یوتیوب انتشار خبار جعلی از انتخابات آمریکا را مجاز میکند
در پی انتخاب بایدن به عنوان ریاستجمهوری آمریکا شایعاتی در باره تقلب در انتخابات انتشار یافت. تاکنون پلتفرم ویدئویی یوتیوب چنین اظهارات نادرستی را حذف میکرد. حال با تغییر مقررات، اخبار نادرست اجازه دارند آنلاین بمانند.
پلتفرم ویدئویی یوتیوب از این پس محتواهای حاوی ادعاهای نادرست در مورد تقلب، اشتباهات یا اشکالات گسترده در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ و سایر انتخابات گذشته ایالات متحده را حذف نخواهد کرد.
به گزارش دویچه وله این شرکت روز جمعه ۲ ژوئن (۱۲ خرداد) ضمن انتشار این خبر اعلام کرد که در حال بازگرداندن سیاست پیشین خود در برخورد با اظهارات نادرست در مورد انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ است.
یوتیوب یک ماه پس از انتخابات ریاستجمهوری آمریکا شروع به حذف پستهایی کرد که به دروغ ادعا میکردند، تقلب یا اشتباهات گسترده در انتخابات نتیجه آن را تغییر داده است.
این شرکت در توضیح اقدام تازه خود توضیح داد: «پس از حذف دهها هزار ویدیو و پس از یک دوره انتخاباتی، به این نتیجه رسیدهایم که زمان آن فرارسیده که تأثیر این سیاست خود را بر اساس چشمانداز در حال تغییر ارزیابی کنیم.»
یوتیوب میافزاید، اگرچه حذف ویدئوها انتشار برخی اطلاعات نادرست را محدود میکند، اما میتواند "اثرات ناخواستهای داشته باشد که باعث محدودیت در ابراز عقیده سیاسی شود".
در بیانیه یوتیوب آمده است که امکان بحث آشکار درباره ایدههای سیاسی، حتی اگر مناقشه برانگیز یا مبتنی بر فرضیات اثباتنشده باشد، دارای "اهمیت کانونی برای یک جامعه دموکراتیک کارآمد، به ویژه در میانه فصل انتخابات" است.
به همین دلیل، به گفته یوتیوب، مقررات به روز شده از همین لحظه به اجرا درمیآیند. دیگر مقررات این شرکت از قرار معلوم به قوت خود باقی میمانند، از جمله ممنوعیت محتواهایی که میتواند رأیدهندگان را گمراه کند یا باعث خلل در پروسه های دموکراتیک شود.
انتقادها به تصمیم یوتیوب
این تصمیم یوتیوب بلافاصله با انتقاداتی مواجه شد. سازمان مستقل "رسانه آزاد" (Free Press) از یوتیوب خواست، فوری از "تصمیم خطرناک" خود عققبنشینی کند.
این سازمان گفته است، پلتفرم آنلاین یوتیوب در توجیه تصمیم خود را با دفاع از آزادی بیان توجیه می کند، اما "کاملاً در اشتباه" است. به اعتقاد سازمان "رسانه آزاد" این نشر نفرتپراکنی و اطلاعات نادرست است که "دموکراسی ما" را تهدید میکند.
سازمان چپگرای "مدیا مَترز" نیز ضمن بیان این که یوتیوب "یکی از آخرین پلتفرمهای آنلاین بزرگ" بود که مقرراتی برای جلوگیری از اطلاعات نادرست در مورد انتخابات ۲۰۲۰ وضع کرد هشدار داده است که یوتیوب با تصمیم جدید خود "دست افرادی مانند دونالد ترامپ و عواملش را باز میگذارد تا بدون هر پیامدی به نشر اکاذیب درباره انتخابات ۲۰۲۰ ادامه دهند".
بحثهای سیاسی در سطح ایالات متحده آمریکا به طور فزایندهای تشنجآمیز میشود به همین دلیل شماری از غولهای فناوری آمریکا اخیراً با این پرسش روبرو هستند که چگونه میتوان بدون محدود کردن آزادی بیان، با اطلاعات نادرست مبارزه کرد.
فیسبوک و اینستاگرام در سالهای اخیر مورد انتقادهای فزایندهای بودهاند که چرا برای مهار موج اطلاعات نادرست و اطلاعات نادرست انتخاباتی دست به اقدامات بیشتر نزدهاند.
سرویس پیام کوتاه توییتر چند روز پیش از قرارداد خود با اتحادیه اروپا برای مقابله با انتشار اطلاعات نادرست در اینترنت خارج شد.