37 درصد درآمد اپراتورها از SMS
اطلاعرسانی غیر قابل کنترل، ظهور انسانهای با تابعیت بینالمللی، رواج فرهنگ جهانی و غربی، تغییر هویت در نزد برخی از جوانان، افزایش نابرابری وطبقاتی شدن بیشتر، سلطه زبان انگلیسی، فقدان سانسور، رواج فردگرایی وانزواطلبی و اثرات سیاسی، از نتایج رسانههای جدید بر ایران است.
به گزارش خبرنگار سیتنا، دکتر داوود زارعیان، مدیر کل روابط عمومی و امور بینالملل شرکت مخابرات ایران، در نشست تخصصی نقش رسانهها در جامعه اطلاعاتی، اظهارداشت: مهمترین راهبرد پیش رو، توسعه برای ارتباطات است، به گونهای که توسعه ارتباطات یعنی ظرفیتهای مجازی نظام ارتباطی و توسعه به وسیله ارتباطات یعنی به کارگیری ظرفیت های ارتباطی در جهت ارائه خدمات آموزشی، اجتماعی و اقتصادی که لازم، اما ناکافیاند.
زارعیان، خاطرنشان کرد: سرویس پیام کوتاه اولین بار در سال 1990 در اروپا متولد شدو در سال 1998 با تکمیل فناوری های جانبی به محبوبیت رسید و در اواخر سال 1381 در ایران راه اندازی شد؛ در حال حاضر 37 درصد درآمدهای شرکتهای مخابرات از پیام کوتاه است، در این میان پیشبینیها حاکی بود که امسال حدود 8.5 میلیارد پیام ارسال شود که با توجه به شرایط موجود، امکان رسیدن آن به 10 میلیارد وجود دارد.
زارعیان، در خصوص راهاندازی سرویس MMS گفت: به دلیل انبوه تقاضا در زمینه تلفن همراه، اجبارا باید ابتدا سرویس پایه ارائه داد، اما سال 86 به بعد فرصت خوبی است که از فشار تقاضا رهایی یافته و به سمت ارائه سرویسهای ثانوی پیش رویم.
وی یادآور شد: در سال 1961، یونسکو به شکاف در زمینه ارتباطات پی برد و در سال 1969 اعلامیه حداقل استانداردها را تصویب کرد که براساس آن پیشبینی شده بود در کلیه کشورها تا سال 1975 به ازای هر 100 نفر 10 نسخه روزنامه، 2 گیرنده تلویزیون و 2 صندلی سینما وجود داشته باشد.
رئیس انجمن متخصصان روابط عمومی، افزود: امروزه به ازای هر 100 نفردر کشور ما 3 نسخه روزنامه وجود دارد که این امر نشاندهنده پرنشدن شکاف اطلاعاتی موجود است.
زارعیان، با بیان اینکه با تغییر دبیران یونسکو، هیچگاه از رسانهها در جهت توسعه استفاده نشد، گفت: ظهور رسانه های الکترونیکی نیز از اتفاقاتی بود که کشورهای جهان سوم را مجدد با مشکلی تحت عنوان شکاف دیجیتالی مواجه کرده و با این اوضاع تلاشهای آنها جهت پر شدن شکاف اطلاعاتی نیز ثمربخش واقع نشد.
به گزارش خبرنگار سیتنا، مدیر کل روابط عمومی و امور بینالملل شرکت مخابرات ایران، در خصوص نقش رسانهها در جامعه اطلاعاتی گفت: در صورت قلمداد شاخص جامعه اطلاعاتی بر اساس اینترنت، تعداد سایتهای اینترنتی از مرز 2 میلیارد فراتر رفته و هر روز میلیونها سایت جدید اینترنتی ایجاد می شود.
وی افزود: تعداد کاربران اینترت در جهان از تعداد کاربران تلفن ثابت بیشتر شده و از مرز یک میلیارد نفر گذشته است، 75 درصد اقتصاد جهانی نیز تحت تاثیر ارتباطات IT قراردارد.
زارعیان، با اشاره به روند استفاده از رسانههای طی چندین سال قبل در دنیا اظهارداشت: دانش و اطلاعات در حال تبدیل به عوامل کلیدی در توسعه اقتصادی و اجتماعیاند. بدین ترتیب، لازم است توسعه تکنولوژی رسانهای جدید به دگرگونی درعرصه اقتصاد و تغییرات مرتبط در حوزه سیاست و فرهنگ پیوند داده شود.
وی افزود: وان دیک چنین استدلال کرده که مهمترین تغییر ساختاری که بر رسانه های جدید تاثیر نهاده است، همگرانی مخابرات، ارتباطات دادهای و رسانههای جدید و قدیم بوده و در چارچوب این مدارهای اطلاعاتی، ما شاهد دیجیتالی شدن اطلاعات همراه با همگرایی تلویزیون، سیستم های تلفن و اینترنت هستیم.
رئیس انجمن متخصصان روابط عمومی،دومین تغییر دراین زمینه را حرکت به سمت اشکال تعاملی رسانهها دانست که امکان ارتباطات دو طرفه را فراهم میسازد.
زارعیان، خاطرنشان کرد: این تغییرات دوگانه جامعه معاصر را از عصر صنعتگرایی وفرهنگ توده ای به دورانی رهنمون می سازد که تحت مالکیت شبکهها وتعاملات قرار دارد.
وی، افزود: تکنولوژی جدید اطلاعات وارتباطات، جامعه جدید نمی آورند، بلکه ابزارهایی فراهم میسازند که ایجاد یک جامعه جدید را امکان پذیر میسازد.
وی، با یادآوری این نکته که در سال 1992 روزنامه شیکاگوتریبیون، نخستین روزنامه الکترونیک را با نام شیکاگو آنلاین بر روی مانیتور کامپیوترها فرستاد، در خصوص ویژگیهای این نوع نشریات اظهارداشت: در نشریان الکترونیک امکان شخصیسازی مطالب در روزنامههای الکترونیک، دسترسی به مطالب قبلی، استفاده صوتی و تصویری ازمطالب، حفظ وذخیره مطالب مورد نظر و ارسال متن برای دیگران انتخاب مطالب توسط کاربر وجود دارد.
مدیر کل روابط عمومی و امور بینالملل شرکت مخابرات ایران، گفت: امروزه رادیو در بین تمام رسانهها قوی تر است، زیرا 700 میلیون نفر از جمعیت زمین، هر کدام یک کامپیوتر، 2/2 میلیارد نفر یک تلفن همراه، 3/5 میلیارد نفر هرکدام یک دستگاه تلویزیون و 4/5 میلیارد نفر از این جمعیت، هرکدام یک رادیو دارند.
وی افزود: تکنولوژیهای جدید ارتباطی، پیامهای گوناگونی دارند که به نظر میرسد مهم ترین آنها در حوزه فرهنگ تجلی می یابد، از جمله شیوه جدید اطلاعرسانی، آگاهی آفرینی همراه باسلطه، جهانی شدن فرهنگ، تغییر هویت و ذهنیت و افزایش نابرابری.
- ۸۵/۱۲/۱۶