IT جایی در نقشه علمی کشور ندارد؟!
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور از تدوین سند راهبردی برای ستادهای فناوری خبر داد و گفت: در نقشه جامع علمی کشور تدوین این سندها پیش بینی شده است که پس از ابلاغ و رونمایی نقشه جامع باید در زمینه تدوین این سندها اقدام شود.
به گزارش خبرنگار مهر نسرین سلطانخواه یکشنبه شب در مراسم اختتامیه جشنواره فناوری نانو، رشد متوازن بخشهای مختلف و آماده سازی زیرساختها را از دلایل رشد ستاد فناوری نانو ذکر کرد و افزود: در این ستاد سعی شده است آموزش، تربیت نیروی انسانی و پژوهش به طور متوازن رشد یابد.
وی با بیان اینکه این ستاد فعالیتهای خود را بر توسعه فناوری متمرکز نکرده است، ادامه داد: ستاد در کنار توسعه علمی حوزه فناوری از تولید محصول غافل نبوده است و با راه اندازی مراکز رشد در کشور باعث شد تا فناوریهای تولید شده به بازار راه یابند.
سلطانخواه به نقش شرکتهای دانش بنیان اشاره کرد و اظهار داشت: شرکتهای دانش بنیان اقدام به ساخت تجهیزات بومی کردند که در ادامه این راه با دستیابی به دانش فنی اقدام به بومی سازی تجهیزات آزمایشگاهی کردند که این امر به بهبود محصولات با استفاده از فناوری نانو منجر شده است.
وی با تاکید بر اینکه بخش صنعت نیر باید استفاده از فناوریهای نوین و پیشرفته را دستور کار خود قرار دهند، خاطرنشان کرد: نهادهای پشتیبان به عنوان عنصر اصلی تکمیل چرخه تولید تا بازار هستند و می توانند نقش اصلی را در تولید محصولات با فناوری پیشرفته داشته باشند.
معاون رئیس جمهور با تاکید بر اینکه در این معاونت به جز ستاد فناوری نانو ستادهای دیگری وجود دارد، اضافه کرد: ستادهای هوافضا، گیاهان دارویی، طب ایرانی، میکروالکترونیک و زیست فناوری از دیگر ستادهای این معاونت هستند که قرار است برای آنها همانند ستاد نانو سند راهبردی تدوین شود و دو ستادی که دارای سند راهبردی هستند، سندهای آنها به روز رسانی شود.
وی از نهایی شدن نقشه جامع علمی کشور خبر داد و یادآور شد: در این نقشه سندهای راهبردی برای این ستادها پیش بینی شده که پیش نویس آنها آماده است ولی بعد از ابلاغ و رونمایی نقشه جامع باید نسبت به تدوین این سندها اقدام شود.
سلطانخواه تاکید کرد: سند راهبردی ستادهای فناوری برای تصویب به شورای انقلاب فرهنگی ارائه خواهد شد. در صورت تصویب این اسناد موفقیتهای زیادی در حوزه های مختلف علمی کسب خواهیم کرد.
- ۸۸/۰۸/۱۸