22 درصد خانواده های ایرانی رایانه دارند
سند امنیت تبادل اطلاعات کشور بازنگری شد و در دستو کار هیات دولت قرار گرفت.
به گزارش خبرنگار سیتنا، مهندس عبدالمجید ریاضی، معاون فناوری اطلاعات وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، در دومین گردهمایی تخصصی دوروزه مدیران مخابرات، پست و پستبانک و شرکتهای تابعه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات اظهار داشت: در مجموعه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، حجم عظیمی از سرمایهها معطوف بخش ارتباطات شده است که در طول سالهای گذشته به عنوان ICT مورد توجه قرار گرفته است، این در حالی است که دو مقوله "فناوری اطلاعات" و "ارتباطات " در تمام دنیا از یکدیگر پیشی میگیرند و با عنوان فناوری اطلاعات و ارتباعات موضوعیت یافتهاند.
وی، با تاکید براین نکته که باید در بحث ICT سرآمد باشیم، تصریح کرد: توسعه در عصر امروز، بدون ICT امکانپذیر نیست.
ریاضی، با بیان این مطلب که باید از ظرفیتهای داخلی در برنامه توسعه فناوری اطلاعات بهره کافی را برد، ادامه داد: در قلمرو فناوری اطلاعات، مهمترین موضوع که باید بیشتر به آن اهمیت داده شود، بحث امنیت است؛ چرا که توسعه فناوری اطلاعات بدون در نظر گرفتن امنیت، آب در آسیاب دشمن ریختن است.
وی، گفت: امنیت و توسعه در حوزه IT در کنار یکدیگر قرار دارند و هر کدام بدون در نظر گرفتن دیگری بی ارزش خواهد بود.
ریاضی، ضمن تاکید بر آموزش مدیران در مقوله امنیت، خاطرنشان کرد: برای ایجاد امنیت در بخش IT، مبلغ 50 میلیارد تومان پیشنهاد شده است.
وی، زیرساخت را از مقولههای جدی در بحث توسعه نامید و افزود: البته تا حدودی در این بخش از خواستههای خود جلوتر هستیم.
معاون وزیر ارتباطات، در ادامه سخنان خود به امر پژوهش و خلاقیت و نوآوری در حوزه فناوری اطلاعات اشاره کرد و گفت: دستاندرکاران و مدیران باید در شهرهای کوچک نیز توجه خود را معطوف به این مساله کنند، چرا که حتی هکرها نیز خلاقیت خاص خود را دارند.
وی گفت: همواره وضعیت ارتباطات و فناوری اطلاعات کشور را در رتبههای جهانی مد نظر قرار داده و گزارشهای مرتبط با آن را ارائه کردهایم.
وی، گفت: به سازمان آمار درخواست دادیم تا آماری از وضعیت برخورداری خانوارهای ایرانی از رایانه و اینترنت در شهرها و روستاها را ارائه دهد که بر همین اساس نتایج قابل ملاحظهای به دست آمد.
ریاضی، افزود: 22.31 درصد از خانوارهای کشور از رایانه برخوردارند که این رقم در استان تهران با 37.36 درصد بیشترین و در استان سیستان و بلوچستان با 9.71 درصد کمترین را به خود اختصاص داده است.
وی گفت: همچنین براساس آمار فوق، 99 درصد میزبانی پستهای الکتنرونیکی کاربران ایرانی در خارج از ایران قرار دارد.
وی، با تاکید بر حمایت از انجمن رمز ایران، گفت: حضور ما در مجامع بینالمللی همچون WSIS مثبت و قابل توجه بوده است.
ریاضی، به افتتاح حساب اینترنتی برای 20 میلیون دانشآموز و معلم اشاره و خاطرنشان کرد: پنج بانک در این حوزه وارد شدهاند و از پستبانک نیز انتظار داریم که در این مقوله پیشقدم باشد.
معاون فناوری اطلاعات وزیر ارتباطات، گفت: شورای عالی فناوری اطلاعات کشور، پیش از ادغام 42 مصوبه راهبردی داشت و چهار جلسه این شورا با حضور رییسجمهور و 22 جلسه در کمیسیون برگزار شد.
وی اظهار عقیده کرد: انتظار داشتیم در ادغامهای این شوراها چهار شورا ادغام شود، اما 12 شورا ادغام شده است.
- ۸۶/۰۹/۰۵