ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

گزارش واشنگتن پست از نفوذ اینترنت در ایران

| يكشنبه, ۲۷ بهمن ۱۳۹۲، ۰۳:۳۴ ب.ظ | ۰ نظر

واشنگتن پست در گزارشی نوشت: برغم مشکلات فراوان اینترنت در ایران به لحاظ سرعت، فیلترینگ و کلاه برداری های اینترنتی، تجارت الکترونیکی به سرعت در ایران روبه توسعه است و مردم به طور فزاینده ای به انجام امور از طریق اینترنت رو می آورند.

شمار کشورهایی که در داشتن کمترین سرعت اینترنت در جهان به گرد پای ایران می رسند، محدود است. امور ساده برخط می تواند ساعت ها در اینجا به طول بیانجامد، چیزی که باعث خشم کسانی می شود که این کندی سرعت اینترنت را سمبل یک فلج و ناتوانی گسترده می دانند.

ممکن است بارگذاری یک ویدئو کلیپ یا دسترسی به یک حساب بانکی برخط ساعت ها در ایران به طول بیانجامد و دسترسی به اینترنت اغلب با وقفه های بدون توضیح مختل می شود.

لیکن برغم این مشکلات، ایران با یک جمعیت 76 میلیونی، بیشترین شمار کاربران اینترنت در خاورمیانه را دارا است. تقریبا نصف خانوارهای ایرانی به اینترنت دسترسی دارند، نرخ نفوذی که حدودا معادل میانگین منطقه ای آن است.

یک طراح شبکه گفت: شکلی که آنها پهنای باند را در اینجا مسدود می کنند، مانند یک سد مجازی است، اما اینک ایران وعده تغییر می دهد.

حجت الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی رییس جمهوری ایران می گوید: این کار قبلا شروع شده است و به لطف خدا ادامه خواهد یافت.

دولت می گوید، در اواخر مارس (اواسط فروردین) میانگین پهنای باند دو برابر خواهد شد.

براساس آمار مقایسه ای که پایگاه خبری نت ایندکس دات کام منتشر کرده با این اقدام، ایران در سرعت اینترنت از رتبه 170جهان حدودا به رتبه 135 خواهد رسید.

به گزارش ایرنا و به نقل از این روزنامه آمریکایی،افزایش پهنای باند به دلایل زیادی چرخش تعجب آوری برای ایران به عنوان کشوری که در آن سالیان متمادی تمام خدمات اینترنتی چه دولتی و چه خصوصی، تحت کنترل بوده، محسوب می شود.

ایران سرعت اینترنت را در حالی تحت کنترل قرار داده که تمام پایگاه های اینترنتی که به لحاظ سیاسی خطرناک بداند را نیز فیلتر می کند.

اما اکنون به نظر می رسد روحانی معترف است که این محدودیت ها در مورد تجارت اینترنتی معکوس عمل کرده اند.

روحانی سه شنبه گذشته گفت: جوانان سال آینده می توانند روی اقدامات موثر در این زمینه حساب کنند.

نصراله جهانگرد معاون وزیر ارتباطات و فناوری ارتباطات اخیرا به خبرنگاران ایرانی گفت: ما هنوز خیلی در این زمینه عقب هستیم.

متوسط سرعت فعلی اینترنت در ایران (دو مگابایت در ثانیه) حدود یک دهم متوسط جهانی سرعت اینترنت است که رتبه ایران را پایین تر از آنگولا و گینه استوایی قرار می دهد.

هنگ کنگ که بیشترین سرعت اینترنت را در جهان دارد، میانگین سرعت خود را به 72 مگابایت در ثانیه رسانده است.

آمریکا با 21 مگابایت در ثانیه در رتبه 31 جهان قرار دارد.

در حالی که بسیاری از مشکلات به قوت خود باقی است، مسوولان می گویند از تابستان گذشته یعنی پس از انتخاباتی که در آن حجت الاسلام والمسلمین روحانی به ریاست جمهوری رسید، سرعت اینترنت 30 درصد بیشتر شده و این حرکت با آزادی های بیشتری نیز همراه بوده است.

مسوولان همچنین قول داده اند از مارس 2015 (اسفند 94) پهنای باند 10 برابر خواهد شد.

محمود واعظی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران امسال در یک گفت و گوی تلویزیونی گفت: بشریت برای بسیاری از مقاصد به اینترنت نیازمند است.

وی افزود: ما باید گام های زیادی برای بهبود تجربه اینترنتی مردم در زمینه هایی مانند خرید اینترنتی، پرداخت صورت حساب ها و برنامه ریزی تحویل آسانتر بسته ها برداریم.
تاجران الکترونیکی ایران می گویند، برنامه های دولت در زمینه بهبود دسترسی تاثیر مثبتی دارد.
احسان گلابگیر مدیرعامل یک شرکت تولیدکننده لباس معتقد است: در حال حاضر سرعت اینترنت بهتر شده که این امر به توسعه تجارت الکترونیکی کمک فراوانی می کند.

