ارایه چک الکترونیکی بانکها از سال آینده
معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی گفت: چکهای الکترونیک در سه بانک راه اندازی و این بانکها محصول خود را ارائه کرده اند.
مهران محرمیان گفت: در خصوص چک الکترونیک باید گفت به هر حال در ابتدای هر پروژهای ممکن است مسائل و مشکلات فنی وجود داشته باشد.
به گزارش باشگاه خبرنگاران او میگوید: پروژه پیچیده است حدس زده میشود بانکهایی هم که کارهای خود را انجام نداده اند بخشی از آن به سال بعد منتقل شود به سبب این که در آخر سال بانکها از بهمن تغییرات انجام نمیدهند و به سمت مدیریت تراکنشهای خود میروند یک مقدار سرعت تغییرات کند میشود.
او گفت: حدس زده میشود اوایل سال آینده بتوانیم تکمیل بانکها در بخش چک الکترونیکی را داشته باشیم.
کار چک الکترونیکی دقیقاً همان است که چک کاغذی انجام میدهد. تمامی قوانین چک برای آن قابل اجراست و به زبان سادهتر چک الکترونیکی نسخه دیجیتالی شده، کاغذی آن است که با امضا الکترونیکی صادرکننده، اعتبار میگیرند و مبلغ موردنظر بهصورت الکترونیکی از حساب صادرکننده برداشته شده و به حساب دریافتکننده واریز میشود.
به همین منظور، سامانه چکاد با هدف ایجاد بستری برای ارائه چک امن دیجیتال و رفع مخاطرات احتمالی چکهای کاغذی راهاندازی شده است که امکان مدیریت و نظارت آنلاین مبادله چک را برای شبکه بانکی و بانک مرکزی فراهم آورد.
علی صالحآبادی، رئیس کل بانک مرکزی در جلسه رونمایی از چک الکترونیک با اشاره به اهمیت اعتبار چک در همین رابطه گفته است که ” یکی از اهداف سامانه چکاد (چک امن الکترونیکی) اعتباربخشی به چک است و پس از شروع به کار این سامانه دریافتکننده چک اعتماد بیشتری به چک میکند. ”
محمد صفایی دلوئی، عضو کمیسیون اقتصادی و نماینده مردم گناباد در مجلس شورای اسلامی، درباره مزایای چک دیجیتال به خبرنگار ایبِنا گفت: چک دیجیتال سبب میشود، تخلفات کاهش پیدا کند و چنانچه در حساب صادرکننده چک پولی وجود نداشته باشد، توانایی صدور آن را هم نخواهد داشت.
این عضو کمیسیون اقتصادی در ادامه اضافه کرد: نظارت هم با چک دیجیتال تشدید میشود و دقیقا به همین دلیل از میزان چکهای برگشتی در دادگاهها کم خواهد شد، اما با معایبی همراه است و مقداری کار را سخت میکند.
وی درباره این معایب چنین توضیح داد: از آنجا که سالها است با چک به شکل سنتی کار میشود، بنابراین کار با شکل دیجیتالی آن کمی سخت خواهد شد، باید برای تمامی افراد جامعه روان سازی صورت گیرد تا فعالان حوزه تجاری با این روش آشنا شوند؛ بنابراین مکانیسم چک دیجیتالی نباید خیلی پیچیده باشد و افراد کم سواد در حد خواندن و نوشتن که کار تجاری میکنند هم بتوانند برای پیشبرد کارشان از آن بهره ببرند و به مانند گذشته کار اقتصادی خود را انجام دهند.