10 توصیه مهم در اشتراکگذاری محتوا
برای بهاشتراکگذاری اطلاعات در شبکههای اجتماعی
این 10 توصیه را جدی بگیرید
میثم لطفی
کارشناسان برای افزایش امنیت در شبکههای اجتماعی توصیههای فراوان ارایه میدهند و راهکارهای متفاوت را در اختیار کاربران میگذارند. این راهکارها بر اساس روشهای علمی، بررسیهای عملی و تحقیقات جامع ارایه میشود. ولی بهنظر میرسد در کنار نگاه تخصصی کارشناسان، تجربیات کاربران عادی که با این فضا سروکار داشتند بهترین مکمل محسوب میشود. این تجربیات شخصی هر کدام به اندازهای مفید هستند که بهکار بستن آنها میتواند جلوی بروز مشکلات فراوان را بگیرد. از جمله این تجربیات که برای کاربران اینترنتی فواید فراوان دارد، در حوزه شبکههای اجتماعی ارایه میشود. این بار «تام لوب» یک کاربر زبده آمریکایی که خود را «کارآگاه اینترنت» معرفی میکند، توصیههایی کرده که بهکار بستن آنها میتواند هر گونه نگرانی را در دنیای شبکههای اجتماعی از بین ببرد. او میگوید این تجربیات را در جریان بهاشتراکگذاری اطلاعات کسب کرده است و به همین دلیل اگر توصیههای مربوطه را دنبال کنید، برای شما مشکلی ایجاد نخواهد شد.
به اطراف خود نگاه کنید
هر زمان که قصد دارید یک مطلب را روی فضای مجازی بهاشتراک بگذارید، یک لحظه دست بکشید و به این مساله توجه کنید که ممکن است یک فرد مسوول، قابل احترام، مدیر یا متشخص آن را بخواند یا به عکسی که بهاشتراک میگذارید نگاه کند. تصور کنید اگر چنین افرادی این مطالب را ببینند، چه عکسالعملی نشان میدهند؟ اگر فکر میکنید خواندن مطلب یا دیدن عکسی که بهاشتراک میگذارید اثر خوبی بر جا نمیگذارد، این کار را انجام ندهید.
نام مستعار دارید؟
اگر قصد دارد در شبکههای اجتماعی میکروبلاگ از جمله توییتر فعالیت داشته باشید بهتر است یک نام مستعار را برای خود در اختیار بگیرید و از نام واقعی استفاده نکنید. توجه داشته باشید که شما بهعنوان یک کاربر شبکههای اجتماعی باید ایمیل شخصی را از ایمیل عمومی خود را جدا کنید. آدرس ایمیلی که در این زمینه مورد استفاده قرار میگیرد، هرگز نباید برای فعالیتهای کاری و شغلی بهکار گرفته شود. توجه داشته باشید فقط افراد نزدیک و قابل اعتماد به آدرس پست الکترونیکی شما دسترسی داشته باشند.
به بخش تنظیمات صفحه خود سر بزنید
از اطلاعاتی که در بخش حفظ حریم شخصی و تنظیمات امنیتی شبکههای اجتماعی ارایه شده است استفاده کنید و بر اساس آن فقط به دوستان نزدیک و اعضای خانواده اجازه دهید به اطلاعات شخصی شما دسترسی داشته باشند. در این زمینه با دوستان و اطرافیان خود صحبت کنید تا آنها هم بخش تنظیمات امنیتی صفحه اجتماعی خود را فعال کنند. حتی اگر حساب کاربری شما در شبکههای اجتماعی بهعنوان یک اکانت شخصی قفل شده باشد، غریبهها از طریق افرادی که با شما در تماس هستند میتوانند به اطلاعات شخصی شما دسترسی داشته باشند.
رمز عبورتان نام اعضای خانواده نباشد
از نام خانوادگی یا نام اعضای خانواده خود بهعنوان رمز عبور استفاده نکنید. توجه داشته باشید نام پدر یا مادر خود را هرگز بهعنوان پاسخ سوال امنیتی که از شما پرسیده میشود، انتخاب نکنید. این مساله اهمیت زیادی ندارد که در این موارد از نام واقعی استفاده کنید. مهم این است یک کلمه ویژه در اختیار داشته باشید که شخص دیگری نتواند آن را حدس بزند.