وی افزود: در سال گذشته فروش شرکت وی به لحاظ حجم و درآمد دو برابر شده است.

این شرکت از جمله 20 فروشگاه بزرگ برخط ایران است که برای چانه زنی در مورد مسایلی مانند معافیت خرید اینترنتی از پرداخت مالیات، از بین بردن پایگاه های فروش اینترنتی تقلبی و افزایش پهنای باند، با هم ائتلاف تشکیل داده اند.

پیشتازان کسب و کارهای اینترنتی ایران معتقدند، اکنون بیش از 20 هزار فروشگاه برخط فعال در این کشور وجود دارد که بیشتر آنها اکنون به دنبال گرفتن مجوز رسمی کسب هستند.

فرانک اسکویی معاون مدیر مرکز توسعه تجارت الکترونیکی گفت: نزدیک 70 درصد متقاضیان مجوز خرده فروشی الکترونیکی ، کمتر از 30 سال سن دارند.

وی افزود: این مرکز ظرفیت بکارگیری شمار زیادی از جوانان را دارد آن هم در کشوری که براساس آمارهای دولتی بیکاری جوانان به 26 درصد می رسد و برخی برآوردها نیز این رقم را خیلی بیشتر تخمین می زنند.

به گفته اسکویی، تجارت الکترونیک ظرفیت کارآفرینی زیادی دارد و از آنجا که شروع این فعالیت ها به سرمایه گذاری زیادی نیاز ندارد، بسیاری از جوانان جذب این رشته می شوند.

اما، با رشد کسب و کارهای اینترنتی، مسوولان ایران اکنون گرفتار چالشی از سوی آنها هستند و شروع کرده اند به اینکه چطور از منافع مصرف کنندگان در این عرصه حمایت کنند.

در نخستین گام برای کاهش کلاهبرداری های برخط، بانک مرکزی ایران از آغاز سال جدید شمسی که مقارن با اواسط مارس است، پذیرش تراکنش های مربوط به شبکه های اینترنتی بدون مجوز را متوقف خواهد کرد.

در زمان حاضر به طور رسمی، روزانه فقط در حدود 300 هزار دلار فروش اینترنتی در ایران انجام می شود، لیکن این آمار وقتی مقررات جدید به اجرا درآید به سرعت افزایش خواهد یافت و تمام تراکنش های مالی ثبت خواهند گردید.

حتی اکنون که مقررات شفاف نیست، مردم در اینجا به طور فزاینده ای با تراکنش های الکترونیکی احساس راحتی بیشتری می کنند.

وسایل الکترونیکی بویژه تلفن همراه، معمول ترین وسیله ای است که در ایران به صورت بر خط فروخته می شود، لیکن همه چیز از قالی ایرانی تا ماشین صفر کیلومتر اکنون می تواند از طریق شبکه اینترنت فروخته شود.

حتی دو فروشگاه اینترنتی دولتی ایران نیز گزینه خرید اینترنتی را در پایگاه اینترنتی خود به کاربران پیشنهاد می دهند.

هیچکس در اینجا انتظار ندارد به این زودی ها، بازار فروش اینترنتی، فروشگاه های آجر و ملات را نیز در بربگیرد لیکن از آنجا که ایران کشوری است که قیمت بنزین در آن به نسبت ارزان است و دارای فرهنگی است که پیک موتوری در هر ساعتی از شبانه روز در آن در دسترس می باشد، کسب و کارهای اینترنتی احتمالا از هزینه پایین تحویل خدمات بهره مند خواهند شد.

دهه ها است، دستیابی سوخت ارزان، هزینه حمل و نقل در ایران را بسیار ارزان تر از کشورهای دیگر کرده و خدمات تحویل آسان و کارایی را بوجود آورده است. فروشگاه های اینترنتی بویژه در پایتخت بزرگ آن تهران که در هر ساعتی از شبانه روز، پیک موتوری در دسترس است، از این مزیت به نفع خود استفاده کرده اند.

فرزاد انصافی مدیر بازاریابی یک فروشگاه اینترنتی، یکی از پایگاه های پیشتاز در تجارت الکترونیکی ایران گفت: نیازهای زندگی، مردم ما را به سوی این سوق می دهد که به جای آنکه وقتشان را در خیابان های شلوغ تلف کنند، به فروشگاه های بر خط روی آورند.

وی افزود: ایرانی ها نمی توانند تصور کنند که ظرف سال های آینده، اقلام مورد نیازشان را به صورت اینترنتی خریداری خواهند کرد.

  • ۹۲/۱۱/۲۷

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">