اتهام هک به منابع اطلاعاتی ویکیلیکس
خبرگزاری اسپوتنیک نوشت: منابع تارنمای افشاگر ویکی لیکس، به دنبال هک کردن حساب های کاربری سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا)، پلیس فدرال آمریکا (FBI) و سازمان امنیت داخلی (DHS) با اتهاماتی جدی مواجه هستند.
این خبرگزاری در گزارشی اختصاصی افزود: دو تبعه اهل کارولینای شمالی سپتامبر (شهریور) گذشته به دلیل نقششان در گروه هک کنندگان حساب های ایمیلی «جان برنان» رئیس سیا، «جه جانسون» وزیر امنیت ملی و «جیمز کلاپر» مدیر اطلاعات ملی آمریکا و ارائه اطلاعات مربوطه به ویکی لیکس، بازداشت شدند.
«اندرو اوتو بوگس» 22 ساله و «جاستین گری لیورمن» 24 ساله که به دادگاه منطقه ای ویرجینیا ارجاع شدند، با انتشار ایمیل های بیشتر از حساب هک شده مدیر سیا، به مشارکت در گروه هکری (CWA) متهم شدند، که گفته می شد به ایمیل شخصی کلاپر و حساب های اینترنتی و تلفن منزل شخصی و ایمیل همسر وی در یاهو دسترسی داشته است.
آژانس «خدمات پیگرد سلطنتی» انگلیس نیز تحقیقات درباره دست کم سه نفر دیگر از اعضای این گروه را در انگلیس بر عهده دارد.
اوایل امسال دو فرد 15 و 16 ساله دستگیر شدند. هر چند که هویت آنها مشخص نشده است و آنها زیر سن قانونی هستند، یکی از آنها تحت اسم مستعار «کراکا» متهم به دست داشتن به نقض گسترده قوانین است.
جاستین لیرورمن، فردی که در کارولینای شمالی بازداشت شده، مدعیست فقط اعضای گروه را از طریق آنلاین می شناخته و هرگز شخصا به هیچیک از پایگاه های داده های فدرال دسترسی نداشته است. وی همچنین می گوید که رایانه اش دو شب قبل از بازداشت هک شده است.
لیورمن معتقد است که FBI از تاکتیک های غیر قانونی برای کمک به بازداشت آنها استفاده کرده و چنین روش هایی در راستای اصلاحیه قانون 41 است، که به این سازمان اجازه می دهد بدون حکم قانونی تعداد نامحدودی از کامپیوترها و ابزارها را در سطح جهانی هک کرده و بر آنها کنترل داشته باشد.
چنین اصلاحیه هایی هنوز به قانون تبدیل نشده اند و ضرب الاجل قانونی تعیین شده برای ملغی کردن این در کنگره اول دسامبر (11 آذر) تعیین شده است.
به گزارش ایرنا وزارت دادگستری آمریکا در گزارشی اعلام کرد: این گروه هکری از حدود اکتبر 2015 (مهر 94) تا فوریه 2016 ( اسفند 95) از تکنیک های هک «مهندسی اجتماعی» از جمله جعل هویت قربانی استفاده کرد تا به صورت غیرقانونی به حساب های شخصی اینترنتی مقامات ارشد دولتی آمریکا، خانواده هایشان و برخی از سامانه های رایانه ای دولتی آمریکا دست یابد.
تحقیقات جنایی در این زمینه توسط FBI و سرویس مخفی آمریکا در ماه اکتبر آغاز شد و مدتی بعد از انتشار برخی از اسناد ربوده شده توسط وی ویکی لیکس اعلام شد که چنین تحقیقاتی آغاز شده است.
حساب کاربری شخصی برنان محتوی تعدادی از اسناد محرمانه از جمله سندی 47 صفحه ای شامل نرم افزار پاکسازی اسناد امنیتی محرمانه و اطلاعات شخصی درباره تعدادی از مقام های ارشد امنتیی و شماره های امنیت اجتماعی بود. این اسناد همچنین شامل نامه ای درباره استفاده از «تکنیک های بازپرسی خشونت آمیز» از مظنونان تروریستی بود.
یک فایل PDF تحت عنوان «شکنجه» نیز محتوی اسناد ارسال شده به دست «کریستوفر اس بواند» عضو پیشین سنا به کمیته منتخب آمریکا درباره مسائل امنیتی است، که در آن بیان می شود تکنیک های جنجال آمیز بازپرسی از بازداشت شدگان «بسیار ارزشمند» یکی از منابع ارزشمند اطلاعاتی در حمایت از آمریکا است.
در سند دیگری تحت عنوان «روش های شکنجه»، به طرحی اشاره می شود که هدف از آن جلوگیری از استفاده از برخی از تکنیک های بازپرسی استفاده از برخی تکنیک های کنونی شکنجه از جمله غرق مصنوعی، شبیه سازی، ضرب و شتم، محرومیت از آب، غذا و دارو است.
گفته می شود یکی از هکرهایی، که به دلیل ایفای نقش در این گروه هکری در انگلیس در معرض تحقیق قرار دارند، فقط به دسترسی به ایمیل کلاپر راضی نشده و محتوای همه تماس های تلفنی وی را به «پائول لارودی» فعال حقوق بشر و از موسسان سازمان جنبش فلسطین ارسال کرده است.
این هکرها همچنین با استفاده از استوارنامه یکی از مقامات، به «سیستم رزور خودکار» (JAB) و «پورتال سازمانی اجرای قوانین» دسترسی داشته اند، که به دستگاه های مجری قوانین اجازه می دهد در زمان مقتضی اطلاعات را به اشتراک بگذارند.
لیورمن معتقد است اگر چنین گروه هکری توانسته است نقایص عمیق امنیت ملی آمریکا را بر ملا کند و اگر آنها (مقامات) فکر می کنند که فقط چند نوجوان توانسته اند به چنین اطلاعات حساس دسترسی یابند، تصور کنید که یک دولت متخاصم چه بلایی می تواند بر سر کشور آورد و این آسیب پذیری دولت را نشان می دهد.
تارنمای ویکی لیکس که امسال 10 ساله شد، تاکنون اقدام به نشر ایمیل هایی از «هیلاری کلینتون» نامزد دمکرات ها کرده است که به استفاده وی از حساب کاربری شخصی در دوران وزارتش برای انجام کارهای اداری متهم است.
برخی ناظران بر این نظرند که ویکی لیکس تنها یک سایت نیست بلکه یک جنبش جهانی 'افشاگری اطلاعات' است که به جان دولت ها و حاکمیت ها افتاده است. برخی نیز بر عکس باور دارند که پشت پرده ویکی لیکس دست های متنفذ و شاید گروه ها و لابی های متنفذی هستند، که می کوشند از طریق افشاگری های این تارنما به اهداف خاص خود برسند.