اطلاعات شخصیتان را عمومی نکنید
هرگز هیچ بخشی از اطلاعات شخصی خود را بهصورت عمومی بهاشتراک نگذارید. آدرس منزل، آدرس ایمیل، شماره تلفن یا ... جزو اطلاعات مهمی محسوب میشوند که میتوانند مورد سوءاستفاده قرار بگیرند. فقط یک بخش از اطلاعات شخصی کافی است تا هکرها به کمک آن بتوانند همه اطلاعات شما را در اختیار داشته باشند. اگر قصد دارد تاریخ تولد خود را در شبکههای اجتماعی درج کنید، بهتر است آن را بهصورت عمومی بهاشتراک نگذارید. حتی اعلام تاریخ دقیق تولد هم میتواند امنیت شما در شبکههای اجتماعی را بهخطر بیندازد.
در اشتراکگذاری عکسها و ویدیوها دقت کنید
مراقب باشید کدام یک از عکسها و ویدیوها را روی سایتهای اجتماعی بهاشتراک میگذارید. دقت کنید در میان تصاویر بهاشتراک گذاشتهشده عکسی از منزل، محل کار، مدرسه یا دیگر امکانی که با آن سروکار دارید، نباشد. به خاطر بسپارید زمانی که یک عکس از خود بهاشتراک میگذارید، دیگر افراد میتوانند آن را دانلود کنند و به آن دسترسی داشته باشند. این عکس از لحظهای که بهاشتراک میگذارید دیگر متعلق به شما نیست.
به مواردی که مورد نیاز است توجه کنید
هر اطلاعاتی که شبکههای اجتماعی از شما خواستند بهراحتی بهاشتراک نگذارید. پیش از آنکه اطلاعات خود را در بخشهای مختلف مربوط به تنظیمات شبکههای اجتماعی درج کنید، درباره آن فکر کنید که آیا ارایه این اطلاعات ضرورتی دارد یا نه. اگر یک فرم آنلاین پر میکنید و برای مثال قصد انجام یک ثبتنام اینترنتی را دارید، بهتر است حداقل اطلاعات را ارایه دهید.
پیغام مستقیم بفرستید
در بیشتر شبکههای اجتماعی این امکان وجود دارد که پیغام مستقیم بفرستید. سعی کنید برای برقراری ارتباط در پلتفرمهای اجتماعی پیغام مستقیم یا خصوصی بفرستید. سعی کنید تا آنجا که میتوانید متن ارتباطات شخصی شما محفوظ بماند و دیگران به آن دسترسی نداشته باشند. اگر در یک شبکه اجتماعی عضو هستید که در آن نمیتوان پیغام خصوصی فرستاد، سعی کنید ایمیل بفرستید.
حسابهای کاربری قدیمی را پاک کنید
اگر حسابهای کاربری قدیمی در شبکههای اجتماعی دارید که سراغ آن نمیروید، بهتر است آنها را پاک کنید. اکانتهای قدیمی در وبلاگها، فرومها و شبکههای اجتماعی که دیگر کاربردی ندارند، میتوانند دردسرساز شوند.
ابزارهای ضد ویروس به کار ببرید
حتما روی رایانه شخصی خود یک نرمافزار امنیتی و ضد ویروس در اختیار بگیرید و اطمینان داشته باشید که این نرمافزار حساب کاربری شما در شبکه اجتماعی را هم رصد میکند. مراقب باشید نرمافزار امنیتی شما بهروز باشد و همواره به پیغامهایی که در این زمینه منتشر میشود توجه ویژه داشته باشید.
در مجموع اگر این 10 مورد را مورد توجه قرار دهید و در فعالیتهای روزمره خود در شبکههای اجتماعی به آنها توجه کنید، کمتر دچار مشکلات سایبری میشوید و خطری شما را تهدید نمیکند.