اختلاف صداوسیما و وزارت ارتباطات به شورای عالی فضای مجازی برود
عضو شورای عالی فضای مجازی با اشاره به اختلاف 2 نهاد صدا و سیما و وزارت ارتباطات درباره مالکیت فرکانس 800 گفت: این موضوع احتیاج به گزارش فنی دقیق دارد و هر 2 نهاد با توجه به ادعای مالکیتی که دارند باید در قالب یک جلسه فنی در شورای عالی فضای مجازی حضور یابند و گزارش مکتوب ارائه دهند.
محمد حسین انتظاری عضو شورای عالی فضای مجازی در گفتوگو با فارس، با اشاره به اختلاف مالکیت فرکانس ۸۰۰ بین ۲ نهاد وزارت ارتباطات و سازمان صدا و سیما گفت: این موضوع بیش از هر زمان دیگری احتیاج به یک گزارش فنی و دقیق دارد به طوری که در حال حاضر هر ۲ نهاد ادعا میکنند این فرکانس متعلق به آنها است، اما باید به این نکته اشاره کنم که هنوز یک جلسه فنی برای این موضوع بسیار مهم در شورای عالی فضای مجازی برگزار نشده است که در این رابطه باید هر دو نهاد گزارش کتبی را در قالب یک جلسه ارائه دهند.
وی افزود: برای حل موضوع مالکیت فرکانس ۸۰۰ پیشنهاد میکنم هر ۲ نهاد وزارت ارتباطات و فناوری ارتباطات و سازمان صدا و سیما در قالب یک گزارش کتبی به ارائه اسناد و مطالب خود بپردازند و آن را در جلسهای در شورای عالی فضای مجازی عنوان کنند.
انتظاری تصریح کرد: فرکانس ۸۰۰ که اکنون در اختیار سازمان صدا و سیما قرار دارد یک باند بسیار مهمی است که اگر نسل پنجم بخواهد وارد صحنه شود این باند فرکانسی بسیار حائز اهمیت بوده و میتواند نقش محوری داشته باشند.
عضو شورای عالی فضای مجازی اظهار داشت: برای بررسی اختلاف نظر این دو نهاد باید هیأت مستقل و تخصصی تشکیل شود تا بتواند مسأله را به صورت کاملا کارشناسی و بر اساس گزارشات مکتوب دو طرف مورد بررسی قرار دهد؛ چراکه این موضوع از ارزش اقتصادی بسیار زیادی برای هر یک از نهادهای طرف مقابل برخوردار است.
وی در پایان گفت: تاکنون در موضوع پرونده مالکیت فرکانس ۸۰۰ بحثهای غیر فنی دخالت داشته است و من معتقدم باید این موضوع با نگاه تخصصی و کارشناسانه در قالب یک هیأت مستقل و بی طرف مورد بررسی و پیگیری قرار گیرد.
درخواست جهرمی از رییس جمهور برای آزادسازی فرکانس از صدا و سیما
وزیر ارتباطات از ارسال نامهای به رئیس جمهور برای درخواست بازپسگیری فضای فرکانسی ۷۰۰ و ۸۰۰ مگاهرتز از سازمان صدا و سیما خبر داد.
به گزارش خبرنگار مهر، محمدجواد آذری جهرمی در لایو اینستاگرام با اشاره به نیازمندی کشور به افزایش ظرفیت شبکه موبایل، اظهار داشت: در صورتی که منابع فرکانسی را دریافت کنیم، کیفیت اینترنت موبایل افزایش مییابد.
وزیر ارتباطات با بیان اینکه از روز ۱۸ اسفندماه سال ۹۸ کشور وارد بهمن ترافیک شبکه اینترنت شد، گفت: طراحی شبکه تلفن همراه برای ترافیک روزانه ۷.۵ پتابایت پیش بینی شده بود که این عدد در تاریخ ۱۸ اسفند برای هر اپراتور به ترافیک حدود ۶.۸ پتابایت رسید.
وی با بیان اینکه متوسط سرعت نسل ۴ موبایل میتوانست حدود ۱۵ مگابیت بر ثانیه باشد، افزود: از ۱۸ تا ۲۸ اسفندماه ۹۸ اپراتورهای موبایل ظرفیت شبکه را افزایش دادند و هم اکنون ظرفیت شبکه موبایل از متوسط روزانه ۷.۵ پتابایت به ۱۱.۲ پتابایت رسیده است. با این وجود به دلیل افزایش میزان مصرف کاربران، در صورتی که منابع فرکانسی در اختیار داشته باشیم میتوانیم این ظرفیت را افزایش دهیم.
جهرمی ادامه داد: در این ایام و برای مختل نشدن شبکه موبایل، بخشی از فرکانس سایر اپراتورها و سایر بهره برداران را آزادسازی و در اختیار اپراتورهای موبایل قرار دادیم و از اپراتورهای بین المللی نیز برای این افزایش ظرفیت کمک گرفتیم.
وی با اشاره به اینکه شب گذشته ظرفیت شبکه موبایل از ۱۱ پتابایت نیز عبور کرد، گفت: تمامی تلاشمان این است که بتوانیم ظرفیت شبکه موبایل را برای کلاسهای مجازی مدارس و دانشگاهها افزایش دهیم و در این راستا نیازمند منابع فرکانسی هستیم که بخشی از آن در اختیار سازمان صدا و سیما است.
وزیر ارتباطات ادامه داد: از این رو امروز با ارسال نامهای به رئیس جمهور و ارائه گزارش ۶ ساله از پیگیریهایمان برای آزادسازی فرکانس ۷۰۰ و ۸۰۰ که در اختیار صدا و سیما است، خواستار بررسی این درخواست در ستاد ملی کرونا شدیم تا با همدلی و همراهی سازمان صدا و سیما، این فضای فرکانسی به شبکه موبایل افزوده شود و شاهد افزایش کیفیت این خدمات باشیم.
وی گفت: مطمئن هستیم که آزادسازی فضای فرکانسی به اندازه آزادسازی خرمشهر سخت نیست، گفت: درصورتی که این منابع فرکانسی از سوی صدا وسیما در اختیار ما قرار گیرد، کیفیت اینترنت موبایل چند برابر بهبود می یابد.
جهرمی تأکید کرد: با توجه به میزان مصرف کاربران، پیش بینی مان روند کاهشی کیفیت در سرعت اینترنت موبایل است و تنها با آزادسازی فضای فرکانسی می توانیم امیدوار باشیم که کیفیت بر می گردد.