده و به وزارت ارتباطات و سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی برای تصویب پروانه و محتوای اسناد ارایه شده است.
وی با اشاره به اینکه مزایده اپراتور سوم تلفن همراه به زودی برگزار میشود، گفت: پیشبینی میشود برنده نهایی این مزایده تا تیر یا مرداد ماه سال آینده اعلام و تا نیمه اول سال ۸۷نیز پروانه مربوطه صادر شود.
معاون وزیر ارتباطات گفت: علاوه بر دریافت مشاوره از اتحادیه بینالمللی مخابرات، یک مشاور خارجی نیز برای پروژه اپراتور سوم انتخاب خواهد شد و قرار است طی هفته آینده برگزاری مناقصه برای مشاور خارجی اعلام شود.
محامدپور در خصوص توانمندی شرکتهای خصوصی آیسیتی کشورمان بیان داشت: وزارت ارتباطات با سفرای بسیاری از کشورها مذاکره کرده است تا شرکتهای ایرانی و سرمایهگذاران ایرانی را در این حوزه بپذیرند.
وی در تکمیل سخنان خود و اینکه چرا تاکنون در زمینه فعالیت شرکتهای ایرانی در خارج از کشور کاری پیش نرفته است، اظهار داشت: ساز و کارهای داخلی برای فعالیت شرکتهای داخلی در خارج فراهم نبوده و موانع بسیار است، در صورتی که بازار خوبی در خارج از ایران برای این شرکتها وجود دارد.
وی بازارهای هدف را هند، آفریقا، کشورهای همسایه و کشورهای آمریکای لاتین عنوان کرد.
این مقام مسوول در خصوص طرح اینترنت ملی نیز گفت: ایجاد زیرساختهای فنی برای این طرح که توسط "طرح ملی "IPو "مرکز داده ملی" عملی میشود و متولی هر دو پروژه یاد شده شرکت ارتباطات زیرساخت است، پیش نیازهای طرح اینترنت ملی به شمار میروند. این پروژهها به دلیل حجم بالای طرحها، مبلغ بسیاری از بودجه اینترنت ملی را به خود اختصاص دادهاند.
وی در خصوص بودجه فناوری اطلاعات کشور گفت: مجموع بودجه تمامی دستگاهها در زمینه فناوری اطلاعات ۱۲۰میلیارد تومان است و اگر سرانه آیتی را برای هر نفر ۱۰دلار در نظر بگیریم این بودجه کافی نیست.
اما وی در ادامه توضیحات خود در مورد بودجه فناوری اطلاعات تصریح کرد: اگر همین بودجههای پراکنده در دستگاههای مختلف به خوبی مدیریت شود، شاهد توسعه فناوری اطلاعات در کشور خواهیم بود.
وی در خصوص طرح ملی IPتوضیح داد: هدف از اجرای این طرح، توسعه زیرساختهای "آیپی" و اینترنت کشور است که اواخر تابستان امسال اسناد مناقصه آن آماده شده است.
اسناد این مناقطه ۱۰روز قبل توسط مرکز تحقیقات مخابرات تحویل شرکت زیرساخت شده است و این شرکت آماده است تا مناقصه مذکور را اعلام کند.
محامدپور در خصوص مرکز داده اینترنتی مرکز تحقیقات مخابرات گفت: این پروژه از سال قبل آغاز شده و اکنون آماده بهرهبرداری است.
به گفته وی، با استفاده از تجربه راه اندازی مرکز داده اینترنتی در مرکز تحقیقات مخابرات، گروهی از مرکز با همکاری شرکت زیرساخت و بخش خصوصی توانمند در زمینه IDCدر حال بررسی و مذاکره هستند تا IDCملی ایجاد شود.
- ۸۶/۱۱/۲۰