MMS و کاهش تعرفه سیمکارت اعتباری در انتظار رگولاتوری
رئیس هیات مدیره شرکت مخابرات ایران در گفتوگوی تفصیلی خود جزئیات آئیننامه MMS، اساسنامه مخابرات، حق لیسانس از اپراتور اول و سایر موارد توضیح داده است که در ذیل میآید:
*** حق پروانه شاید بدهیم شاید هم ندهیم
وفا غفاریان در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس در مورد حق پروانه اپراتور اول تلفن همراه، گفت: پروانه اپراتور اول دارای چندین نکته اساسی است. پروانه اپراتور اول روند معمول سایر اپراتورها از جمله برگزاری مزایده، تحویل اسناد و غیره را نداشته است.در جلسهای که با حضور وزیر ارتباطات برگزار شد، اصول حاکم بر پروانه و پیشنویس آن، مورد موافقت دو طرف شرکت مخابرات ایران و سازمان تنظیم مقررات قرار گرفت.
وی ادامه داد: برای حق لیسانس نیز چندین راهکار و سناریو وجود دارد. اولین سناریو که سازمان خصوصیسازی نیز بدان معتقد است، عدم پرداخت حق پروانه و یا پرداخت حق لیسانس به نرخ روز آغاز فعالیت اپراتور است، چون در طی مدت فعالیت اپراتور اول این اپراتور مالیات و غیره هزینه و پرداخت کرده است.
غفاریان افزود: یکی دیگر از سناریوها برای حق پروانه اپراتور اول، پرداخت حق لیسانس از زمان فعلی به بعد است.
*** تاسیس مرجع رسیدگی به شکایات مشترکان برای سرویس MMS
معاون وزیر ارتباطات در خصوص جزئیات آئیننامه MMS توسط اپراتورها نیز گفت: در این رابطه چندین راهکار وجود دارد که اپراتورها باید در سیستم خود تعبیه کنند. یکی از راهکارها ایجاد مرجع رسیدگی به شکایات مشترکان از متخلفان و سوء استفادهکنندگان از سرویس MMS است.
وی تاکید کرد: دومین راهکار در خصوص ارایه سرویس MMS، تهیه لیست سیاه برای شماره یا مرجع ارسال کننده MMSهای مزاحم و متخلف در اپراتورها است.
غفاریان در ادامه تصریح کرد: کنترل محتوای MMS و بازبینی آنها در دستور کار نیست ولی بعنوان حکومت وظیفه سالمسازی فضای استفاده از MMS را داریم.
وی همچنین در پاسخ به این پرسش که چه ارگانی پیشنهاد دهنده کنترل MMS بود، تاکید کرد: وزارت ارتباطات پیشنهاد دهنده این طرح نبود البته شاید طرح اولیهای برای بحث کنترل MMS را وزارت ارتباطات معرفی کرده بود و روش اجرایی طرح را وزارت ارتباطات آماده و پیشنهاد کرده بود.
وی از تدوین و ابلاغ آئیننامه ویژه MMS با استفاده از راهکارهای ذکر شده توسط سازمان تنظیم مقررات حداکثر تا یک ماه آینده خبرداد.
*** کشف قیمت سهام مخابرات در نیمه دوم سالجاری
رئیس هیات مدیره شرکت مخابرات ایران در مورد عرضه سهام 34 شرکت مخابراتی در قالب شرکت مخابرات ایران در بورس نیز اظهار داشت: هماکنون صورتهای مالی حسابرسی شده 34 شرکت مخابراتی در حال جمعآوری است، وقتی این صورتهای مالی حسابرسی شده جمعآوری شد، صورتهای تطبیقی تنظیم و به سازمان خصوصیسازی ارایه میشود.
وی ادامه داد: در مهرماه سالجاری این صورتها به سازمان خصوصیسازی عرضه خواهد شد و از آن پس وارد مرحله کشف قیمت سهام مخابرات خواهیم شد.
گزارش فارس حاکی است: ارزش سهام 34 شرکت مخابراتی حدود 14 هزار میلیارد تومان است که حدود 4 هزار میلیارد تومان آن ودایع مشترکان تلفن ثابت و همراه است.
*** تصویب جزئیات اساسنامه مخابرات در دولت
غفاریان از تصویب کلیات و جزئیات اساسنامه شرکت مخابرات ایران در هیات دولت خبر داد و گفت: پس از تایید حقوقی معاونت حقوقی ریاست جمهوری در خصوص اساسنامه، این اساسنامه به کمیتهای متشکل از 4 کمیسیون مجلس ارسال و آنها نیز نظر خواهند داد.
وی تصریح کرد: شاه بیت تغییرات اساسنامه مخابرات ایران تبدیل شرکت از سهامی خاص به سهام عام و آمادهسازی شرکت برای حضور در بورس است.
*** تصویب کاهش تعرفه سیمکارتهای اعتباری مخابرات
معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در مورد تعرفه سیم کارتهای اعتباری مخابرات ایران نیز اظهار داشت: این موضوع در مجمع مخابرات ایران به تصویب رسیده و برای تایید نهایی به سازمان تنظیم مقررات ارسال شده است.
گزارش فارس حاکی است هماکنون تعرفه مکالمه با سیم کارت اعتباری مخابرات همانند تالیا دقیقهای 620 ریال است که پس از کاهش به حدود 530 ریال خواهد رسید.
- ۸۶/۰۶/۱۰