گزارش کیهان از قطع اینترنت 6 استان به دستور رگولاتوری
سازمان تنظیم مقررات ارتباطات در حالی از توقف فروش اینترنت مخابرات در ۶ استان به علت کیفیت پایین سرویس ارائه شده به مشترکان خبر داد که برخی کارشناسان این اقدام سازمان مذکور را بازی سیاسی و در راستای تضعیف مخابرات ارزیابی میکنند.
غلامرضا داداشزاده معاون نظارت و اعمال مقررات سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی اعلام کرد: در حال حاضر در ۶ استان کرمان، فارس، ایلام، بوشهر، هرمزگان و کردستان توقف فروش اینترنت، اعمال شده که مربوط به تمامی ارائهدهندههای اینترنت ADSL است.
وی تصریح کرد: در مواردی که کیفیت سرویس ارائه شده به مشترکان از شاخصهای تعیین شده پائینتر باشد، سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیوئی در مورد توقف فروش سرویس اپراتور تا زمان ارتقای پهنای باند اقدام میکند. در این راستا در مواقع اعمال توقف فروش یا مواردی که لازمه ارائه سرویس، انجام توسعه زیربنائی بخش ICT است، سرویسهای دسترسی به باند پهن شامل Wimax، Wi-Fi، 3G و 4G به عنوان سرویسهای جایگزین قابل استفاده است.
لذا قطع سرویس صورت گرفته مطابق دورههای قبلی تنها شامل سرویس اینترنت مخابرات استانها است که قبلا از وصول نشدن مطالبات عقب افتاده خود توسط وزارت ارتباطات شکایت کرده بود.
بدهی میلیاردی دولت به مخابرات
پیش از این داود زارعیان، درباره توقف فروش پهنای باند به 8 استان به دلیل بدهی مخابراتهای استانی گفته بود: با حل مشکل شرکتهای مخابرات استانی مازندران و همدان، هماکنون فروش پهنای باند به 6 شرکت مخابرات استانی دیگر متوقف شده است.
سخنگوی شرکت مخابرات ایران با بیان اینکه مشکل کمبود نقدینگی را نمیتوانیم انکار کنیم، ادامه داد: مشکل کمبود نقدینگی امروز مخابرات ناشی از سیاستهای غلط تعرفهگذاری است. علاوه بر این، دولت پس از اجرای همکدسازی به وعده خود برای بازنگری در تعرفهها عمل نکرد.
وی در واکنش به اینکه مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت گفته بود شرکتهای مخابرات استانی میگویند هزینهها را به شرکت مخابرات ایران دادهاند اما مخابرات هزینهها را به زیرساخت پرداخت نکرده، گفت: در نتیجه این رویه وزارت ارتباطات، شرکتهای مخابرات استانی ضررده شدهاند و شرکتهای ضررده چه پولی میتوانند به مخابرات ایران بدهند؟
زارعیان با بیان اینکه مخابرات حدود 1300 میلیارد تومان طلب مستقیم از مشترکان دولتی و خصوصی دارد، اظهار داشت: اخیرا با سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور مذاکراتی کردهایم که برخی از طلب مخابرات از دولت و وزارت اقتصاد را تهاتر کنند که هنوز پاسخی نگرفتهایم.
سخنگوی شرکت مخابرات ایران خاطرنشان کرد: تلاش میکنیم با تأمین نقدینگی، بدهی شرکت زیرساخت را در اولویت قرار داده و بپردازیم و از زیرساخت نیز خواستهایم که در ارائه پهنای باند به مشترکان مخابرات محدودیت ایجاد نکند.
مخابرات پولدار است!
محمدرضا فرنقی زاد سخنگوی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز مدعی شد: شرکت ارتباطات زیرساخت در ۱۵ ماه گذشته هفت صورتحساب برای شرکت مخابرات ایران ارسال کرده بود که هیچکدام پرداخت نشد و بر این اساس تصمیم به قطع ارتباطات بینالمللی مخابرات در ۹ استان گرفته شد.
او درباره طلبهای شرکت مخابرات از دستگاههای دولتی گفت: شرکت مخابرات ایران شرکتی سود ده است و در مجمع اخیر خود حدود ۲۰۰۰ میلیارد تومان سود توزیع کرده است، بنابراین برای ۳۰۰ تا ۴۰۰ میلیارد تومان بدهی نباید مشکلی داشته باشد(!)
وی ادامه داد: بدهی شرکت مخابرات به شرکت زیرساخت مربوط به ارتباطات بینالمللی و استفاده از پهنای باند است که مربوط به طلبکاریهای این شرکت از شرکتهای دولتی در بخش تلفن ثابت نمیشود(!)
اشتراک منافع قاضی و زیرمجموعه
به گزارش کیهان گفتنی است کارشناسان معتقدند تا زمانی که وزارت ارتباطات قانونگذاری، نظارت، قضاوت و ارزیابی در حوزه اینترنت را شخصا عهدهدار است و بدون ارائه گزارش و مستندات اقدام به تصمیمسازی و تهدید بخش خصوصی مینماید، وضعیت ارتباطات کشور بهبود نخواهد یافت. چرا که در چنین سیستمی قاضی خود با زیرمجموعه اشتراک منافع دارد و تضعیف شرکتهای خصوصی همچون مخابرات با گروگانگیری تجارت آنها به واسطه احکام صادره، به سادگی امکانپذیر است.
تهدید شرکتهای خصوصی به افزایش خرید پهنای باند از وزارت ارتباطات به منظور بالا بردن درآمدهای شرکت زیرساخت در حالی صورت میگیرد که هیچ گزارشی مبنی بر نحوه ارزیابی کیفیت خدمات ارائه شده به مردم «Quality Servise» به صورت ماهیانه یا سالیانه در اختیار مردم قرار نگرفته است.
پر واضح است که نظارت دولت بر نحوه ارائه خدمات اینترنتی و ارتباطی با استقبال مردم و رسانهها مواجه خواهد شد اما تا زمانی که ساز و کار چنین نظارتی معین نباشد و قضاوت بر زیرمجموعه به علت مشخص نبودن شاخصهها با انتشار آزاد اطلاعات همراه نشود، شائبههای سیاسی و گمانه مستمر تضعیف بخش خصوصی بیپاسخ خواهد ماند.