6 تکلیف ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی برای وزارت ارتباطات
معاون اول رییس جمهور، مصوبات ستاد فرماندهی اقتصادمقاومتی را ابلاغ کرد که براساس آن 6 وظیفه مشخص بر دوش وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات قرار داده شده است.
فناوران- در ابلاغیه اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهور در خصوص طرح های مصوب کارگروه های برنامه ملی اقتصاد مقاومتی برای وزارتخانه های نیرو، راه و شهرسازی، نفت، امور اقتصادی و دارایی، جهاد کشاورزی، ارتباطات و فناوری اطلاعات، فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور، معاونت حقوقی رییس جمهور، بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، معاونت اجرایی رئیس جمهور، معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور، دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد تجاری- صنعتی و ویژه اقتصادی و سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران ارسال شده است که پروژه های اولویت دار برنامه های ملی اقتصاد مقاومتی مرتبط با هر دستگاه اجرایی احصا و دستگاه مربوطه موظف به اجرای این طرح ها به عنوان اولویت های اجرایی در سال ۹۵ شده اند.
براساس این ابلاغیه طرح های مصوب برای اجرا در سال ۹۵ می بایست توسط «دستگاه مجری» با اولویت و در چارچوب «نظام یکپارچه پیشبرد و پایش اقتصاد مقاومتی» اجرا و تکمیل شوند. کلیه مسوولیت ها از زمان ابلاغ تا اتمام طرح بر عهده «دستگاه مجری» خواهد بود.
همچنین «دستگاه مجری» با قید فوریت حداکثر ظرف مدت دو روز برای تسریع در اجرای هر یک از آنها نسبت به صدور حکم برای معاون و یا معاونین ذی ربط خود به عنوان مجری اقدام و به دبیرخانه ستاد معرفی کند.
مجری منصوب از سوی وزیر و یا بالاترین مقام «دستگاه مجری» موظف است ظرف مدت یک هفته پس از ابلاغ این مصوبه برای هر یک از پروژه ها در چارچوب منشور پروژه مندرج در «نظام یکپارچه پیشبرد و پایش اقتصاد مقاومتی»، «برنامه عملیاتی» تهیه و پس از تایید رییس دستگاه اجرایی به دبیرخانه ستاد ارایه کند.
همچنین تامین منابع مالی لازم برای اجرای هر یک از پروژه های مصوب بر عهده «دستگاه مجری» است و مجری می بایست در چارچوب اعتبارات، وظایف و اختیارات دستگاه مجری، کلیه اقدامات لازم را برای تامین مالی طرح به نحوی به عمل آورد که پروژه طبق زمانبندی مصوب اجرا شود.
براساس این ابلاغیه «دستگاه مجری» موظف است هر دو هفته یکبار به صورت مستمر، گزارش اقدامات به عمل آمده برای اجرای هر یک از پروژه ها و عملکرد را در چارچوب «نظام یکپارچه پیشبرد و پایش اقتصاد مقاومتی» و شاخص های مصوب ستاد به دبیرخانه ستاد گزارش کند.
همچنین کلیه دستگاه های اجرایی موظف به انجام همکاری های لازم با «دستگاه مجری» برای اجرای پروژه های اولویت دار «مصوب ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی» برای اجرا در سال ۱۳۹۵ هستند. طراحی سازوکار لازم برای تحقق همکاری های مشترک با سایر دستگاه ها بر عهده «دستگاه مجری» است.
وظایف وزارت ارتباطات چیست؟
براساس این ابلاغیه 6 وظیفه بر عهده وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات قرار داده شده که به این شرح است:
1- ساخت ماهواره سنجش از راه دور و ماهواره مخابرات بومی زیرمجموعه برنامه ملی ارتقای توان تولید ملی
2- ایجاد یک کریدور فناوری اطلاعات و ارتباطات زیرمجموعه برنامه ملی ارتقای توان تولید ملی
3- دوبرابر کردن تولید محتوای داخلی با رویکرد کسب و کار دیجیتال با مشارکت حداکثری بخش خصوصی زیر مجموعه برنامه ملی وسعه اقتصاد دانش بنیان
4- افزایش سطح دسترسی کاربران نهایی به شبکه ملی اطلاعات به 20 مگابیت در ثانیه و حمایت از توسعه مراکز داده و شبکه توزیع محتوا زیرمجموعه برنامه ملی توسعه اقتصاد دانش بنیان
5- دولت الکترونیکی و همراه زیرمجموعه برنامه ملی شفاف سازی و سالم سازی اقتصاد
6- ساماندهی منابع کمیاب ملی از قبیل طیف فرکانس و شماره زیرمجموعه برنامه ملی توسعه اقتصاد دانش بنیان
دیگر طرح های مرتبط با فناوری اطلاعات
همچنین بر اساس مصوبات ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی، وظایف مرتبط با توسعه دولت الکترونیکی و فناوری اطلاعات و ارتباطات علاوه بر وزارت ارتباطات بر دوش دیگر نهادها نیز گذاشته شده است.
براساس این مصوبات بانک مرکزی موظف است مرکز کنترل نظارت اعتباری (مکنا) را زیر مجموعه برنامه ملی سیاست های پولی و ارزی ایجاد کند. همچنین وزارت امور اقتصادی و دارایی موظف است نسبت به طراحی و استقرار خزانه داری الکترونیکی زیرمجموعه برنامه ملی برقراری انضباط در بخش عمومی و قطع وابستگی بودجه به نفت اقدام کند.
وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز موظف است به بهره گیری از ظرفیت رویدادها و آثار فرهنگی، هنری و رسانه ای برای افزایش و جلب مشارکت همگانی در حمایت از تولید ملی و اصلاح الگوی مصرف زیرمجموعه برنامه ملی گفتمان سازی و فرهنگ سازی اقتصاد مقاومتی بپردازد.
همچنین توسعه دولت الکترونیکی علاوه بر دوش وزارت ارتباطات بر عهده سازمان مدیریت و برنامه ریزی قرار گرفته است. این سازمان وظیفه دارد زیرمجموعه برنامه ملی برقراری انضباط مالی در بخش عمومی و قطع وابستگی بودجه به نفت، نسبت به اصلاح نظام اداری و استقرار دولت الکترونیکی اقدام کند.
معاونت علمی و فناوری رییس جمهور نیز موظف است به پیاده سازی نظام حمایت از 3 هزار شرکت دانش بنیان و همچنین طراحی و پیاده سازی نظام صیانت از بازار ملی در حوزه دانش بنیان از طریق تهیه پیوست فناوری بخشی در 4 دستگاه اجرایی (وزارتخانه های نیرو، بهداشت، کشاورزی و ارتباطات) زیر مجموعه برنامه ملی اقتصاد دانش بنیان عمل کند.
نقش کلیدی کمیسیون توسعه دولت الکترونیکی
توسعه دولت الکترونیکی تنها وظیفه ای است که دو بار در دو مصوبه جداگانه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی روی آن تاکید شده و دو نهاد را مسوول اجرای آن کرده است.
اتفاقا برنامه ریزی و اجرای توسعه دولت الکترونیکی نیز در کمیسیون دولت الکترونیکی زیر مجموعه شورای عالی اداری و شورای عالی فناوری اطلاعات انجام می گیرد که این دو شورا نیز به ترتیب زیر مجموعه سازمان مدیریت و برنامه ریزی و وزارت ارتباطات هستند.
بر اساس این گزارش در عمل مردم هنوز دولت الکترونیکی را احساس نکرده اند و این انتظار وجود دارد با مصوبات ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی، راه برای توسعه خدمات الکترونیکی دولت هموار می شود.